Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ουδέποτε ανέμενα βοήθεια από την Ελλάδα!

Ντρέπεται, αλλά ποτέ δεν ανέμενε τη βοήθεια της Ελλάδος στην Κύπρο, γι' αντιμετώπιση της Τουρκικής εισβολής, εξομολογείται ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β', σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.


Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 39 χρόνων από την Τουρκική εισβολή ο Μακαριότατος σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυκας» μιλά για το πραξικόπημα, την εισβολή, το θάνατο του Μακαρίου και τις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό.
Ο Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου αναφέρθηκε στο πραξικόπημα και είπε ότι ήταν βέβαιος ότι θα ακολουθούσε η Τουρκική εισβολή ενώ θυμήθηκε και τα λόγια που είπε στον αδελφό του όταν αυτός τον επισκέφτηκε στη μονή Αγίου Νεοφύτου, για να τον αποχαιρετίσει, επειδή θα πήγαινε να πολεμήσει και δεν ήξερε αν θα τον ξανάβλεπε.
«Θα παρουσιαζόταν στην Εθνική Φρουρά. Θυμωμένος όπως ήμουν του είπα: Δεν ξέρω για ποιαν πατρίδα θα πάς να πολεμήσεις. Αλλά, εν πάση περιπτώση πρέπει να πολεμήσουμε».
Στην εκ βαθέων εξομολόγησή του, ο Μακαριότατος αποκάλυψε ότι ουδέποτε ανέμενε βοήθεια από την Ελλάδα γι' αντιμετώπιση του Αττίλα διευκρινίζοντας ότι αυτό που εννοεί είναι την Ελληνική κυβέρνηση.
«Ντρέπομαι να πω ότι ποτέ δεν πίστεψα ότι θα είχαμε βοήθεια από την Ελλάδα. Πίστευα πάντοτε ότι για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους, οι Έλληνες μπορούσαν να πολεμήσουν αλλά για την Κύπρο όχι. Λέγοντας Έλληνες δεν εννοώ τον απλό κόσμο. Η Κυβέρνηση δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Οι Ελλαδίτες που ήσαν εδώ, οι ΕΛΔΥΚάριοι, πολέμησαν γενναία», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για τις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό και προεξοφλώντας αποτυχία διότι, όπως αναφέρει οι Τούρκοι επιδιώκουν κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.
«Ο στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.
Να τουρκοποιήσουν τη μισή, όπως την έχουν Τουρκοποιήσει και προϊόντος του χρόνου να Τουρκοποιήσουν ολόκληρο το νησί. Δυστυχώς, εμείς είμαστε κοντόφθαλμοι και δεν βλέπουμε μακριά», ανέφερε.
Ο Μακαριότατος χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πολύ καλές ευχόμενος να πετύχει στο δύσκολο έργο του και ανέφερε τέλος ότι θα ήταν ένας πολύ κακός διπλωμάτης, αν αντί της ιεροσύνης επέλεγε να κάνει καριέρα στην πολιτική. Και αυτό τόνισε επειδή λέγει πάντα αυτό που πιστεύει και αδιαφορεί αν θα πικράνει ή θα εξοργίσει κάποιους.
Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου