Αυτό που δεν τολμούν να κάνουν πολλοί βουλευτές και ευρωβουλευτές στην Ελλάδα, το έκανε η Κύπρια ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Ελένη Θεοχάρους.
Εξέθεσε τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο που έκανε "τουμπεκί" στην πρόκληση της Τουρκίας να χαρακτηρίσει "εκλιπούσα" την Κυπριακή Δημοκρατία με έγγραφο της Άγκυρας που παρέλαβε ο κ. Βενιζέλος ως προεδρεύων του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ και Τουρκίας.
Και καλά μέχρις εδώ. Θα μπορούσε να πει κάνεις πώς ήταν υποχρέωση... της κ. Θεοχάρους. Όταν όμως πληροφορήθηκε πως μετά την παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου έμαθε πώς ο κ. Βενιζέλος ζητά τον "αποκεφαλισμό" της από την ηγεσία του Κυπριακού κόμματος, του απάντησε μέσω facebook πώς "ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα. Δεν είμαι κανένας νομάρχης για να με πάψει".
Δείτε την απάντηση στο facebook:
Όσον αφορά στο ιστορικό της υπόθεησης η κυρία Θεοχάρους κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την παράδοση της Ελληνικής στην Ιταλική Προεδρία, ήγειρε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η κ. Θεοχάρους επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας - ΕΕ, η Τουρκία κατάθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος - μέλος της ΕΕ, είναι εκλιπούσα, δηλαδή κλινικά νεκρή. Ως εκ τούτου, ρώτησε πώς απάντησε η ΕΕ και η Ελληνική Προεδρία και ειδικά ο παραλαβών το έγγραφο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε σε ακόμη μια παρασπονδία που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη χώρας. Πρόκειται για την παραχώρηση άδειας εισόδου στην Τουρκία σε ευρωπαίους πολίτες, κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο μετά από έγγραφη παραδοχή του όρου «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου» εκ μέρους των, αντί του ορθού, δηλαδή Κυπριακή Δημοκρατία.
Συναφώς, η κ. Θεοχάρους ρώτησε ποιες ενέργειες έγιναν από την Ελληνική Προεδρία.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση. Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους επισημαίνει τα εξής: «Κατανοώ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως, σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου