Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Δραματική νίκη της Ομόνοιας επι της Ανόρθωσης - Τίτλοι τέλους για Σοάρες

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Ομόνοια, που επικράτησε με σκορ 3-2 της Ανόρθωσης σε ντέρμπι που έγινε στο ΓΣΠ. Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική και είχε δραματική εξέλιξη, καθώς τα είχε όλα, πέντε γκολ, δύο πέναλτι, δύο αποβολές, ένταση και νεύρα, με τους πράσινους να παίρνουν το τρίποντο της νίκης, το πρώτο σε ντέρμπι απέναντι σε ομάδα της πρώτης εξάδας, αλλά και το πρώτο με ανατροπή του σκορ.


Δύο γκολ για την ομάδα των Άλεξ Κάσερες και Νέναντ Στάροβλαχ, που ήταν υπηρεσιακοί προπονητές στον πάγκο της Ομόνοιας, πέτυχε ο Αντρέ Σκέμπρι στο 45’ με κεφαλιά και στο 80’ με εντυπωσιακό τακουνάκι. Στο 55’ σκόραρε ο Μάρκο Σοάρες από το σημείο του πέναλτι (το πρώτο που σφυρίχθηκε υπέρ των πράσινων), στον τελευταίο του αγώνα με την πράσινη φανέλα καθώς από τον Ιανουάριο θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Αγκόλας.

Η Ανόρθωση κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 31' με γκολ του Ρομπέρτο Κολαούτι, ο οποίος αξιοποίησε την πολύ καλή σέντρα του Κάλβο. Ήταν ένα γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα, καθώς οι κυανόλευκοι είχαν μείνει με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του με απευθείας κόκκινη κάρτα του Νταν Αλέξα στο 22'. Η φάση αυτή ξεσήκωσε αψιμαχίες μεταξύ των δύο πάγκων, με τον Ζόρζε Κόστα να κτυπά τον Ράινερ Ράουφμαν και να βλέπει το υπόλοιπο του αγώνα από την εξέδρα. Επίσης, ο Πανίκος Πούνας δέχθηκε αντικείμενο από την εξέδρα της Ομόνοιας.

Η Ομόνοια προηγήθηκε 3-1 στο 80' και φάνηκε να καθαρίζει τον αγώνα, που πήρε δραματική μορφή στο 86' οταν αποβλήθηκε και ο Σκαραμοτζίνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μακρής κέρδισε πέναλτι. Ο Γκαρσία αστόχησε σε πέναλτι, καθώς απέκρουσε ο Μορέϊρα, ωστόσο στην επόμενη φάση ο Ουρουγουανός επιθετικός με κεφαλιά μείωσε το σκορ. Στα τελευταία λεπτά, έγινε προσπάθεια από την Ανόρθωση για την ισοφάριση, ωστόσο η Ομόνοια κατάφερε να πάρει το τρίποντο.
ΦΑΣΕΙΣ
89' Ανόρθωση - ΓΚΟΛΟ Γκαρσία με κεφαλιά, μετά από κόρνερ, μείωσε το σκορ και εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι.
88' Ανόρθωση - Άστοχο πέναλτι. Ο Γκαρσία αστόχησε σε πέναλτι, καθώς απέκρουσε ο Μορέϊρα. Η παράβαση δόθηκε για τράβηγμα του Ατράντε στον Μακρή. 
86' Ομόνοια - Αποβολή. Ο Σκαραμοτζίνο αποβάλλεται για κτύπημα στον Μάκο.
80' Ομόνοια - ΓΚΟΛΟ Μεγκόλο δίνει στον Σκέμπρι και αυτός με εξαιρετικό τακουνάκι πετυχαίνει το 3-1.
58' Ανόρθωση - Φάση διαρκείας στην περιοχή της Ομόνοιας, η μπάλα φτάνει στον Παβίτσεβιτς, αλλά ο Αντράντε σωτήρια διώχνει την μπάλα.
55' Ομόνοια - ΓΚΟΛΜε εύστοχο κτύπημα πέναλτι ο Σοάρες έγραψε το 2-1. Το πρώτο πέναλτι της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα δόθηκε για χέρι του Γκάλαμαζ.
45' Ομόνοια - ΓΚΟΛΟ Κυριάκου κάνει τη βαθιά σέντρα από δεξιά και ο Σκέμπρι με γυριστή κεφαλιά φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.
36' Ανόρθωση - Εκτέλεση φάουλ του Οχαγιόν, δυνατή κεφαλιά του Παβίτσεβιτς, ο Μορέιρα μπλοκάρει εντυπωσιακά και σταθερά.
31' Ανόρθωση - ΓΚΟΛΩραία σέντρα του Κάλβο και ο Κολαούτι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
24' Ανόρθωση - Αποβολή. Ο Ζόρζε Κόστα αποβάλλεται από τον διαιτητή, καθώς φαίνεται να χτυπά τον Ράινερ Ράουφμαν, αμέσως μετά το φάουλ του Αλέξα στον Ασίς. Αντικείμενα πέφτουν στον πάγκο της Ανόρθωσης, ένα από αυτά βρίσκει τον Πανίκο Πούνα στο πρόσωπο.
22' Ανόρθωση - ΑποβολήΚόκκινη στον Αλέξα, για σκληρό φάουλ στον Ασίς.
19' Ομόνοια - Εκτέλεση κόρνερ του Σοάρες, ο Σερφά κάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα καταλήγει έξω.
18' Ομόνοια - Υπέροχη σέντρα του Μαργκάσα στον Γκικίεβιτς, ο οποίος κάνει την προβολή, όμως η μπάλα φεύγει έξω.
13' Ομόνοια - Σουτ του Πλατινί, ο Βέγκα πέφτει και διώχνει σε κόρνερ.
Ομόνοια (Κάσερες-Στάροβλαχ): Μορέιρα, Κυριάκου, Αντράδε, Σερφά, Σκαραμοτσίνο, Σοάρες, Μαργκάσα, Ασίς, Σκέμπρι (90+3' Αλαμπί), Πλατινί (66' Μεγκόλο), Γκικίεβιτς (76' Λεάντρο).
Ανόρθωση (Ζόρζε Κόστα): Βέγκα, Δημητρίου, Ζόρζε (29' Γκάλαμαζ), Παβίτσεβιτς, Αβραάμ, Αλέξα, Μάκος, Γκαρσία, Φοφανά (29' Οχαγιόν), Κάλβο (86' Μακρής), Κολαούτι.

Σοάρες: «Ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω»

Τελευταίος αγώνας για τον Μάρκο Σοάρες με την φανέλα της Ομόνοιας. Ο μέσος από το Πράσινο Ακρωτήρι εμφανώς συγκινημένος αποχαιρέτησε τον κόσμο της ομάδας στο φινάλε της αναμέτρησης με την Ανόρθωση.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι πέρασε φανταστικά στη Ομόνοια και ευχήθηκε κάποια στιγμή να επιστρέψει: «Είμαι λυπημένος γιατί φεύγω από μια ομάδα που αγάπησα και πέρασα φανταστικά. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη και την στήριξη του. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της Ομόνοιας. Πρέπει να συνεχίσουν να πιστεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και εύχομαι τον Μάιο να έρθω και εγώ στην Κύπρο να πανηγυρίσουμε μαζί το πρωτάθλημα. Η νίκη μας απέναντι στην Ανόρθωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Ειδικά μετά την ήττα από το ΑΠΟΕΛ και όσα έγιναν, την θέλαμε πάρα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ικανοποιήσαμε τον κόσμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου