Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Έβγαλαν μαγκιά οι παίκτες του ΠΑΟΚ, νίκησαν 1-2 τον Αστέρα στη Τρίπολη!


Στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς οι ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου" έβγαλαν εγωισμό και πήραν σπουδαίο "διπλό" με 1-2 μέσα στην Τρίπολη, μένοντας ζωντανοί στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα γκολ Κλάους, Κατσουράνης. Άριστο κοουτσάρισμα από τον Γεωργιάδη και ανόητη αποβολή του Σίλντελφέλντ, η οποία λίγο έλειψε να στοιχίσει, καθώς στο πέναλτι του υπέπεσε ο Κροάτης, ο Περόνε ήταν εύστοχος
Μεταμορφωμένος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς των πλέι οφ εμφανίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" πραγματοποιώντας πάρα πολύ καλή εμφάνιση πήρε την εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Αστέρα με σκορ 1-2, χάρη σε γκολ του Αθανασιάδη στο 77' και του Κατσουράνη στο 81'.



Οι "ασπρόμαυροι" από το πρώτο λεπτό μπήκαν δυνατά στο ματς, έλεγξαν για 90' το παιχνίδι και είχαν την κυκλοφορία, η οποία μετουσιώθηκε σε γκολ.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σίλντελφέλντ προέβη σε μια απαράδεκτη κίνηση, καθώς χτύπησε τον Σανκαρέ εκτός φάσης, ο Σιδηρόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Κροάτη και έδωσε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Περόνε. Πλέον, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δύο εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα και Ατρόμητο, στα οποία πρέπει να πάρει τους βαθμούς της νίκης για να είναι αυτός που θα κερδίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μία ακόμη διαφορετική ενδεκάδα παρέταξε σήμερα ο Γεωργιάδης από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός του "Δικεφάλου" έβαλε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Έτο (δεξιά), Λίνο (αριστερά) και Κατσουράνης με Σίλντελφέλντ στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Κάτσε και Λάζαρ ήταν οι δύο κινητήριοι μοχλοί, με τους Ολίσε (δεξιά) και Ρομπέρ (αριστερά) να συνθέτουν το κέντρο. Σαλπιγγίδης και Βούκιτς ήταν οι δύο της επιθετικής γραμμής.
Το παιχνίδι άρχισε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα. Στο 4' μετά από φάουλ του Κάτσε και απόκρουση του Κοντοέ, ο Ρομπέρ έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 7' ο Αστέρας έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά η κεφαλιά πάσα του Περόνε δεν ήταν σωστή, με τον Γλύκο να μπλοκάρει.
Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ματς. Προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από δεξιά με τον Ολίσε, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά τον Αστέρα. Στο 12' ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν στην κάθετη του Λάζαρ, ο Ολίσε προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Σανκαρέ, ο αμυντικός του Αστέρα έβαλε το χέρι να ανακόψει την μπάλα, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 16' ο ΠΑΟΚ έφυγε στην κόντρα με καλές προϋποθέσεις, αλλά η σέντρα του Ολίσε ήταν αρκετά άστοχη.
Στο 18' ο Βούκιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 23' ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς, όταν ο Κάτσε του πέρασε πανέμορφη μπαλιά, ο Σέρβος έκανε το κοντρόλ, πλάσαρε τον Φούλοπ από πάνω, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στο 25' ο Λάζαρ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ουσέρο. Στο 28' ο Σαλπιγγίδης δέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια, αλλά ο Φούλοπ απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης, οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν με σέντρα να απειλήσουν, αλλά ο Σανκαρέ απομάκρυνε.
Στο 30' ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μες στην περιοχή του Αστέρα, αλλά αρχικά ο Βούκιτς και στη συνέχεια ο Ολίσε δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Φούλοπ.
Στο πρώτο μισάωρο του αγώνα ο ΠΑΟΚ έλεγχε απόλυτα το ματς, δε δέχθηκε πίεση από τον Αστέρα και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί αν εκμεταλλεύονταν τη μεγάλη ευκαιρία του Βούκιτς.
Στο 40' οι Έτο και Κουρμπέλης και Έτο δέχθηκαν την κίτρινη κάρτα για αψιμαχία μέσα στην περιοχή. Στο 42' ο Βούκιτς πέρασε την μπάλα στον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ άργησε με αποτέλεσμα να τον κλείσουν γρήγορα οι αμυντικοί του Αστέρα. Στο 43' ο Λίνο έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης. Αν οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν πιο προσεκτικοί στην εκτέλεση θα μπορούσαν να ήταν μπροστά στο σκορ. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρος ο Σάκης Τσιώλης έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Ναβάρο να παίρνει τη θέση του Καλαντζή
Στο 49' ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Ολίσε πάσαρε στον Κάτσε, ο Αλβανός μέσος έκανε το σουτ, ο Σαλπιγγίδης έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας, αλλά δε τη βρήκε καλά με αποτέλεσμα ο Φούλοπ να μπλοκάρει εύκολα.
Στο 60' ο Βούκιτς προσποιήθηκε σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σανκαρέ και έφυγε κόρνερ. Στο 62' ο Βούκιτς δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία πάνω στο διαιτητή. Ο Σέρβος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Σιδηρόπουλο για την υπόδειξη ενός φάουλ.
Στο 63' ο Ράγιος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τα 30 μέτρα, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στο 64' ο Κάφα πέρασε στο ματς στη θέση του Σέτι. Στο 65' ο Τσαμπούρης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ρομπέρ.
Στο 66' ο Σαλπιγγίδης άφησε τη θέση του στον Αθανασιάδη. Στο 70' ο Βούκιτς έκανε το σουτ, ο Φούλοπ μπλόκαρε εύκολα. Στο 71' ο Λίνο έκανε το δυνατό σουτ, ο τερματοφύλακας του Αστέρα μπλόκαρε και πάλι.
Στο 73' ο Βούκιτς έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ. Ο Ολίσε έκανε την κούρσα από δεξιά, πάσαρε στον Σέρβο που έκανε το σουτ λίγο πιο πίσω από το πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Φούλοπ.
Στο 74' ο Βούκιτς αντικαταστάθηκε από τον Γεωργιάδη.
Στο 77' ο Αθανασιάδης πέτυχε το γκολ και έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ, 0-1. Ο Λινο πέρασε κάθετη στον Ρομπέρ, αυτός πάσαρε παράλληλα μες στην περιοχή και ο επιθετικός του "Δικεφάλου" πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα.
Στο 80' ο Λέντσε πέρασε στη θέση του Ντε Μπλάσις.
Στο 81' ο Κατσουράνης με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Αστέρα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο, κάνοντας το 0-2.
Στο 85' ο Λόρενς πέρασε στη θέση του Ολίσε.
Στο 89' ο Σίλντελφέλντ δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον Σανκαρέ. Στη συνέχεια ο Αθανασιάδης δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
Στο 90+ ο Περόνε εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε απαράδεκτα ο Σίλντελφέλντ και έκανε το 1-2.
Στο 90+ ο Γλύκος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ στο φάουλ του Ράγιος.
Η σύνθεση του Αστέρα Τρίπολης: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σέτι (64' Κάφα), Ουσέρο, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Καλαντζής (46' Ναβάρο), Ράγιος, Ντε Μπλάσις (80' Λέντσε), Περόνε
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Ρομπέρ, Λάζαρ, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (66' Αθανασιάδης), Βούκιτς (74' Γεωργιάδης), Ολίσε (85' Λόρενς)
olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου