Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΔΕΙΤΕ: Terracota Army, ο παράξενος στρατός του αυτοκράτορα!

perierga.gr - Terracota ArmyΈνα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Κίνας ανακαλύφτηκε το 1974 στην επαρχία Xi’an (Ζι-αν)...Υπεύθυνος για αυτό ήταν ένας αγρότης της περιοχής, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατασκευάσει ένα πηγάδι ανακάλυψε τυχαία ένα άγαλμα. Οι ανασκαφές που ακολούθησαν έφεραν στο φως τον πιο παράξενο στρατό του κόσμου.

Ο στρατός Terracotta (που σημαίνει «ο πήλινος στρατός»), είναι μέρος μιας τεράστιας νεκρόπολης αφιερωμένης στον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, τον Qin Shi Huangdi.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η νεκρόπολη δημιουργήθηκε από 700.000 εργάτες οι οποίοι χρειάστηκαν 36 ολόκληρα χρόνια για την ολοκλήρωσή της. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας είχε δώσει εντολή για τη κατασκευή του περίεργου αυτού στρατού που θάφτηκε μαζί του μετά το θάνατό του το 206 π.Χ, ώστε να τον προστατεύει και στη μεταθάνατο ζωή.Ο στρατός Terracotta αριθμεί πάνω από 8.000 αγάλματα στρατιωτών, αρμάτων μάχης, αλόγων, ακόμα και μουσικών, τα οποία είναι φτιαγμένα από πηλό. Όλα τα αγάλματα είναι φυσικού μεγέθους, με ύψος που κυμαίνεται από 1.80 μέχρι 1.95 ανάλογα με το βαθμό του στρατιώτη που αναπαριστά το κάθε ένα, με τους στρατηγούς να έχουν το μεγαλύτερο ύψος.
Σύμφωνα με ένα μύθο της Κίνας, ήταν επιθυμία του αυτοκράτορα κανένα από τα αγάλματα να μην είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Έτσι τα πρόσωπά τους έχουν μοναδικές λεπτομέρειες που κάνουν το κάθε άγαλμα να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα.Οι εκσκαφές στην περιοχή συνεχίζονται ακόμα και σήμερα, μιας και πολλά από τα αγάλματα είναι ακόμα θαμμένα. Η περιοχή των εκσκαφών ωστόσο αποτελεί ένα εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες της Κίνας. Τα αγάλματα βρίσκονται σε υπόστεγα για την προστασία τους από τα στοιχεία της φύσης.
Τα υπόστεγα αυτά φιλοξενούν αγάλματα διαφορετικών στρατιωτών, ανάλογα με το βαθμό τους. Έτσι, υπάρχει ένα υπόστεγο για τους απλούς στρατιώτες, ένα για το ιππικό και τους έφιππους και ένα για τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματικούς.perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου