Ο λόγος για το «black sesame ice cream», που κάνει θραύση στις προθήκες των ιαπωνικών ζαχαροπλαστείων αλλά και στα γκουρμέ εστιατόρια ως ένα από τα πλέον λαχταριστά επιδόρπια. Πρόκειται για ένα ιαπωνικό παγωτό, η δημιουργία του οποίου στηρίζεται στο μαύρο σουσάμι, το οποίο και χρωματίζει το κατά τα άλλα συνηθισμένο παγωτό.
Με γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και ζάχαρη (τα βασικά δηλαδή υλικά παρασκευής ενός κλασικού παγωτού βανίλιας) οι ζαχαροπλάστες στην Ιαπωνία παρασκευάζουν αυτό το παγωτό, το οποίο στη συνέχεια χρωματίζουν με τους μαύρους σπόρους, που έχουν λιώσει σε μορφή πάστας, ενώ γαρνίρουν με επιπλέον μαύρους σπόρους σουσαμιού. Και μπορεί η εικόνα να μην είναι τραβηχτική, αφού το χρώμα απογοητεύει και τον πλέον φανατικό λάτρη των παγωτών, η γεύση όμως υπόσχεται να τον αποζημιώσει, και με το παραπάνω!
Πηγή: perierga.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου