Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές θέλουν να δολοφονήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο!

Οι τζιχαντιστές θέλουν να δολοφονήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο!Ο ισχυρισμός ανήκει στον Ιρακινό πρεσβευτή στην Αγία Έδρα - «Το ΙΚ είναι ένας καρκίνος που κάνει μεταστάσεις», τονίζει ο Χαμπέεπ Αλ Σαντρ





Την ώρα που η απειλή του Ισλαμικού Κράτους γιγαντώνεται με πιθανό το ενδεχόμενο της επέκτασής τους σε περισσότερες χώρες πέραν του Ιράκ και της Συρίας, στο στόχαστρο των τζιχαντιστών φέρεται να είναι κι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρακινού πρεσβευτή στο Βατικανό, Χαμπέεπ Αλ Σαντρ, στην εφημερίδα IlMessaggero, οι άνδρες του ΙΚ θέλουν να δολοφονήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο.
«Το ΙΚ είναι ένας καρκίνος που κάνει μεταστάσεις, έχει υπό την κατοχή του κύτταρα που θα μπορούσαν να επιτεθούν σε περιοχές εκτός του Χαλιφάτου», δήλωσε ο Αλ Σαντρ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εξτρεμιστές ενδέχεται να πλήξουν και την Αγία Έδρα.
Κύριος στόχος τους, λοιπόν, δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο, καθώς όπως τονίζει ο Ιρακινός πρεσβευτής, το ΙΚ στοχεύει στον εντυπωσιασμό.
«Αρκεί να δει κανείς τις ανατριχιαστικές εικόνες των αποκεφαλισμών που έχουν δημοσιευθεί με σκοπό να προκληθεί φόβος, να γίνει συζήτηση για το ΙΚ και να δημιουργηθεί σάλος», πρόσθεσε ο πρεσβευτής.
Σχετικά με την ασφάλεια του Πάπα, ο Αλ Σαντρ δήλωσε πως έχει έρθει σε επαφή με τους υπευθύνους στο Βατικανό, οι οποίοι όπως είπε γνωρίζουν καλά τον κίνδυνο από τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Το Βατικανό στηρίζει την ιρακινή κυβέρνηση στον αγώνα της κατά του ΙΚ», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως έχει καλέσει τον Πάπα να επισκεφθεί το Ιράκ.
Όσο για την τύχη των εκατοντάδων Χριστιανών που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη Νινευή του Ιράκ φοβούμενοι τη λαίλαπα των τζιχαντιστών, ο Αλ Σαντρ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως χάρη στη νέα ιρακινή κυβέρνηση θα επιστρέψουν στις κατοικίες τους. Ενώ για εκείνους στη Μοσούλη, όπως είπε θα χρειαστεί να επανέλθει στα χέρια των Ιρακινών η πόλη για να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή.
Σχετικά με τη δύναμη του ΙΚ, ο πρεσβευτής εξήγησε πως παραμένουν ισχυροί γιατί κανείς δεν έδρασε ώστε να στερέψουν οι οικονομικές πηγές της ισλαμιστικής οργάνωσης, ωστόσο όταν ερωτήθηκε να αναφέρει ποιος βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότησή της, αρνήθηκε να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου