Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Χουριέτ: Το Κυπριακό δεν λύνεται επειδή ο Αναστασιάδης είναι αλκοολικός

Χουριέτ: Το Κυπριακό δεν λύνεται επειδή ο Αναστασιάδης είναι αλκοολικόςΚάνει λόγο και για ξεσπάσματα οργής του κ. Αναστασιάδη, όταν δεν βρίσκει το ουίσκι της επιλογής του! - Λευκωσία: Άθλιο το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας




Αναμασημένες «πληροφορίες» για το δήθεν πρόβλημα αλκοολισμού του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, προβάλλει σε άρθρο του στη τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο δημοσιογράφος Γιουσούφ Κανλί, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την διακοπή των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, λόγω των προκλήσεων του πλοίο «Μπαρμπαρός»
 
«Εθισμός»


Ο Κανλί αντί πολιτικής ανάλυσης, κάνει ιατρικούς ακροβατισμούς θεωρώντας ότι η εγχείρηση του κ. Αναστασιάδη για διόρθωση προβλήματος στη μιτροειδή βαλβίδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Mount Sinai, καθυστερεί για να «καθαρίσει» ο οργανισμός του Κύπριου Προέδρου από το αλκοόλ στη βάση συγκεκριμένη αγωγής που του έχει επιβληθεί.

Ο Τούρκος αρθρογράφος θέλοντας επίσης να δικαιολογήσει την ενασχόληση του με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Κύπριος Πρόεδρος, ισχυρίζεται πως δεν είναι προσωπικό θέμα αφού κατά την άποψη του επηρεάζει τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, ενώ  απορρίπτει ότι πρόκειται για χτύπημα κάτω από τη μέση.

Κάνει λόγο επίσης για ξεσπάσματα οργής του κ. Αναστασιάδη όταν δεν βρίσκει το ουίσκι της επιλογής του και αναφέρεται σε δήθεν περιστατικά τα οποία δεν συνέβησαν ποτέ. Αναφέρεται σε διάλειμμα στις συνομιλίες με τον Ντερβίς Έρογλου για να προσφερθεί ουίσκι από την εκπρόσωπο του ΟΗΕ. Ο Γ. Κανλί ισχυρίζεται πως γνωρίζει ακόμα και τις ώρες που πίνει το πρώτο ποτό ο κ. Αναστασιάδης, αλλά και «επεισόδια» με συνεργάτες του τα οποία απορεί κάποιος πως θα μπορούσε να τα γνωρίζει αφού αυτά υποτίθεται ότι συνέβησαν στο προεδρικό γραφείο. 

«Όποιος με βρει μεθυσμένο κερδίζει
»

Ο Κύπριος Πρόεδρος κλήθηκε πολλές φορές να απαντήσει στις φήμες ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού στο αλκοόλ. Σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ πριν από ένα χρόνο είχε δηλώσει: 
«Τώρα για το ποτό, εγώ δεν κρύβω ότι μου αρέσει. Και όχι μόνο μου αρέσει αλλά το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει ή αναζητά έναν τρόπο να χαλαρώσει. Μου αρέσει ένα ή δύο ουισκάκια, ιδίως μετά από το μεσημβρινό φαγητό. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το φαγητό το μεσημέρι, το ποτό και μετά να πας να ξεκουραστείς. Τώρα πέρα από αυτό, όποιος με συλλάβει να είμαι μεθυσμένος, μπορεί να λάβει ένα σημαντικό ποσόν που δεν το γνωρίζω, εσείς μπορείτε να το καθορίσετε».

Σε άλλη συνέντευξη του, στο περιοδικό ICON είχε επίσης δώσει απάντηση: «Δεν το κρύβω και ούτε διστάζω να το πω μπας και σχολιαστώ αρνητικά. Μ’ αρέσει το ουίσκι. Και μάλιστα κατά τις μεσημβρινές ώρες γιατί έχω την άλλη καλή-κακή συνήθεια να ξεκουράζομαι αμέσως μετά το γεύμα. Γι’ αυτό και αρνούμαι τις προσκλήσεις σε γεύματα. Σπάνια θα με δείτε σε γεύμα ή αν με δείτε θα με δείτε κοιμώμενο επί της τραπέζης».

Πολλές φορές ο Κύπριος Πρόεδρος έχει δηλώσει ότι του αρέσει να πίνει ουίσκι αλλά μέσα σε κοινωνικά πλαίσια. Οι φήμες για το πρόβλημα αλκοολισμού που δήθεν αντιμετωπίζει είχαν κυκλοφορήσει κυρίως κατά τη προεκλογική περίοδο σε μια προσπάθεια να πληγεί η υποψηφιότητα του. Ο ίδιος δεν δίσταζε να δηλώνει ότι πίνει με μέτρο και το απολαμβάνει.
 
Κακοήθεια 

Κυβερνητικοί κύκλοι στη Λευκωσία, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Χουριέτ, άφηναν να νοηθεί ότι πίσω του κρύβεται η τουρκοκυπριακή πλευρά η οποία αναζητεί δικαιολογίες για την διακοπή των συνομιλιών. 

«Επειδή δεν έχουν επιχειρήματα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας πως «ανέσυραν από το κιβώτιο του κουτσομπολιού το θέμα του αλκοόλ». 

Οι κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ακόμη πως η κακοήθεια που αποπνέει το άρθρο του Γ. Κανλί είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των βρόμικων μεθόδων και της κακοήθειας της τουρκικής πλευράς.

Πάντως, οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας που τον γνωρίζουν καλά, σημειώνουν πως ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης διασκεδάζει με τον μύθο του «εθισμού» του, όπως και με άλλους μύθους που τον έφεραν να πετάει τασάκια κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων. 

Μάλιστα, ο Νίκος Αναστασιάδης συχνά αναφέρεται μόνος του σε αυτές τις φήμες κάνοντας χιούμορ με τους δημοσιογράφους. 

Λευκωσία: Άθλιο το δημοσίευμα της Χουριέτ 
Άθλιο και συκοφαντικό χαρακτηρίζει η Κυπριακή κυβέρνηση δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ το οποίο εξαπολύει προσωπική επίθεση κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και τον παρουσιάζει ως αλκοολικό.

«Δεν σχολιάζουμε τις τουρκικές αθλιότητες, τις συκοφαντίες και τις φαντασιώσεις των Τούρκων δημοσιογράφων», περιορίστηκε να πει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου