Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Με την Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ στους "32"- Όλα τα ζευγάρια

Η Μπενφίκα, πρώην αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη φάση των "32" του Europa League.




Τα ζευγάρια της φάσης των "32"

Ντνίπρο - Τότεναμ
Μπέτις - Ρούμπιν
Σουόνσι - Νάπολι
Γιουβέντους - Τράμπζονσπορ
Μάριμπορ - Σεβίλλη
Πίλζεν - Σαχτάρ
Τσερνομόρετς - Λιόν
Λάτσιο - Λουντογκόρετς
Έσμπιεργκ - Φιορεντίνα
Άγιαξ - Ζάλτσμπουργκ
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βασιλεία
Πόρτο - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άνζι - Γκενκ
Ντιναμό Κιέβου - Βαλένθια
ΠΑΟΚ - Μπενφίκα
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 27 του ιδίου μήνα

Τα ζευγάρια της φάσης των "16"

Σλόβαν Λίμπερετς ή Άλκμααρ - Άνζι ή Γκενκ
Λάτσιο ή Λουντογκόρετς - Ντιναμό Κιέβου ή Βαλένθια
Πόρτο ή Άιντραχτ - Σουόνσι ή Νάπολι
Τσερνομόρετς ή Λιόν - Πίλζεν ή Σαχτάρ
Μάριμπορ ή Σεβίλλη - Μπέτις ή Ρούμπιν
Ντνίπρο ή Τότεναμ - ΠΑΟΚ ή Μπενφίκα
Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Βασιλεία - Άγιαξ ή Ζάλτσμπουργκ
Γιουβέντους ή Τράμπζονσπορ - Έσμπιεργκ ή Φιορεντίνα
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 20 Μαρτίου
Η κλήρωση για την προημιτελική φάση θα διενεργηθεί στις 21 Μαρτίου και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 3 και 10 Απριλίου
Η κλήρωση για την ημιτελική φάση θα γίνει στις 11 Απριλίου και τα ματς θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου και 1 Μαΐου
Ο τελικός θα γίνει στη "Γιουβέντους Αρίνα" του Τορίνο στις 14 Μαΐου.
Οι δηλώσεις του Χουμπ Στέφενς στον ΑΝΤ1: "Είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα, όπως όλες που αγωνίζονται σε τέτοιο επίπεδο. Φυσικά θα προσπαθήσουμε, πριν από τα δύο παιχνίδια δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Πρόκειται για ένα δυνατό αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά, πιστεύω ότι κι εμείς μπορούμε να παίξουμε εξίσου καλά εναντίον τους", είπε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στον ΑΝΤ1.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Τούμπα, ο Χουμπ Στέφενς απάντησε: "Αν υπάρχει παράταση και πέναλτι είναι προτιμότερο το παιχνίδι να γίνεται στην έδρα σου. Θα δούμε πως θα είναι το παιχνίδι τους εναντίον μας, αν θα επιλέξουν να έχουν ψηλά την άμυνα κτλ. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να αμυνθούμε σωστά για να ανακτήσουμε την μπάλα και να ξεδιπλώσουμε τις αρετές μας".
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι κατά το παρελθόν οι Κώστας Κατσουράνης και Μιγκέλ Βίτορ φόρεσαν τη φανέλα της Μπενφίκα, ο Χουμπ Στέφενς απάντησε: "Φυσικά είναι καλό για τους ίδιους τους παίκτες που θα αντιμετωπίσουν την παλιά τους ομάδα. Έχουμε δει τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και θα μελετήσουμε και υπόλοιπα. Φυσικά θα αλιεύσουμε σημαντικότερες πληροφορίες από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Μπενφίκα",
Οι δηλώσεις του Γιώργου Τζαβέλλα: "Πρέπει να δούμε τα θετικά της κλήρωσης. Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα. Το πρώτο παιχνίδι το παίζουμε στο σπίτι μας και θα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο περνάει από το χέρι μας για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Υπάρχει κίνητρο. Εγώ προτιμούσα μια μικρότερη ομάδα για να περάσουμε σίγουρα στην επόμενη φάση. Θα είναι δύο καλά παιχνίδια για τον κόσμο αφού θα έρθει μια μεγάλη ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να παίζουμε αμυντικά. Πρέπει να δούμε κάπως διαφορετικά τα παιχνίδια αυτά, να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να είμαστε έτοιμοι. Επίσης θα πρέπει να μην δεχτούμε γκολ στην έδρα μας γιατί κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφή".
Για την αναπόφευκτη σύγκριση με τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Μπενφίκα, ο διεθνής αμυντικός είπε:

"Δεν υπάρχει σύγκριση. Ήταν παιχνίδια ομίλων που μπορούσε να υπάρξει λάθος. Τώρα θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί από τον Ολυμπιακό γιατί δε συγχωρούνται λάθη".
Η δήλωση του Μασιέλ Λίνο: "Είναι δύσκολο παιχνίδι. Έχω παίξει πολλές φορές κόντρα στην Μπενφίκα και πολλές φορές την κέρδισα. Το κέντρο και η επίθεση είναι τα πιο δυνατά σημεία της".
Η δήλωση του Τον Λόκχοφ: "Ήταν καλή κλήρωση, θέλαμε μεγάλο αντίπαλο, ανυπομονώ για τα παιχνίδια. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα".
Η δήλωση του Στέφανου Αθανασιάδη: "Στο ρόστερ μας διαθέτουμε δύο πρώην παίκτες της Μπενφίκα: τον Κώστα Κατσουράνη και τον Μιγκέλ Βίτορ. Ελπίζουμε ότι μπορούν να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου