Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τώρα… πιάστε τον!

Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος κόντρα στον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, όμως αυτό που μένει είναι το 2-0 (χάρη σε γκολ του Αθανασιάδη) που του έδωσε… αέρα πέντε πόντων από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό. 





Μια από τις λεγόμενες επαγγελματικές νίκες έκανε ο ΠΑΟΚ επί του Εργοτέλη για την 9η αγωνιστική της Super League, φεύγοντας με το 2-0 από το Ηράκλειο και με πέντε πόντους από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, Ολυμπιακού, που χθες ήρθε ισόπαλος στο ματς που «άναψε» φωτιές λόγω της διαιτησίας, με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Πρωταγωνιστής ο Αθανασιάδης που χτύπησε προς το φινάλε του πρώτου μέρους (42’) αρχικά, αλλά και στην τελευταία φάση του αγώνα (90’ +6’) και έδωσε τρεις πολύτιμους πόντους στην ομάδα του. Μάλιστα, ο 26χρονος επιθετικός είχε ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι από την προθέρμανση, που του έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έπαιξε, αλλά για μόλις 33 λεπτά ο επίμονος, Ρατς, αλλά παρά τη μεγάλη του θέληση δεν κατάφερε να βγάλει ούτε το ημίχρονο και τη θέση του πήρε ο Σπυρόπουλος. Αναγκαστική αλλαγή και ο Μακ, που ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και πήρε τη θέση του ο Γκολάσα. 

inner 

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Super League. 

Το ματς 

Πιο δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Εργοτέλη στην αναμέτρηση, καθώς οι παίκτες του μπήκαν με πάθος και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Πάντως, ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι δυσκολευόντουσαν πολύ να μπουν στην περιοχή του, αν και την επισκέφθηκαν πρώτη φορά στο 6’ όταν ο Χαλκιαδάκης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια. Ωστόσο από εκεί και πέρα επιδίωκαν να απειλήσουν από μακρινή απόσταση. 

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί από το 30’ και μετά, ενώ μέχρι τότε τον είχε αισθανθεί μια φορά η άμυνα των Ηρακλειωτών, με τον Αθανασιάδη να παίρνει το κόρνερ. Όμως, μετά το μισάωρο ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε την απόδοση του και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Σε εκείνο το σημείο εγκατέλειψε ο Ρατς και τη θέση του πήρε ο Σπυρόπουλος, ενώ ο Αθανασιάδης δεν μπορούσε να πατήσει καλά, λόγω ενοχλήσεων στο πόδι που κουβάλαγε από την προθέρμανση. 

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 0-1 στο 34’, με τον Μακ να εκμεταλλεύεται την κακή αντίδραση της άμυνας του Εργοτέλη, αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Τσέρνι. Οκτώ λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο, όταν βρέθηκε απέναντι του ο Αθανασιάδης, που δέχθηκε μπαλιά-τρύπα από τον Κίτσιου. 

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν και πάλι καλό και θα πρέπει να το χωρίσουμε σε δύο μέρη… Το πρώτο από την έναρξη του μέχρι το 70’ όπου ήταν πολύ κακό. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε μπει και πάλι καλά, αλλά ουσιαστικά δεν ανησύχησε μέχρι τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου και κρατούσε με σχετική ευκολία το 0-1. Από εκεί και πέρα ο Εργοτέλης ρίσκαρε και αρχικά προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Λυκογιάννη να πλαγιοκοπεί, αλλά η σέντρα του ήταν κακή και δεν είχε βρήκε αποδέκτη. Τρία λεπτά οι γηπεδούχοι έφθασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Γιουσούφ ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα και μοίρασε στον Χαλκιαδάκη που δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα έξω. 

inner 

Ο ΠΑΟΚ υποχώρησε και δέχθηκε πίεση από τον Εργοτέλη και προσπαθούσε μέσω αντεπιθέσεων να καθαρίσει το ματς και το έκανε δευτερόλεπτα πριν το τέλος. 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου