Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Εκλεισε Μπράαφχαϊντ και πάει για το «μπαμ» με Πιάτι ο ΠΑΟΚ – Δίνει τρία εκατ. ευρώ στη Βαλένθια

Εκλεισε Μπράαφχαϊντ και πάει για το «μπαμ» με Πιάτι ο ΠΑΟΚ – Δίνει τρία εκατ. ευρώ στη ΒαλένθιαΜπροστά στον ΠΑΟΚ ανοίγεται μια μοναδική ευκαιρία. Η πρόκριση στο Champions League. Με την προοπτική των χρημάτων που συνεπάγεται η συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ο Δικέφαλος ετοιμάζεται για μεταγραφική ενίσχυση.


Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Εντσον Μπράαφχαΐντ, τον 30χρονο αριστερό μπακ της Χόφενχαϊμ. Η διοίκηση φέρεται να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον αριστεροπόδαρο αμυντικό και τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί η απόκτησή του. Μάλιστα θα δηλωθεί και στην λίστα της ΟΥΕΦΑ για τον επαναληπτικό με την Σάλκε.

Who is who
Ο Μπράαφχάιντ γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1983 στο Σουρινάμ και παίζει τόσο ως αριστερός μπακ κι ως κεντρικός αμυντικός. Έχει ύψος 1.76 και ζυγίζει 71 κιλά. Έχει δέκα συμμετοχές και με την εθνική Ολλανδίας, τη διετία 2009-2011. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε με την Ουτρέχτη, όπου έπαιξε 3,5 χρόνια από το 2003 έως το 2007. Αργότερα μεταπήδησε στην Τβέντε κι εκεί αγωνίστηκε για δύο σεζόν. Οι εμφανίσεις του στην Τβέντε αποτέλεσαν «διαβατήριο» για την Εθνική αλλά και την σπουδαία μεταγραφή του στην Μπάγερν.
Τότε αγωνίστηκε κυρίως ως κεντρικός αμυντικός. Η παρουσία του στην Τβέντε οδήγησε την Μπάγερν να δαπανήσει δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Στην ομάδα του Μονάχου δεν έπαιξε πολύ και δόθηκε δανεικός στη Σέλτικ. Αργότερα βρέθηκε στη Χόφενχαϊμ, όπου ανήκει μέχρι και τώρα, έστω κι αν πέρυσι έπαιξε πάλι στην Τβέντε ως δανεικός. Στη Χόφενχαϊμ δεν υπολογίζεται κι ήδη προπονείται με τη δεύτερη ομάδα
Μπαμ με Πάμπλο Πιάτι

Το μεγάλο κόλπο, όμως, για τον ΠΑΟΚ είναι η περίπτωση του Πάμπλο Πιάτι της Βαλένθια. Του Αργεντινού μεσοεπιθετικού που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να αγοράσουν τον Πιάτι και στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι η πρόταση του ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη.

Η περίπτωση να έρθει ο Πάμπλο Πιάτι στην Ελλάδα εξαρτάται (όπως συμβαίνει σε όλες τις μεταγραφές) από δύο παράγοντες. Το ΝΑΙ της Βαλένθια και η αντίστοιχη συγκατάβαση του παίκτη. Σύμφωνα με όσα μάθαμε στο gazzetta.gr από την Ισπανία, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει την καλύτερη πρόταση απ' όσες έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους οι Νυχτερίδες. Τα τρία εκατ. που προσφέρει είναι κατά 500.000 περισσότερα απ' όσα έδινε η Ρεν, την οποία ούτως ή άλλως ο ίδιος ο παίκτης την έβγαλε από το παιχνίδι, αρνούμενος να μεταγραφεί εκεί και ενώ οι Βαλενθιάνοι είχαν συναινέσει στη μετακίνηση.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται το μεγάλο θέμα: στο τι θα πει ο κοντούλης Αργεντινός. Ο Πιάτι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνει στο «Μεστάγια». Ο Μίροσλαβ Τζούκιτς του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον υπολογίζει. Οταν λοιπόν έφτασε στη Βαλένθια σούπερ πρόταση πέντε εκατ. (τι τραγική ειρωνεία) από τη Μέταλιστ και ο Πιάτι αρνήθηκε να μετακομίσει στην Ουκρανία, τότε μπήκε σε καραντίνα. Σε όλη την προετοιμασία δεν έχει κάνει ούτε μία προπόνηση (ενώ ήταν απολύτως υγιής) με την ομάδα και δεν ταξίδεψε ούτε στην περιοδεία στις Η.Π.Α.
Τη στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο, οι δύο μάνατζερ του βρίσκονταν στα γραφεία της Βαλένθια για να λύσουν μία και καλή το θέμα. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή δείχνει να παίζει σοβαρά μόνος του. Υπάρχουν βέβαια και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για τον 24χρονο αριστερό μεσοεπιθετικό (εξτρέμ που μπορεί κάλλιστα να παίξει και πίσω από τον επιθετικό). Πρόκειται για τις Γουέστ Μπρομ, Σουόνσι (ψώνισε πολύ και φέτος από Ισπανία), Κάρντιφ, Χετάφε και Θέλτα. Ολες αυτές όμως έχουν ρωτήσει για δανεισμό, κάτι που σε πρώτη φάση δεν ενδιαφέρει τη Βαλένθια που θέλει να τον πουλήσει μία και καλή.

Ακόμα δηλαδή και εάν ο παίκτης επιμείνει π.χ. να πάει στην Αγγλία, η Βαλένθια θα πιέσει να τον δώσει εκεί που θα πάρει τα περισσότερα (τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή). Ο ΠΑΟΚ φέρεται ότι δίνει στον Αργεντινό ένα εκατ. ετησίως, κάτι που πλησιάζει κατά πολύ τα όσα εισέπραττε (1,3 εκατ.). Ο Πιάτι πάλι ξέρει πως τόσα χρήματα δεν θα πάρει πουθενά αλλού, καθώς η πορεία του είναι πτωτική σε σχέση με το όταν πήρε τη μεταγραφή στη Βαλένθια. Ολα αυτά συνηγορούν στο ότι η μοναδική επιλογή που έχει, είναι να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.
Ισπανός δημοσιογράφος που μιλάει μαζί του, μας ενημέρωσε πως ο παίκτης θα ήθελε να δει πρώτα εάν θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ στο Champions League Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, μιας και η απόφαση πρέπει να παρθεί άμεσα. Μάλιστα από την ομάδα του ξεκαθάρισαν πως εάν δεν πάει εκεί που θα του πουν, θα συνεχίσει να παίζει με τη Β' ομάδα και θα του πάρουν το νούμερο.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου