Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σιακόλας: Έδωσα σε όλους τους προέδρους


Απάντησε στις αναφορές που ήθελαν τον ίδιο και εταιρείες του να χρηματοδοτούν το Ταμείο Αλληλεγγύης τους τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο επιχειρηματίας Νίκος Σιακόλας.











Παρόλο που δεν είναι επιθυμία μας να δημοσιοποιούμε τις διάφορες εισφορές και δωρεές που κάνουμε για τους συμπολίτες μας και τον τόπο μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής, επειδή οι εν λόγω αναφορές έγιναν με τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις, θεωρούμε αναγκαίο να προβούμε στις πιο κάτω διευκρινίσεις, προς άρση οποιασδήποτε εσφαλμένης εντύπωσης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


«Οικονομική συνεισφορά για εθνικούς, φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς και άλλους κοινωφελείς σκοπούς δεν κάναμε μόνο στον Πρόεδρο Χριστόφια, αλλά σε όλους ανεξαίρετα τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή είναι μια συνηθισμένη και επιβεβλημένη εθνικά πρακτική, τόσο για το δικό μας ΄Ομιλο όσο και για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και οικονομικά συγκροτήματα της Κύπρου και για άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα γι’ αυτό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Είναι γεγονός, προστίθεται, ότι όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας πάντοτε βρίσκονται μπροστά σε έντονες και πιεστικές περιπτώσεις, να προσφέρουν άμεση οικονομική στήριξη σε πολίτες που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, σε οργανωμένους φορείς ή και σε ευρύτερους εθνικούς σκοπούς. Τέτοιες χορηγίες δεν καλύπτονται έγκαιρα ή και καθόλου από το επίσημο κράτος, γι’ αυτό και το προεδρικό περιβάλλον είναι υποχρεωμένο, και δικαιολογημένα υπό τις περιστάσεις, να απευθύνεται σε πολίτες και επιχειρήσεις για οικονομική ενίσχυση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σημειώνει η ανακοίνωση, ο ΄Ομιλος Σιακόλα κλήθηκε πάρα πολλές φορές και από όλους ανεξαίρετα τους Προέδρους, να δώσει τη δική του συνδρομή. Τέτοιες περιπτώσεις, στις οποίες με ευχαρίστηση ανταποκριθήκαμε στο μέτρο του δυνατού, αφορούσαν τη διαφώτιση στο εξωτερικό για το κυπριακό πρόβλημα, τη δημιουργία ταινιών για το Κυπριακό, την κάλυψη αποστολών για το εθνικό θέμα, την προβολή των θέσεων της Ελληνοκυπριακής πλευράς σε έντυπα διαφόρων χωρών του εξωτερικού, την αγορά ακταιωρών από την Κυπριακή Δημοκρατία, τη χορηγία μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων για προβολή της Κύπρου, την παραχώρηση υποτροφιών, τη βοήθεια στους εγκλωβισμένους μας, την αγορά ηλεκτρογεννήτριας για τη Μονή Αποστόλου Ανδρέα, τη βοήθεια σε άτομα για ιατρικούς και πολλούς άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επίσης, μεγάλο ποσό δόθηκε στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας για βοήθεια στους πυρόβλητους στην Ελλάδα.  

«Αισθανόμαστε ότι ορθά ανταποκριθήκαμε και προσφέραμε τη βοήθειά μας στην πατρίδα μας και στους συμπολίτες μας μέσω όλων των Προέδρων της Δημοκρατίας, που πιστεύουμε χειρίστηκαν τις χορηγίες προς το δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Για μας θα ήταν αδιανόητο να ζητούμε έλεγχο από τους Προέδρους της Δημοκρατίας για το πώς διαχειρίστηκαν τις συνεισφορές μας».

Τόσο ο κ. Σιακόλας προσωπικά όσο και οι Εταιρείες του Ομίλου συνεχίζουν, ακόμη και σήμερα με την πρωτοφανή οικονομική κρίση, να προσφέρουν στο μέτρο του δυνατού στην πατρίδα μας και στους συνανθρώπους μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσφορά μέχρι 5 χιλιάδων προγευμάτων στα άπορα παιδιά των δημοτικών σχολείων και σε μερικά γυμνάσια, καθημερινά, για ολόκληρο το 2013. Με την ολοκλήρωση της προσφοράς στο τέλος του χρόνου, η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στα 1,5 εκατομμ. ευρώ. Χαιρόμαστε ειλικρινά, γιατί οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν και εκτιμούν τη βοήθεια και τη συνδρομή μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου