Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Κύπρος: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν αεροπειρατεία στην Aegean ή τις Κυπριακές Αερογραμμές

Συναγερμός στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου - Αυστηροί έλεγχοι σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής

Κύπρος: Τζιχαντιστές σχεδιάζουν αεροπειρατεία στην Aegean ή τις Κυπριακές ΑερογραμμέςΣε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, κατόπιν πληροφορίας που ανέφερε πως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοπεύουν να κάνουν αεροπειρατεία από την Κύπρο. 

Στόχος, σύμφωνα με την πληροφορία που διαβιβάστηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες, θα είναι αεροσκάφη των Κυπριακών Αερογραμμών ή της Aegean, τα οποία θα οδηγηθούν στη Συρία ή το Ιράκ, σε αεροδρόμια που ελέγχει το ISIS. 

Οι επιβάτες θα κρατηθούν ως όμηροι, προκειμένου οι τρομοκράτες να απαιτήσουν τον τερματισμό της χρήσης των βρετανικών βάσεων, από τις οποίες η RAF διενεργεί επιθέσεις με αεροσκάφη ενάντια σε θέσεις του ΙΚΙΛ σε Ιράκ και Συρία. 

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Κύπρου ανέφεραν στο protothema.gr ότι το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται διάφορες πληροφορίες, που αφορούν πιθανή δράση τζιχαντιστών στην Κύπρο. 

Για το λόγο αυτό, γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε Ευρωπαίους υπηκόους αραβικής καταγωγής, οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο χωρίς προφανή σκοπό, που να δικαιολογεί το ταξίδι τους. 

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι κάποιοι εξ αυτών επιχειρούν να περάσουν στα κατεχόμενα και από κει στην Τουρκία, για να καταλήξουν στη Συρία. 

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου