Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΣΟΚ: 5 άσχημα συστατικά που έχετε φάει εν αγνοία σας!

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο πολλές εκπλήξεις που μπορείτε να βρείς όταν διαβάζεις τις ετικέτες των τροφίμων που καταναλώνετε. άλλα μερικά ονόματα που γράφουν δεν γνωρίζει κάνεις τι είναι ! Εδώ είναι 5 συστατικά λοιπόν, κάνοντας άλλη μια φορά σωστή ενημέρωση στην ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ της αποβλάκωσης! 




Για παράδειγμα, έχετε ποτέ φανταστεί ότι μασάτε εκκρίσεις από το πεπτικό σύστημα ενός ζώου που μπορεί να βρεθεί σε διάφορα τρόφιμα που έχουν εγκριθεί σε όλο τον κόσμο; Ποια τσίχλα έχει έκκριση που ονομάζεται λανολίνη και παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες των προβάτων; ζάχαρη φιλτράρεται μέσω ζωικού άνθρακα που προέρχονται από απανθρακωμένα οστά ζώων; έκπληξη!!! και όμως όλα αυτά τα πληρώνεται!.


Δείτε αυτά τα 5 δυσάρεστα συστατικά που πιθανώς εν αγνοία σας μπορεί να φάγατε σήμερα.


Κολλαγόνο σε ζελέ (πότε δεν το συμπάθησα!)
γυναίκες -> Τι διασκέδαστικο να τρώνε ζελέ! ωραία τα χρώματα, η υφή,... η ζελατίνη είναι ένα μείγμα κολλοειδή είναι άχρωμο (βαφές προστίθενται από τους κατασκευαστές) και ημιδιαφανή, είναι ένα παράγωγο του κολλαγόνου, ξέρετε τι είναι το κολλαγόνο; Είναι ένα μόριο πρωτεΐνης που προέρχονται από ζωικό συνδετικό ιστό βρασμένες σε νερό. Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι οι βασικές και πιο άφθονες πηγές της ζελατίνης περιλαμβάνουν χοίρου κατά 46%, δερμάτων βοοειδών 29% χοιρινό και τα οστά του βοείου κρέατος έως 23%. ωραίο ε;

Carmine σε ποτά, γλυκά και κόκκινα τρόφιμα 
Carmine είναι κοκκινωπό, χρωστικές ουσίες από καρμινικού ομολόγους οξέος. Αυτό το ηλεκτρικό και ελκυστικό κόκκινο χρώμα είναι ιδανικό για μια ποικιλία από τεχνητές χρωστικές τροφίμων του μοβ, κόκκινο και ροζ. Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε μερικά όπως η κρέμα γιαούρτι, παγωτό, καραμέλα, χυμό, σάλτσες, μαρινάτες με βάση το κρέας, μαρμελάδες, επικαλύψεις και όλα τα είδη αρτοποιίας και αρτοσκευάσματα, μεταξύ πολλών άλλων. Και τώρα το μεγάλο ερώτημα,από που προέρχεται ; Dactylopius κόκκου, πιο γνωστό ως κοχενίλη, ένα μικρό παρασιτικό φυτοφάγων εντόμων. Ακριβέστερα, mealybugs από θηλυκά. Έντομα βυθίζονται σε βραστό νερό , τότε αφαιρείται η κοιλιακή χώρα (η οποία είναι γεμάτη με καθαρό καρμίνιο) και μαγειρεύονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για να κάνουν ένα είδος μαρμελάδας καρμίνης.

Προϊόντα αρτοποιίας: πίτσα, ψωμί και μπισκότα με L-κυστεΐνη 
Η λεγόμενη L-κυστεΐνη είναι βασικά ένα α-αμινοξύ που έχει εξαιρετικές ιδιότητες στα τρόφιμα, η χρήση του σε τρόφιμα είναι αρκετά σημαντική. Λειτουργεί ως ενισχυτικό γεύσης και ως βελτιωτικό ζύμης, που χρησιμοποιείται κυρίως σε προϊόντα αρτοποιίας, όπως η ζύμη για πίτσα, μπισκότα, ψωμί, κρουασάν, ντόνατς και πολλά άλλα σαν αυτα. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, η L-κυστεΐνη συντίθεται χημικώς σε εργαστήρια, το μεγαλύτερο μέρος αυτής επουσιώδη αμινοξύ εκχυλίζεται είτε ανθρώπινης τρίχας ή τα φτερά πάπιας. Από πού παίρνουν τα μαλλιά; Ξέρετε πώς λειτουργεί ο κόσμος ...έχετε ακούσει για την επιχείρηση πώλησης μαλλιών; 

Οι ειδικοί προτείνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της L-κυστεΐνη έχει αγοραστεί από τις γυναίκες της αγοράς στην Κίνα, που τα πωλούν σε εταιρείες ή χημικά εργοστάσια (χωρίς πιτυρίδα, εχουν καλύτερες αμοιβές;). Ανάμεσα σε πολλές άλλες επιχειρήσεις στον τομέα των τροφίμων, το περασμένο έτος η McDonald επιβεβαίωσε ότι από τον Αύγουστο δεν χρησιμοποιούν πλέον αμμωνία ροζ γλίτσα, αλλά ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί L-κυστεΐνη, αλλά μόνο αυτό που προέρχονται από φτερά πάπιας ...

Shellac σχεδόν σε όλα τα γλυκά σας 
Shellac χρησιμοποιείται κυρίως για γυαλιστικό επίπλων και τίποτα δεν είναι καλύτερο από αυτό στο φινίρισμα, αλλά η ίδια ουσία που χρησιμοποιείται στην παρασκευή πολλών τροφίμων, ειδικά σε πολλά διαφορετικά είδη της καραμέλας, από την καραμέλα σε σάντουιτς και κέικ.

 Μια επίστρωση υποκατάστατο shellac φυσικό κερί δίνει ένα πιο φρέσκο ​​και ελκυστικό ύφος. Αλλά το όνομά του λέει πολλά για την καταγωγή του, επειδή το shellac είναι εκκρίσεις των εντόμων Kerria lacca, πιο γνωστό ως το σκουλήκι lacca, κατάγονται από την Νότια Ασία. 

Αυτά τα έντομα ζουν σε μεγάλες αποικίες σε δέντρα που είναι γεμάτα από την ουσία αυτή, περίπου 300.000 τέτοια έντομα εκκρίνουν περίπου 1 kg. του shellac, αρκετό για να κάνει μερικές καραμέλες τραγανές .....


Καστόριο και ζήβεθο σε παγωτά γλυκά, 
Μπορείτε να διαβάσετε castoreum στα τρόφιμα! τι είναι το castoreum; οι κάστορες χρησιμοποιούν για να οριοθετούν την περιοχή τους.Είναι η έκκριση που παράγεται από αδένες πρωκτού ...του ζώου! 

Για πολλά χρόνια, το castoreum ήταν ένα είδος πολύ πολυπόθητο ελιξίριο, που χρησιμοποιούνται σε όλη την ιστορία σε καλλυντικά, αρώματα, τσιγάρα και τρόφιμα. αυτό που βγαίνει από τον πρωκτό του κάστορα είναι η ίδια ουσία στο φαγητό σας! Σίγουρα δεν θα αισθάνονται πολύ άνετα αν το ήξεραν . Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, έχουμε επίσης την ζήβεθο,μια συλλογή από εκκρίσεις από ζώα. 

Το στοιχείο αυτό έχει ευρέως χρήση στην κοσμετολογία και την αρωματοποιία, αλλά και ως σταθεροποιητής στα τρόφιμα, όπως castoreum, μπορεί να βρεθεί σε γλυκά κάθε είδους, κατεψυγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα,κτλ καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου