Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Χειρομάντης «διάβασε» τα χέρια του Ρούσβελτ, του Χίτλερ και του Μουσολίνι -Τι είδε [εικόνες]

«Διάβασε» τα χέρια των ισχυρότερων ανθρώπων της εποχής του ο Josef Ranald, πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλλον έπεσε μέσα.Χειρομάντης «διάβασε» τα χέρια του Ρούσβελτ, του Χίτλερ και του Μουσολίνι -Τι είδε [εικόνες]


Στο βιβλίο του που δημοσιεύτηκε το 1938 με τίτλο «Πώς να γνωρίσετε έναν άνθρωπο μέσα από τα χέρια του», ο χειρομάντης διάβασε πραγματικά τα χέρια των Ρούσβελτ, Μουσολίνι και Χίτλερ και έχει τα αποτυπώματά τους.
«Ξεκίνησα να μελετάω τα χέρια τους με σκεπτικισμό» γράφει στον πρόλογο ο Josef Ranald.

Ο ίδιος είχε συναντήσει έναν χειρομάντη όταν ήταν αξιωματικός στον στρατό της Αυστρίας στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά δεν είχε εντυπωσιαστεί. Οταν έγινε αιχμάλωτος πολέμου άρχισε να διαβάζει τις γραμμές των χεριών άλλων φυλακισμένων για να κερδίσει κάτι σε αντάλλαγμα. Αλλά είχε πεισθεί ότι αυτή η πρακτική ήταν μια απάτη.
Μετά τον πόλεμο, ο Josef Ranald έγινε δημοσιογράφος και για να διασκεδάσει άρχισε να διαβάζει τα χέρια των ανθρώπων που τους έπαιρνε συνέντευξη. Λίγο-λίγο συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες αποτυπώματα χεριών χρησιμοποιώντας ειδικό χαρτί.
«Το δείγμα μου συνεχώς μεγάλωνε και τότε σκέφτηκα ότι μπορούσα να βγάλω μερικά συμπεράσματα από τις αναλύσεις μου» γράφει.

Σύμφωνα με τον Josef Ranald, το χέρι του Ρούσβελτ που έμοιαζε με σπάτουλα ανήκει σε ένα άτομο «που έχει μοντέρνες και προοδευτικές απόψεις». Ο αμερικανός πρόεδρος είναι «κοινωνικός», έχει τάση να εξωτερικεύεται και δεν είναι καθόλου κλειστός τύπος.
«Το χέρι του Αδόλφου Χιτλερ είναι από πολλές απόψεις μοιραίο», γράφει. Περιγράφει τον Χίτλερ σαν κάποιο «ελαφροίσκιωτο, αυτοκτονικό και μεγαλομανή». «Η γραμμή της καρδιάς, είναι κοντή και σπασμένη, αυτό δείχνει ματαίωση, πικρία και ωμότητα». Ο Χίτλερ «δεν είναι κύριος της μοίρας του. Η γραμμή της μοίρας είναι συνεχής και καλοσχεδιασμένη, από την τραγική αρχή ως το βίαιο τέλος», γράφει.
Το χέρι του Μουσολίνι δείχνει έναν άνθρωπο «της δράσης, της κίνησης, της ενέργειας χωρίς όρια και της μεγάλης ταραχής». Είναι κάποιος «αποφασισμένος, χωρίς έγνοια για την ανθρωπότητα, γεμάτος βίαιη δύναμη». Είναι κυριευμένος από «το σεξ και τη βία» και η ζωή του θα τελειώσει βίαια.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου