Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η CIA προσπαθούσε για χρόνια να χακάρει το iPhone!

Στο «στόχαστρο» της CIA βρίσκονταν για σχεδόν μια δεκαετία τα iPhone και iPad, καθώςερευνητές της οργάνωσης προσπαθούσαν να «σπάσουν» το λογισμικό ασφάλειας των συσκευών της Apple, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Intercept που επικαλείται έγγραφα από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.


Το δημοσίευμα επικαλείται απόρρητα αμερικανικά έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι ερευνητές είχαν δημιουργήσει μια έκδοση του XCode, του εργαλείου ανάπτυξης εφαρμογών της Apple,με σκοπό να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε προγράμματα που διατίθενται από το App Store.
Σύμφωνα με το άρθρο, δεν είναι σαφές εάν οι ερευνητές κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον κρυπτογραφημένο κώδικα της Apple, ο οποίος ασφαλίζει τα δεδομένα των χρηστών και τις επικοινωνίες τους.
Ερευνητές της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών αναζητούσαν μεθόδους αποκρυπτογράφησης του κωδικοποιημένου firmware της Apple από το 2006, ένα χρόνο προτού η εταιρεία διαθέσει στην αγορά το πρώτο της iPhone, ενώ συνέχισαν και μετά τη διάθεση του iPad το 2010.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην ενίσχυση των μεθόδων κρυπτογράφησης για τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο iPhone.
Η εταιρεία υποστήριξε ότι μετά τις αλλαγές η Apple δεν θα έχει πλέον κανένα τρόπο να αποσπάσει δεδομένα από τις φορητές συσκευές των πελατών της, ακόμα κι αν έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου