Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 0-0: Πρώτη απώλεια και... βαθμός ψυχολογίας



Με ένα βαθμό και ενισχυμένη ψυχολογία έφυγε η ΑΕΛ από το ΓΣΠ, μετά το 0-0 με τον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής. Πραγματικό ντέρμπι με ευκαιρίες και ένταση, αλλά χωρίς γκολ. Πρώτη βαθμολογική απώλεια για τους "γαλαζοκίτρινους" πριν υποδεχτούν τον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ.





Η εικόνα του αγώνα

Το rotation συνεχίστηκε από τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος παρέταξε τον ΑΠΟΕΛ με οχτώ αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με την Ανόρθωση! Χιώτης, Κακά, Αντωνιάδης, Μοράις, Γκόμες, Ντε Βινσέντι, Σέρινταν, Αλωνεύτης έμειναν εκτός και τις θέσεις τους πήραν Πάρντο, Καρλάο, . Μόνο Μάριο Σέρτζιο, Γκιλιέρμε, Αρτυματάς έμειναν στην ενδεκάδα.

Από πλευράς ΑΕΛ ο Ιβάιλο Πέτεφ είχε αναγκαστικές απουσίες λόγω τραυματισμών ή τιμωριών (Μπάρσελος, Σαρντινέρο). Τη θέση τους στην ενδεκάδα πήραν Ντιαλό, Σταύρου, με τον Βούλγαρο τεχνικό να μην προχωρά σε άλλες αλλαγές μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στο λεμεσιανό ντέρμπι.

Από το πρώτο ημίχρονο, το οποίο σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Βαλεντίνου Σιέλη, απουσίαζε το γκολ, αλλά όχι και οι ευκαιρίες. Ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν ο πρωταγωνιστής στις καλύτερες στιγμές του ΑΠΟΕΛ, χάνοντας και τετ-α-τετ (10', 21'). Άστοχος ήταν και ο Εφραίμ στο τετ-α-τετ που τον έβγαλε ο Σωτηρίου (25').

Η ΑΕΛ άργησε να μπει στο πνεύμα του ντέρμπι, αλλά από τα μισά του ημιχρόνου άρχισε να απειλεί και να δημιουργεί ευκαιρίες για να μπει μπροστά στο σκορ. Κυριότερος εκφραστής τους ο Ντανιελζίνιο (29', 45+3'), ενώ είχε μία καλή ευκαιρία και ο Γκικίεβιτς (24').

Ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο, με τους Αλωνεύτη και Γκόμες να παίρνουν θέση. Στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Αλωνεύτη και Σωτηρίου και έδειξε να μπαίνει με πιο... άγριες διαθέσεις. Η ΑΕΛ προσπάθησε περισσότερο να διατηρήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και στη συνέχεια να απειλήσει με κάποια αντεπίθεση. Είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Καρλίτος Μιγκέλ (77'), αλλά δεν την αξιοποίησε.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η πίεση του ΑΠΟΕΛ -με τον Σέρινταν στο παιχνίδι από το 65'- αυξήθηκε, με τους "γαλαζοκίτρινους" να ψάχνουν επιτακτικά το γκολ. Γκόμες με σουτ εκτός περιοχής (79'), Μαντούκα με φάουλ (84') και Σέρινταν με κεφαλιά (85') έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΛ άντεξε στην πίεση και έφυγε από το ΓΣΠ με έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχτεί πολύ σημαντικός για την αλλαγή του κλίματος στην ομάδα.

MVP: Ρομέρο. Δήλωσε παρών σε όσες ευκαιρίες ο ΑΠΟΕΛ δεν έστειλε τη μπάλα άουτ, έχοντας εξαιρετικές επεμβάσεις και σε τετ-α-τετ και σε φάουλ του Μαντούκα στο τέλος.

UP: Σωτηρίου. Ήταν αρκετά δραστήριος, είχε καλές στιγμές, δημιούργησε και μία καλή ευκαιρία του Εφραίμ, αλλά ήταν αναποτελεσματικός.

DOWN: Χαραλαμπίδης. Ήταν από τις πρώτες αλλαγές του Δώνη, αφού δεν βοήθησε τον ΑΠΟΕΛ δημιουργικά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο πολύ καλό στήσιμο της ΑΕΛ, η οποία αμύνθηκε σωστά και προσπάθησε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Ρίισε, Αμορίν, Καρλάο, Αρτυματάς (46' Γκόμες), Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (46' Αλωνεύτης), Εφραίμ, Μαντούκα, Σωτηρίου (65' Σέρινταν).

ΑΕΛ:Ρομέρο, Καρλίτος, Εντμάρ, Καντού, Σιέλης (18' Εσπάνια), Νικολάου, Ντιαλό, Μπεμπέ, Σταύρου (58' Καρλίτος Μιγκέλ), Ντανιελζίνιο, Γκικίεβιτς (91' Ιονίτα).

RE-PLAY
10' Ο Σωτηρίου βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ρομέρο μετά από βαθιά μπαλιά του Γκιλιέρμε, προσπαθεί με ψιλοκρεμαστό πλασέ να τον νικήσει, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΛ βγαίνει κερδισμένος και διώχνει! Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ.

21' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με κοντινή κεφαλιά του Σωτηρίου μόλις άουτ! Τη σέντρα έκανε ο Μάριο Σέρτζιο.

24' Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ! Ο Σταύρου βρίσκει τον Γκικίεβιτς, αλλά ο Πολωνός δεν μπορεί να κερδίσει τον Πάρντο!

25' Στην αντεπίθεση κάθετη μπαλιά του Σωτηρίου προς τον Εφραίμ που μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει, με τον Ρομέρο να αποκρούει σε κόρνερ!

29' Κλασική ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Ντανιελζίνιο βγαίνει στην αντεπίθεση, μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, κάνει το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει μόλις δίπλα από το δοκάρι.

45+3' Καλή ενέργεια του Ντανιελζίνιο που αποφεύγει τους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ, περνά και τον Πάρντο, αλλά φεύγει πλάγια και δεν μπορεί να κρατήσει τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου.

46' Με μεγάλη ευκαιρία ξεκινά ο ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, άουτ το μακρινό σουτ του Αλωνεύτη.

48' Κλασική ευκαιρία χάνει ο Σωτηρίου εξ' επαφής! Ο Αλωνεύτης βρίσκει τον Πιέρο στην καρδιά της περιοχής, αλλά αστοχεί στο τετ-α-τετ, διώχνει ο Ρομέρο.

62' Φάουλ για τον ΑΠΟΕΛ, ο Σέρτζιο στην εκτέλεση, κεφαλιά από τον Μαντούκα, δίπλα από το δοκάρι.

64' Καλή στιγμή για την ΑΕΛ με τον Καρλίτος Μιγκέλ από δεξιά, αλλά το σουτ του έφυγε πλάγια.

77' Καλή ευκαιρία του Καρλίτος. Μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, πέρασε όμως έξω.

79' Μετά από φάση διαρκείας η μπάλα φτάνει στον Γκόμες έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του περνάει μόλις δίπλα από το δοκάρι.

84' Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μαντούκα, εκπληκτική απόκρουση του Ρομέρο σε κόρνερ.

85' Κεφαλιά από τον Σέρινταν σε καλό σημείο, πέρασε μόλις έξω από την εστία του Ρομέρο.


balla .com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου