Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το δράμα ενός έφηβου – Είναι 14 χρονών και το σώμα του είναι 110 ετών εξαιτίας σπάνιας ασθένειας

Το δράμα ενός έφηβου – Είναι 14 χρονών και το σώμα του είναι 110 ετών εξαιτίας σΟταν τον ρωτούν πόσο χρονών είναι, κανείς δεν πιστεύει την απάντησή του. Κι όμως, είναι μόλις 14 ετών, αλλά το σώμα του μοιάζει με υπεραιωνόβιου. 




Ο Αλί Χουσεΐν πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, που τον κάνει να μεγαλώνει οχτώ φορές πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Ο Ινδός έφηβος έχει δει πέντε από τα αδέρφια του να πεθαίνουν εξαιτίας του ίδιου προβλήματος, από την οποία θεωρείται πως υποφέρουν 80 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Εξαιτίας της προγηρίας, όπως ονομάζεται αυτή η κατάσταση, στα 14 του ο Χουσεΐν υποφέρει ήδη από αρθρίτιδα, προβλήματα όρασης, καρδιακά προβλήματα, ενώ έχει και τριχόπτωση.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι υποφέρουν από αυτή την ασθένεια ζουν το πολύ ως τα 14 χρόνια τους, αλλά ο Ινδός έφηβος δεν χάνει στην ελπίδα του. «Θέλω να ζήσω και ελπίζω να βρεθεί ένα φάρμακο για την κατάστασή μου. Δεν φοβάμαι το θάνατο, αλλά οι γονείς μου έχουν υποφέρει πολύ. Θα ήθελα να ζήσω λίγο περισσότερο για εκείνους. Δεν θέλω να τους προκαλέσω κι άλλο πόνο», είπε ο Χουσεΐν.
Η οικογένεια απέκτησε οκτώ παιδιά, αγνοώντας για χρόνια πως τα συμπτώματα που έβλεπαν στα μεγαλύτερα ήταν η συγκεκριμένη σπάνια ασθένεια, την οποία δεν γνωρίζουν ούτε καν οι περισσότεροι γιατροί. 


Μόνο δύο από τα αδέρφια του Χουσεΐν δεν αντιμετώπισαν αντίστοιχο πρόβλημα.

Οπως λέει ο 14χρονος, το μόνο που θα ήθελε θα ήταν να ζήσει σαν κανονικό παιδί. Με τους συμμαθητές του να κοροϊδεύουν εκείνον και τα αδέρφια του, σύντομα σταμάτησαν να πηγαίνουν στο σχολείο. «Δεν έχουμε ζωή. Θα ήθελα να μπορούσα να είμαι φυσιολογικό παιδί. Να παίζω, να πηγαίνω στο σχολείο, να κάνω αθλήματα. Μερικές φορές στεναχωριέμαι. Αλλά τις περισσότερες ημέρες προσπαθώ να απολαμβάνω τη ζωή που έχω», κατέληξε ο Ινδός.

Πηγή: Daily Mail


Πηγή: Το δράμα ενός έφηβου – Είναι 14 χρονών και το σώμα του είναι 110 ετών εξαιτίας σπάνιας ασθένειας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/119584#ixzz2d7OVYaOR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου