Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ελλάδα: Στη κορυφή ο ΠΑΟΚ!

Ένας καταιγιστικός ΠΑΟΚ σκόρπισε στους... τέσσερις ανέμους τον ΟΦΗ με την απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο και χάρη στο 4-0 της Τούμπας θα ταξιδέψει με ανεβασμένη ψυχολογία, ως πρωτοπόρος, στον Πειραιά για το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.



Εικόνα αγώνα

Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια για τα "αετόπουλα" των Τεμπών, ενώ στις κερκίδες της Τούμπας κρεμάστηκαν μόνο πανό με τα ονόματα των αδικοχαμένων φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια.
Σκόρερ, μόλις στο 2' ο Ρατς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε γύρισμα του Σαλπιγγίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σκαστό πλασέ. Ο ΠΑΟΚ στα επόμενα λεπτά έκλεισε τον ΟΦΗ στα καρέ του και με πίεση σε όλο το γήπεδο ήταν απόλυτος κυρίαρχος του ματς. Στο 13' έπειτα από συνδυασμό Τζανδάρη-Σκόνδρα, ο τελευταίος επιχείρησε σέντρα σουτ, αναγκάζοντας τον Λόρια να επέμβει και να διώξει σε κόρνερ.
Ο Μακ στο 19' δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, περνώντας λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ακολούθησε στο 21' ένα σουτ του Κάτσε στην κίνηση που δεν ανησύχησε τον Λόρια, ενώ στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο νεαρός μέσος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Σκόνδρας "ηττήθηκε" σε τετ α τετ από τον πορτιέρο του ΟΦΗ και στη συνέχεια της φάσης ο Κάτσε μπροστά σε κενή εστία δεν κατάφερε να γράψει το 2-0.
Ο Μακ, πάντως, "επανόρθωσε" στο 27' την ατυχία του Κάτσε, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος βρέθηκε μέσα στα καρέ των φιλοξενουμένων, έφερε την μπάλα από το αριστερό στο δεξί και με σουτ νίκησε τον Λόρια. Ο ΟΦΗ είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε δημιουργήσει τελική προσπάθεια, απόρροια της εξαιρετικής -για ακόμη μία φορά- ανασταλτικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ.
Ο "δικέφαλος" ήταν καταιγιστικός και στο 43' ο Ρατς σημείωσε το 3-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αφήνοντας "άγαλμα" τον Λόρια. Την ώρα που ο κόσμος άρχισε τα συνθήματα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ρατς, ο Αθανασιάδης έγραψε στο 45' το 4-0.
Ο Σαλπιγγίδης σέντραρε, αρχικά, ο Κλάους την έστειλε με τακουνάκι στο δοκάρι, το ίδιο και ο Τζανδάρης, αλλά με σουτ, ο Ρατς αμέσως μετά δεν μπόρεσε να  νικήσει τον Λόρια, επίσης, με σουτ και, τελικά, ο Αθανασιάδης έλυσε τον γόρδιο δεσμό, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα από την μικρή περιοχή του ΟΦΗ.
Ο Γκατούζο προσπάθησε να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι, πραγματοποιώντας δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Πέρασε τον Κουτσιανικούλη στην θέση του Μπανούση και τον Τζορτζ στην θέση του Περογαμβράκη. Μία εκτέλεση φάουλ του Ρατς στο 51' και μία του Μακρή στο 56' δεν έφεραν απειλή, ενώ στο 62' ο Μακ έκανε την κούρσα, σούταρε, όμως, ο Λόρια επενέβη έγκαιρα.
Στο 65' ο Σλοβάκος σέντραρε, αλλά ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα και στο 66' ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως, το σουτ του Τζορτζ σταμάτησε στο αριστερο δοκάρι του Γλύκου. Ο Γκολάσα στο 80', μετά από συνδυασμό με τον Μακ, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Λόρια. Εκτός από μία κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 87' και ένα χαμένο τετ α τετ του Τζορτζ, τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ έφτασε σε θρίαμβο (4-0) επί του ΟΦΗ μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

MVP

Σίγουρα σήμερα θα αδικήσουμε κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ. Σαλπιγγίδης και Σκόνδρας έκαναν πολύ αθόρυβη δουλειά, έχοντας καταπληκτική συνεργασία στην δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο τίτλος του πολυτιμότερου θα πάει στον Ραζβάν Ρατς, ο οποίος επισφράγισε το εξαιρετικό του ξεκίνημα την φετινή σεζόν με δύο γκολ στην σημερινή αναμέτρηση.

Αδύναμος κρίκος

Δεν βγήκε σήμερα στον Τζενάρο Γκατούζο η επιλογή του να παρατάξει τον ΟΦΗ στο ξεκίνημα του ματς σε σχηματισμό 3-5-2,  με τους Μονιάκη-Μπανούση στις πτέρυγες. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε πανεύκολα ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Λόρια.

Σχόλιο

Το εντυπωσιακό στον φετινό ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο το γεγονός ότι, συνήθως, πετυχαίνει πολλά γκολ στους αγώνες του, όσο το ότι αυτό συνδυάζεται με εκπληκτική ανασταλτική λειτουργία, που δεν αφήνει τον αντίπαλο να πάρει "ανάσα". Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ συμμετέχουν στο παιχνίδι όταν ο "δικέφαλος" αμύνεται.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Τζανδάρης (69' Δ. Παπαδόπουλος), Τζιόλης (77' Mάρτενς), Κάτσε, Σαλπιγγίδης (69' Γκολάσα), Μακ, Αθανασιάδης.
ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Μπανούσης (46' Κουτσιανικούλης), Μονιάκης, Μεϊτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μακρής (58' Ραζάκ), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης (46' Τζορτζ).

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου