Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Παραιτήθηκε ο Γ. Βαρουφάκης – Διευκολύνει τον Α.Τσίπρα να πάει σε έντιμη συμφωνία

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση στο προσωπικό του μπλογκ και κοινοποίησε μέσω Twitter, προφανώς σε μία ενέργεια διευκόλυνσης του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να πετύχει μία έντιμη συμφωνία.


Όπως αφήνει να εννοηθεί, την παραίτησή του τη ζήτησε ο πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ο ίδιος επισημαίνει, «είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών».
Οι πληροφορίες φέρουν τον Ε. Τσακαλώτο να αναβαθμίζεται, ο οποίος πιθανότητα θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο Eurogroup, αλλά και τον κ. Χουλιαράκη στην ομάδα διαπραγμάτευσης.
Η παραίτηση Βαρουφάκη ανοίγει και το δρόμο, πιθανώς, ενός ανασχηματισμού σε επόμενο ωστόσο χρόνο.
varoufakis_tweet
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της χρεοδουλοπαροικίας.
Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του «ΟΧΙ» να επενδυθεί άμεσα, ώστε να μετατραπεί σε «ΝΑΙ» σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρισε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος. Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.
Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε το γενναίο ελληνικό λαό και το περίφημο «ΟΧΙ» που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου