Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σοκ - Κάθε μέρα στην Ελλάδα εξαφανίζεται ένα παιδί


Σοκ - Κάθε μέρα στην Ελλάδα εξαφανίζεται ένα παιδί
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τις εξαφανίσεις παιδιών στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κάθε μέρα ένα παιδί εξαφανίζεται. Ο αριθμός των παιδιών των οποίων αγνοείται η τύχη τους ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής.








Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Εξαφανισμένων Παιδιών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί. Παρουσιάζοντας τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εξαφανίσεων ανηλίκων, ο αστυνόμος Β' Αντώνης Παπαντώνης, από το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων και το Γραφείο Εξαφανίσεων Ατόμων, τόνισε ότι ο μέσος όρος ανεύρεσης των ανηλίκων που έχουν εξαφανιστεί το 2012 και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανέρχεται σε 78,4%, ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγαλύτερο.

Το ποσοστό εξαφανίσεων ανηλίκων στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερο από ό,τι στην Αττική, σε αντίθεση με το παρελθόν, τόνισε ο κ. Παπαντώνης. Υπογράμμισε, δε, ότι στον κατάλογο με τα αίτια εξαφάνισης παιδιών πρώτα είναι τα οικογενειακά, ενώ επισήμανε ότι είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των κοριτσιών που εξαφανίζονται σε σχέση με τα αγόρια.

Σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά στοιχεία για εξαφανισμένα παιδιά, 800.000 εξαφανίσεις παιδιών δηλώνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, δηλαδή 2.000 παιδιά την ημέρα, 100.000 παιδιά αναζητούνται κάθε χρόνο στη Γερμανία, 20.000 παιδιά δηλώνονται εξαφανισμένα κάθε χρόνο στην Αυστραλία και 45.000 παιδιά στη Βραζιλία. Το 2012 εξαφανίστηκαν 13.455 παιδιά στη Ρωσία, με τα 1.382 να αναζητούνται ακόμη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης που ονομάστηκε «Κώστας Μακρής» στη μνήμη ενός εκ των ιδρυτών της, στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία Notfound. Εάν κάποιος κατεβάσει την εφαρμογή, η εικόνα ενός εξαφανισμένου παιδιού θα δημοσιεύεται αυτόματα σε κάθε «σελίδα σφάλματος 404» της ιστοσελίδας του. Επίσης, παρουσιάστηκε video με την εκπαίδευση για την αναζήτηση εξαφανισμένων παιδιών, που πραγματοποιήθηκε από το «Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά» με κεντρικό εισηγητή τον Alain Remue, επικεφαλής του τμήματος Εξαφανισθέντων Ατόμων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Βελγίου.

«Η πολιτεία οφείλει και προσπαθεί να είναι αρωγός στις προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος» σημείωσε στον χαιρετισμό της η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή. Την υποστήριξή τους στο έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και της πολιτείας αναφορικά με το πρόβλημα της εξαφάνισης παιδιών, εξέφρασαν οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, Daniel Bennett Smith, του Βελγίου, Marc Van Den Reek, του Καναδά, Robert Peck και της Σερβίας, Dragan Županjevac.

Επίσης, παρόντες ήταν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Γεωργακόπουλος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη των Κυνοφιλικών Ομάδων του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.


Πηγή: iefimerida.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου