Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ανακαλύφθηκαν παγωμένα πτώματα ορειβατών μετά από 56 χρόνια σε βουνά του Μεξικού

Δυο παγωμένοι σκελετοί σε μορφή μούμιας βρέθηκαν στο Πίκο δε Ορισάμπα του Μεξικά μετά από 56 χρόνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για δυο ορειβάτες που είχαν χαθεί στην υψηλότερη κορυφή του Μεξικό.

Τα δυο πτώματα ανακαλύφθηκαν από άλλους ορειβάτες που είδαν μέσα στο χιόνι να φαίνεται ένα κεφάλι και ένα χέρι, ενώ το υπόλοιπο σώμα καλύπτονταν από ένα παχύ στρώμα χιονιού.
Play Button
 

Όπως αναφέρεται, ίσως να πρόκειται για δυο από τους ορειβάτες μιας επταμελούς ομάδας που εγκλωβίστηκαν από μια ισχυρή χιονοθύελλα το 1959. Από τα μέλη της ομάδας οι τέσσερις κατάφεραν να διασωθούν ενώ οι άλλοι τρεις δηλώθηκαν αγνοούμενοι, με τους ερευνητές να εικάζουν πως και ο τρίτος θα εντοπιστεί σύντομα στην ίδια περιοχή.
Παράλληλα, ο ένας από τους διασωθέντες ορειβάτες, που είναι σήμερα 78 ετών, βασιζόμενος σε φωτογραφίες από το ταξίδι του παρελθόντος δηλώνει σίγουρος ότι πρόκειται για τους συντρόφους του, με τους ερευνητές και τον δήμαρχο της περιοχής να καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, που θα επιβεβαιωθεί με την εύρεση του τρίτου πτώματος.
 
Παρόλα αυτά τα πτώματα έχουν διατηρηθεί άψογα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του χιονιού που έχει δημιουργήσει ένα παχύ στρώμα πάγου σε αυτά.
Τα συνεργεία, που βρίσκονται αντιμέτωπα με τη σφοδρή κακοκαιρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες, ετοιμάζονται να απομακρύνουν με προσοχή τα σώματα από το σημείο και να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου ορειβάτη.

(Πηγή: DailyMail)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου