Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΠΑΟΚ: Με Λούκας λυτρωτή! Περιμένει μεταγραφές ο Τούντορ...

LUKAS
Ο άνθρωπος που στην Ισπανία λένε πως αυτό ήταν το τελευταίο του ματς με τον Δικέφαλο, ο Λούκας Πέρεθ πέτυχε το γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ επί της Σπάρτακ Τρνάβα.  Οι ασπρόμαυροι πήραν το πάνω χέρι για την πρόκριση. παρά το γεγονός ότι έπαιξαν από το 2΄με δέκα παίκτες και είχαν να αντιμετωπίσουν και την εχθρική διαιτησία.


Πολύ άσχημα ξεκίνησε ο αγώνας για τον ΠΑΟΚ αφου στο 2′ της αναμέτρησης αποβλήθηκε ο Μιγκέλ Βίτορ που ανέτρεψε τον Μίκοβιτς έξω από την περιοχή. Εννιά λεπτά αργότερα ο διαιτητής Έντβαρτσεν δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπερ του Δικεφάλου όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γκρέσακ, που βρισκόταν εντός περιοχής.
Ο ΠΑΟΚ  με εννιά  παίκτες  και τον Σκόνδρα στη θέση του Κουλούρη  αναγκάστηκε λόγω της αποβολής  να αλλάξει πλάνα και έπαιζε 4-4-1 με Λούκας στη κορυφή.  Οι ασπρόμαυροι  που είχαν αριθμητικό  μειονέκτημα  ήταν ιδιαίτερα προσεχτικοί όμως παρόλαυτα κατάφερε  να δημιουργήσει  επικίνδυνες φάσεις  στην αντίπαλη  περιοχή. Δυστυχώς όμως είχε να αντιμετωπίσει  και έναν απαράδεκτο επόπτη  που έκοψε δύο τετ α τετ λανθασμένα μια με τον Μακ στο 23′ και μια με τον Λούκας στο 26′. Η μεγαλύτερη  ευκαιρία των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, ήταν βέβαια  στο 20′ με την κεφαλιά  του Κόστα ύστερα  από φάουλ  του Κάτσε να στέλνει  την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι  του Καμενάρ.
Οι Σλοβάκοι απείλησαν  σοβαρά στο 44′ με τον Μίκινιτς που σε τετ α τετ με τον Όλσεν και σε διαγώνια  θέση έστειλε  την μπάλα  ψηλά  πάνω από το οριζόντιο  δοκάρι  του Σουηδού  τερματοφύλακα.
Στο 45΄ όμως ο ΠΑΟΚ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία, την μεγαλύτερη του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Λούκας δεν μπόρεσε δύο φορές να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Ίγκορ Τούντορ ήταν απόλυτα κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο και στο δεκάλεπτο 60-70  θα μπορούσε να πετύχει δύο γκολ όμως δεν τα κατάφερε.
Στο 60΄ Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν Λούκας και Μακ βγήκαν απέναντι από τον Καμενάρ, ο Ισπανός πάσαρε στον Σλοβάκο, αλλά αυτός καθυστέρησε και έχασε την ευκαιρία να εκτελέσει τον αντίπαλο πορτιέρο από το ύψος του πέναλτι.
Στην αμέσως επόμενη φάση,  ο Πέλκας από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή έκανε την σέντρα-σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Καμενάρ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Κίτσιου μπήκε στην περιοχή «έσπασε την μπάλα στον Κάτσε αλλά αυτός από κοντά σούταρε άουτ.  έστειλε την μπάλα άουτ. O ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει και με τον Τζαβέλλα στο 72΄όταν μέσα από την περιοχή έκανε χαλαρό σουτ!
Οι δέκα ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου κυνήγησαν σαν τον σκύλο την γάτα τους έντεκα της Σπάρτακ Τρνάβα και δικαιώθηκαν
Στο 82΄ ο Γιάννης Μυστακίδης που είχε μπει πέντε λεπτά νωρίτερα στον αγώνα, έβγαλε μία τρομερή ασίστ στον Λούκς Πέρεθ με τον Ισπανό να κάνει όμορφη κίνηση και μέσα από την περιοχή να πλασάρει εύστοχα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τo 1-0 ήταν γεγονός και η λύτρωση για τους ασπρόμαυρους μόλις είχε έρθει σε μία ακόμη όμορφη ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΠΑΟΚ και τον σκόρερ Λούκας να φιλάει το σήμα του ΠΑΟΚ μπροστά στην Θύρα 4.
Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις με τον Κίτσιου ένα ακόμα γκολ ώστε να καθάριζε την υπόθεση πρόκριση αλλά έστω και έτσι οι ασπρόμαυροι παραμένουν απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Τζαβέλλας, Μακ (78’ Μυστακίδης), Τζιόλης (73’ Σαββίδης), Πέλκας, Κάτσε, Κίτσιου, Κουλούρης (5’ Σκόνδρας), Λούκας.
ΣΠΑΡΤΑΚ ΤΡΝΑΒΑ: Καμενάρ, Γιάνετσκα, Τότ, Γκρέσακ, Μίκοβιτς (20’ Στάινχούμπελ) Κασάδο, Νίκολιτς, Σάμπο, Χαλίλοβιτς, Βόιτους (74’ Χάρμπα), Μίκινιτς.

Τούντορ: «Θέλω μεταγραφές σύντομα!»

ÐÁÏÊ - ÓÐÁÑÔÁÊ ÔÑÍÁÂÁ / 3ïò ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÏÓ ÃÕÑÏÓ UEFA EUROPA LEAGUE

Ο Ίγκορ Τούντορ ήταν ξεκάθαρος και μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε πως περιμένει να γίνουν σύντομα μεταγραφές. Επίσης μίλησε και για τον Λούκας Πέρεθ.
Αναλυτικά ο Κροάτης προπονητής είπε:
Για την εμφάνιση της ομάδας:H αλήθεια είναι πολύ σπάνιο να παίζεις από το ξεκίνημα με δέκα παίκτες. Όμως είδα μία σωστή νοοτροπία. Όλοι μαζί κάναμε άμυνα και κατάφεραν να δημιουργήσουν μερικές πάρα πολύ καλές ευκαιρίες και αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες μου.
Ειδικά για το σημερινό ήταν ειδικά ιδιαίτερο ματς για εμάς. Καθημερινά εδώ και καιρό προπονούμαστε με την ιδέα να παίζουμε με τρεις αμυντικούς. Τώρα λόγω της αποβολής έπρεπε να αλλάξουμε και να παίξουμε με τέσσερις αμυντικούς. Έτσι είδαμε για 20 περίπου λεπτά οι παίκτες μου να είναι λίγο μπερδεμένοι αλλά μετά βρήκαν τα πατήματα τους και τις ισορροπίες τους και καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας.
Αν τον καθησυχάζει το 1-0: Δεν με καθησυχάζει το 1-0 όμως η ομάδα μου έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει απέναντι σε μία οργανωμένη άμυνα. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία αλλά και παρά τα όλα όσα είχαμε εναντίον μας, είχαμε πολλές και καθαρές ευκαιρίες και είμαι αισιόδοξος.
Για το αν φεύγει ο Λούκας: Δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να μιλήσω για το θέμα του Λούκας το μόνο που έχω να πω πως αν δεν είναι ο πιο σημαντικός τότε σίγουρα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες μας. Γενικά σήμερα όλοι θυσίασαν τον εαυτό τους για το καλό της ομάδας και ο Λούκας επίσης έδωσε τα πάντα και αξίζουν συγχαρητήρια για όλη την ομάδα.
Πόσους παίκτες θέλει να έχει στο ρόστερ του: Εκτός των τερματοφυλάκων θέλω να δουλεύω με 20 ποδοσφαιριστές. 14-15 πρώτης γραμμής και 5-6 νεαρούς. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις μόνο με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όπως για παράδειγμα δεν μπορείς να δώσεις ευθύνη
Για την παρουσία του κόμου: Αισθάνθηκα μία όμορφη θετική ενέργεια δίπλα από την ομάδα. Το κερδίζει αυτό η ομάδα όταν όλοι οι ποδοσφαιριστές θυσιάζονται για την νίκη και το βλέπει ο κόσμος.
Για την θετική εμφάνιση του Γιάννη Μυστακίδη: Για τα λίγα λεπτά που αγωνίζεται είχε πολύ καλή εικόνα και είναι πολύ σημαντικό για νεαρούς παίκτες τα λίγα λεπτά που παίζουν να δείχνουν την αξία τους.
Για το πότε περιμένει μεταγραφές: Περιμένω τις μεταγραφές να γίνουν όσο γίνεται πιο σύντομα. Ομως δεν θέλω να χάνω ενέργεια από αυτό και να μείνω επικεντρωμένος σε αυτούς πoy έχω».

inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου