Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΔΝΤ: Το 2015 η ανάπτυξη στην Κύπρο


Μεγάλη προσοχή προτίθεται να δώσει το ΔΝΤ στους κινδύνους του κυπριακού προγράμματος, εξ αιτίας των μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων που υπάρχουν, είπε ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.



"Έχοντας αντιμετωπίσει τα κύρια προβλήματα, όπως αυτά προβλέπονται από το πρόγραμμα, η ανάπτυξη αναμένεται να επανέλθει το 2015, υποστηριζόμενη από ένα καλύτερο διεθνές φορολογικό καθεστώς, ένα καλά επιμορφωμένο εργατικό δυναμικό, ισχυρά ινστιτούτα (τράπεζες). Οπότε, η εκτίμηση είναι ότι οι δημοσιονομικές, διαρθρωτικές, χρηματοπιστωτικές μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν”, είπε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «δεδομένης της παρούσας κατάστασης, που περιλαμβάνει την εκκαθάριση των δύο μεγάλων τραπεζών, τον έλεγχο στη ροή κεφαλαίων κτλ, οι μακροοικονομικές αβεβαιότητες και τα ρίσκα παραμένουν και προφανώς αυτό είναι κάτι στο οποίο θα δώσουμε μεγάλη προσοχή ενώ προχωρούμε".
Ο κ. Ράις είπε ακόμη για την Κύπρο ότι τεχνικά κλιμάκια της τρόικας βρίσκονται στη Λευκωσία για τον έλεγχο του προγράμματος, ενώ η αποστολή αναμένεται να είναι εκεί προς τα τέλη Ιουλίου.
Αναφέρθηκε, επίσης, ξανά στη διαδικασία εξυγίανσης του τραπεζιτικού τομέα.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου