Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Κεραυνοί Bild κατά Χαϊκάλη: Σκάνδαλο η υπουργοποίηση αυτού του δεξιού λαϊκιστή

Στο άκουσμα της υπουργοποίησης του Παύλου Χαϊκάλη, η γερμανική εφημερίδα Bild εξαπολύει πυρά εναντίον του νέου υφυπουργού Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τον δεξιό λαϊκιστή και την αναβάθμισή του στο κυβερνητικό σχήμα ως σκάνδαλο.Κεραυνοί Bild κατά Χαϊκάλη: Σκάνδαλο η υπουργοποίηση αυτού του δεξιού λαϊκιστή


Συγκεκριμένα, στο άρθρο με τίτλο «Ο επόμενος υπουργός-σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα», η γερμανική εφημερίδα αναφέρει για τον κ. Χαϊκάλη ότι πρόκειται για «δεξιό λαϊκιστή που συγκρίνει τη Μέρκελ με τον Χίτλερ».
Οπως σημειώνει ο ίδιος ο κύριος Χαϊκάλης σε συνέντευξή του στην Tagesspiegel, είχε αναφέρει πως η καγκελάριος Μέρκελ είναι σαν τον Χίτλερ. «Ο άνθρωπος που συνέκρινε τη Μέρκελ με τον Χίτλερ τώρα κάθεται στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνεί η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Ελληνα πρωθυπουργό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.
Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα συνεχίζει αναφέροντας πως ο «νυν υπουργός είναι ένας διάσημος ηθοποιός που συντάχτηκε μόλις το 2012 με τα δεξιά λαϊκά κόμματα κατεβαίνοντας στο στίβο της ελληνικής πολιτικής σκηνής». Αναφορά κάνει και στην εκστρατεία του κόμματος με τίτλο Η Ελλάδα στους Έλληνες, της οποίας θερμός υποστηρικτής υπήρξε ο κ. Χαϊκάλης.
«Ο κ. Τσίπρας προφανώς είχε μεγάλη δυσκολία να βρει νέο υπουργό και η επιλογή του κ. Χαϊκάλη αποτελεί ακόμη ένα σημάδι πως δεν θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις» προσθέτει.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου