Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Το ΑΠΟΕΛ πήρε το ντέρμπι στη Κύπρο












Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώην "πράσινο" Γιώργο Εφραίμ, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα του ντέρμπι στο 38΄, το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0 της Ομόνοιας στο clasico του Κυπριακού ποδοσφαίρου και ξέφυγε στο +5 από τη δεύτερη θέση, παραμένοντας παράλληλα αήττητο, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ για πέμπτο σερί αγώνα. 



Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσε την αναμέτρηση η Ομόνοια λόγω αποβολής του Κυριάκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72΄.
Ορεξάτες ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, με την Ομόνοια να είναι αυτή που... απείλησε για πρώτη φορά στο 4΄, όταν το σουτ του Ρούμπιο... έφυγε άουτ από την εστία του Πάρντο, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα... απάντησε το ΑΠΟΕΛ, με το σουτ του Μοράις να έχει την ίδια κατάληξη.
Ακολούθως, οι "πράσινοι" ήταν αυτοί που ανέβασαν... ρυθμούς και στο 25΄ ζήτησαν πέναλτι για κράτημα του Καρλάο στον Ποτέ -ο Βραζιλιάνος κρατάει τον επιθετικό από το Μπενίν, αλλά δεν ξεκαθαρίζει εάν είναι ικανό το κράτημα για να τον ανατρέψει-, ενώ ένα λεπτό αργότερα η προσπάθεια του Ποτέ... έφυγε άουτ.
Νέα καλή στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο 31΄. Ο Φυλακτού έδωσε στον Κιρμ, που έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να... φεύγει μόλις άουτ.

Όταν χάνεις ευκαιρίες, ωστόσο, συνήθως ισχύει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και θα τιμωρηθείς, κάτι που ίσχυσε και σε αυτό το ντέρμπι. Μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή της Ομόνοιας, η μπάλα έφτασε στο Σέρινταν, που τροφοδότησε το Μαντούκα, ο οποίος... γύρισε προς τον Εφραίμ, και ο τελευταίος με πλασέ "έγραψε" το 1-0 στο 38΄, σκοράροντας κατά της πρώην του ομάδας.
Μάλιστα, η ομάδα του Δώνη θα μπορούσε να κλείσει το πρώτο μέρος με προβάδισμα δύο τερμάτων, ωστόσο ο Τζιμπούρ με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και μετά από σέντρα του Σέρινταν από αριστερά έστειλε την μπάλα άουτ στους χρόνους των καθυστερήσεων.
Στην επανάληψη κι από τη στιγμή που ήταν πίσω στο σκορ, το "τριφύλλι" προσπάθησε να πιέσει και να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Ποτέ που απέκρουσε ο Πάρντο στο 56΄ δεν μπόρεσε να... απειλήσει την εστία των "γαλαζοκιτρίνων".
Με τη σειρά του, το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα και να εκμεταλλευτεί κάποια ευκαιρία που θα έβρισκε, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αν και στο 65΄ είχε μία καλή στιγμή, όταν το σουτ του Βινίσιους... έφυγε άουτ.
Στο 72΄ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, όταν ο Κυριάκου δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι, με την Ομόνοια να συνεχίζει την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές.
Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι τυπικά γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, ωστόσο το σουτ του Μαντούκα... έφυγε μόλις άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Βινίσιους στο 82΄.
Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Καϊάφα προσπάθησε να αντιδράσει κι αφού αποφεύχθηκε το δεύτερο γκολ από τους "γαλαζοκίτρινους", όταν το σουτ του Γκόμες βρήκε στον Ακουισταπάτσε και η μπάλα απομακρύνθηκε στο 85΄, είχε μία καλή στιγμή, με το Ρουσιά να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο στο 89΄.
Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Δώνη είχε με τη σειρά της μία καλή φάση, όταν ο Αντωνιάδης σούταρε άουτ από καλή θέση, με τους "πράσινους" να... απαντούν στις χαμένες ευκαιρίες στους χρόνους των καθυστερήσεων, όταν η κεφαλιά του Ακουισταπάτσε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ασίς, ...έφυγε άουτ.
Αυτές ήταν και οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις στο ντέρμπι, το οποίο βρήκε μεγάλο νικητή το ΑΠΟΕΛ με 1-0, παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με πέντε βαθμούς διαφορά από τη 2η θέση, κατακτώντας παράλληλα και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αντωνιάδης, Σέρτζιο, Καρλάο (63΄ Κακά), Αμορίν, Μοράις, Γκόμες, Εφραίμ (75΄ Αλωνεύτης), Μαντούκα, Σέρινταν, Τζιμπούρ (63΄ Τζιμπούρ).
Ομόνοια: Μορέιρα, Κυριάκου, Μαργκάσα, Σκαραμοτσίνο, Ακουισταπάτσε, Φυλακτού, Οικονομίδης (84΄ Ρουσιάς), Ασίς, Κιρμ (75΄ Γκαρσία), Ρούμπιο (60΄ Φοφανά), Ποτέ.
Κίτρινες Κάρτες: Αμορίν, Αντωνιάδης, Μοράις - Σκαραμοτσίνο (4η), Ασίς, Ποτέ.
Κόκκινες Κάρτες: Kυριάκου (2η κίτρινη).
** "Κόπηκαν" 10.931 εισιτήρια.
** Με δύο αλλαγές παρέταξε το ΑΠΟΕΛ ο Γιώργος Δώνης σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Ο Τζιμπούρ πήρε τη θέση του Βινίσιους και ο Εφραίμ του Αλωνεύτη.
** Με μία αλλαγή παρέταξε την Ομόνοια ο Κώστας Καϊάφας σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΛ. Ο Κυριάκου πήρε τη θέση του Δημητρίου.
** Πρώτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για το Γιώργο Εφραίμ.
** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Σκαραμοτσίνο και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος της Ομόνοιας με αντίπαλο τον Οθέλλο.
** Αναγκαστική η αλλαγή του Καρλάο με τον Κακά στο 63΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.
** Ο Μάριο Σέρτζιο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που έχει αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος, χωρίς να έχει χάσει λεπτό.
** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους
kerkida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου