Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε το βίντεο της ινδικής τηλεόρασης με την τίγρη που κατασπάραξε 20χρονο

Δείτε το βίντεο της ινδικής τηλεόρασης με την τίγρη που κατασπάραξε 20χρονο

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ - Η στιγμή που το μεγάλο ζώο επιτίθεται στο ανυπεράσπιστο θύμα του - Για φυσιολογική αντίδραση του αιλουροειοδούς κάνουν λόγο ειδικοί - Δείτε φωτογραφίες




Την φρικιαστική στιγμή στην οποία η σπάνια λευκή τίγρης αρπάζει και περιφέρει στο χώρο της το κορμί του νεαρού άνδρα, ο οποίος - άγνωστο πώς - βρέθηκε στο κλουβί της καταγράφει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ένα από τα πιο ανατριχιαστικά δυστυχήματα σε ζωολογικό κήπο.



Ο νεαρός άνδρας, η ηλικία του οποίου δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί με τον επικεφαλής των ερευνών να ανακοινώνει μόνο το όνομά του - Μακσούντ - βρέθηκε στο έλεος του μεγάλου αιλουροειδούς στο ζωολογικό κήπο στο Νέο Δελχί το πρωί της Τρίτης. 




Ειδικοί αναφέρουν ότι η τίγρης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να συμπεριφερθεί ως τίγρης. «Ένα άγνωστο αντικείμενο βρέθηκε στο χώρο της... Είναι ένα ζώο σε αιχμαλωσία. Σίγουρα δεν φταίει το ζώο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μπελίντα Ράιτ, η οποία επί σειρά ετών δίνει μάχη για τη σωτηρία του σπάνιου αυτού ζώου.



Το χρονικό

Η τίγρης, μέσα σε δευτερόλεπτα επιτέθηκε στο αγόρι. Οι μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί είναι ανατριχιαστικές: Η τίγρης τον άρπαξε από το λαιμό ενώ όσοι παρακολουθούσαν ούρλιαζαν και πετούσαν ό, τι κρατούσαν για να αποτρέψουν στο θηρίο να ολοκληρώσει το έργο του, όμως ήταν πολύ αργά.



«Υπέφερε στα σαγόνια της τίγρης για 10-15 λεπτά πριν σκοτωθεί» είπαν αυτόπτες μάρτυρες στα τηλεοπτικά δίκτυα «αλλά κανείς δεν τον βοηθούσε». 



«Η τίγρης τον έπιασε από το λαιμό και τον έσερνε πέρα-δώθε. Μετά τον άφησε για λίγο, πριν ξαναγυρίσει και τον πάρει πάλι από το λαιμό για να τον πάει στην άλλη πλευρά του κλουβιού», λέει κάποιος άλλος. 



Υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 100 λευκές τίγρεις στην νοτιοανατολική Ασία, όπου συναντάται το είδος αυτό. Το λευκό τους χρώμα οφείλεται σε ένα ιδιαίτερο γονίδιο που φέρουν. 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου