Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μαρκίδης: Παράνομη η σύσταση ερευνητικής

Παράνομη χαρακτήρισε τη σύσταση της επιτροπής για την οικονομία ο τέως γενικός εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, λίγες μόλις ώρες πριν την κατάθεση του Νίκου Αναστασιάδη. 



Ο κ. Μαρκίδης χαρακτήρισε επίσης ολέθριο λάθος το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για ποινικό αδίκημα, με αφορμή την αποχώρηση του από την ερευνητική επιτροπή πριν καταθέσει. 

Μιλώντας στη StockWatch, ο κ. Μαρκίδης ξεκαθάρισε ότι παράνομα συστάθηκε η ερευνητική επιτροπή γιατην οικονομία με σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. 

«Παρασυρόμενοι όλοι μας», όπως τόνισε, «από την πρακτική δεκαετιών που εφαρμοζόταν για σύσταση ερευνητικών επιτροπών από το υπουργικό, δεν εντοπίσαμε έγκαιρα την παρανομία». 

«Ο συγκεκριμένος νόμος όμως είναι καθαρός. Ερευνητικές επιτροπές που ενώπιον τους, μεταξύ άλλων, θα τεθούν και ανώτατοι αξιωματούχοι του κράτους, διορίζονται από το γενικό εισαγγελέα. Στην προκειμένη περίπτωση κλήθηκαν και κατέθεσαν ή θα καταθέσουν νυν και τέως πρόεδρος της δημοκρατίας και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας». 

Ο κύπριος νομικός επεσήμανε ότι κάτω από τις περιστάσεις και εξαιτίας του γεγονότος ότι η ερευνητική επιτροπή θα έπρεπε να διοριστεί από το γενικό εισαγγελέα, «θα ήταν ολέθριο λάθος να κατηγορηθεί ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για ποινικό αδίκημα και να οδηγηθεί ενδεχομένως στη φυλακή. Θα ήταν ότι χειρότερο σε αυτή την κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο που διέρχεται ο τόπος. Θα ήταν πολύ σοφό να αποτραπεί οποιαδήποτε πολιτική αναταραχή ή κρίση, αφού όντως η εν λόγω επιτροπή θα έπρεπε να συσταθεί από το γενικό εισαγγελέα».


Πηγή: stockwatch.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου