Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η κινέζικη, κάκιστη αντιγραφή της ΒMW i3

Σε μια Έκθεση Ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα έκανε την εμφάνισή του το Jinma JMW2200. Κοιτώντας το εμπρός μέρος του, δεν χρειάζεται μεγάλη σκέψη για να καταλάβει κάποιος ότι αποτελεί αντίγραφο της BMW i3.




Τα κινέζικα αυτοκίνητα έχουν αποκτήσει, και όχι αδίκως, μια πολύ κακή φήμη. Έτσι, συχνά, οι ντόπιες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν σχεδιάζουν, απλώς αντιγράφουν μοντέλα των ευρωπαϊκών αλλά και ιαπωνικών εταιριών. 
 
Στην προκειμένου περίπτωση πάντως, το αντίγραφο της BMW i3, είναι κάτι περισσότερο από άθλιο. Το αυτοκίνητο που παρουσιάζεται στο Shandong EV Expo (όπως υποδηλώνει και η ονομασία του πρόκειται για ένα Σαλόνι Ηλεκτρικών αυτοκινήτων) φέρει την ονομασία  Jinma JMW2200.
Βλέποντας την εμπρός μεριά του αυτοκινήτου, κάποιοι θα χαμογελάσουν ειρωνικά. Αφού, σχεδόν τα πάντα έχουν αντιγραφεί από το ηλεκτρικό μοντέλο της βαυαρικής φίρμας.
Ωστόσο, ας μην γελιόμαστε. Όλα τα υπόλοιπα, αγγίζουν την σφαίρα της γελοιότητας.
 
Το Jinma JMW2200 είναι ένα "ηλεκτρικό όχημα χαμηλής ταχύτητας" (LSEV) μπορεί να φθάσει μέγιστη ταχύτητα 50 χλμ./ώρα. Οι επιδόσεις του, είναι απαγορευτικές για χρήση εκτός πόλης. Πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο, με μήκος μόλις 3 μέτρα, το οποίο στο εσωτερικό του είναι ... απερίγραπτο. Ενώ, πέρα από το εμπρός μέρος, το υπόλοιπο όχημα δεν ... βλέπεται.

new247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου