Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ιταλοί μηχανικοί δημιούργησαν αυτοκίνητο...γυμναστήριο!

Δεν υπάρχει χειρότερος εφιάλτης για τους οδηγούς από το να βρίσκονται καθηλωμένοι στην κίνηση, βάζοντας συνεχώς πρώτη ταχύτητα για να προχωρήσουν ίσα-ίσα δύο, τρία μέτρα μπροστά.


Απίστευτη ταλαιπωρία, σπάσιμο νεύρων και φυσικά… χάσιμο χρόνου.
Για το λόγο αυτό μια ομάδα ιταλών μηχανικών από την εταιρεία Italdesign Giugiaro αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Audi και την Technogym και να δημιουργήσουν ένα… αυτοκίνητο-γυμναστήριο.
Η ομάδα των δημιουργών ήθελαν να προσφέρουν την ευκαιρία στους ταλαιπωρημένους οδηγούς να αξιοποιήσουν αυτό το χαμένο χρόνο στους δρόμους… κάνοντας γυμναστική!
ital1.jpg
Το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι ένα high-end, αυτόματο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με ενσωματωμένο βασικό εξοπλισμό γυμναστηρίου στα καθίσματα και στο πάτωμα, ένα μικρό ψυγείο για δροσιστικά ροφήματα και ένα Wellness mode.
ital4.jpg
Η ιδέα στην οποία κατέληξαν ονομάζεται Gea, παρουσιάστηκε στο 85ο International Motor Show που πραγματοποιείται στη Γενεύη και χαρακτηρίστηκε ως «το μέλλον στην πολυτελή κινητικότητα».
Οι μπροστά και πίσω πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά και «φωτίζουν» ένα κόκκινο χαλί στο δρόμο. Στα πίσω καθίσματα έχουν τοποθετηθεί δύο χερούλια, τα οποία είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο. Ενεργοποιώντας έναν αισθητήρα, τα χερούλια πετάγονται από τον κύριο θάλαμο του αυτοκινήτου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ασκήσεις ρουτίνας.
ital2.jpg
Για τα κάτω άκρα, έχουν τοποθετηθεί δύο επίπεδα τμήματα στο πάτωμα του αυτοκινήτου, τα οποία μπορούν να ανυψωθούν και να χρησιμεύσουν ως στεπ για ασκήσεις ποδιών.
Μια ενσωματωμένη οθόνη παρέχει οδηγίες και προτάσεις ασκήσεων για τους οδηγούς.
ital3.jpg
Το αυτοκίνητο φτάνει τα 250 χιλιόμετρα την ώρα, τροφοδοτείται από τέσσερις κινητήρες, ωστόσο όπως αναφέρει η MailOnline δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για τη δημιουργία ενός εμπορικού μοντέλου του πολυτελούς αυτού αυτοκινήτου.
«Το Gea δεν είναι απλά ένα αυτοκίνητο. Εμείς θέλαμε απλά να δώσουμε ‘σάρκα και οστά’ στο όραμά μας για την κινητικότητα του μέλλοντος» σχολίασε ο Head of Styling Area της Italdesign Giugiaro, Wolfgang Egger.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου