Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο Ελληνας που έφυγε από το Δήμο Αθηναίων, πήγε στην Τσέλσι και της αποφέρει έσοδα 50 εκατ. ευρώ!


Ο Ελληνας που έφυγε από το Δήμο Αθηναίων, πήγε στην Τσέλσι και της αποφέρει έσοδα 50 εκατ. ευρώ!
Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης εργαζόταν στο γραφείο συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων αλλά αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο Λονδίνο. Εκεί λοιπόν «ντύθηκε» με τα χρώματα της Τσέλσι, ανέλαβε το τμήμα παροχής υπηρεσιών εστίασης στην ομάδα και της αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 50 εκατ. ευρώ!








Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή. To τμήμα εστίασης αποφέρει στη δημοφιλή ποδοσφαιρική ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τροπαιούχο, πρόσφατα, του Εuropa League -η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο είχε κατακτήσει και το Champions League- πολλαπλάσια ετήσια έσοδα από τον συνολικό προϋπολογισμό των μεγαλύτερων ελληνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Ο κ. Φραγκιαδάκης μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» επισημαίνει την οικονομική σημασία που έχει για μία ομάδα, αλλά και για την πόλη που τη φιλοξενεί, η ανάπτυξη χώρων εστίασης, ψυχαγωγίας και προσέλκυσης επισκεπτών. 

Το εν λόγω τμήμα της Τσέλσι:

Παρέχει υπηρεσίες εστίασης στα 18 εστιατόρια που έχει η ομάδα στο γήπεδο και στις 60 σουίτες. Συνολικά κατά τη διάρκεια του κάθε αγώνα μπορούν να εξυπηρετηθούν έως και 4.500 υψηλοί καλεσμένοι και 38.000 θεατές.
Σημαντικά είναι τα έσοδα για την ομάδα και από εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους συνεδριακούς χώρους που διαθέτει, με δυνατότητα εξυπηρέτησης έως 4.500 ατόμων. Για παράδειγμα, ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρει το συνέδριο Leaders Sports Summit, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου στο γήπεδο Στάμφορντ Μπριτζ της Τσέλσι και αναμένεται να φιλοξενήσει περί τους 1.800 συνέδρους από περισσότερες από 45 χώρες, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 40 αθλήματα.

Μέρος των υπηρεσιών που προσφέρει το τμήμα αφορά στην εστίαση του προπονητικού κέντρου της πρώτης ομάδας και των ακαδημιών της το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χλμ. από το Στάμφορντ Μπριτζ. Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες στο κλαμπ που λειτουργεί με μέλη δίπλα, διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, γυμναστήριο, spa κ.ά.
Ο ίδιος σημειώνει ότι αν και μία ελληνική ομάδα αντιμετωπίσει μέσα από ψυχαγωγική ματιά τη λειτουργία της, μπορεί να προσελκύσει επενδυτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας. Πάνω σε αυτό τονίζει ότι το τμήμα εστίασης της Tσέλσι διαθέτει 60 μόνιμους υπαλλήλους, απασχολεί έως 1.000 υπαλλήλους σε κάθε αγώνα ή εκδήλωση και έχει εγγεγραμμένο διαθέσιμο προσωπικό στα βιβλία του 2.000 ατόμων.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι δημιουργεί τεράστιο τζίρο για την περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κάθε ομάδας. Γι’ αυτό οι τοπικές αρχές έχουν μεγάλο συμφέρον να κρατήσουν την έδρα μιας ομάδας στην περιοχή τους, αφού αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες που προσφέρουν έσοδα στις επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, μπαρ κ.ά.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου