Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Εφτιαξε site με θέμα την αυτοκτονία του, ειδοποίησε την αστυνομία και «φύτεψε» μία σφαίρα στο κεφάλι του

Εφτιαξε site για την αυτοκτονία του, ειδοποίησε την αστυνομία και «φύτεψε» μία σ
Την ημέρα των 60ων γενεθλίων του ξύπνησε νωρίς, παρότι δεν το συνήθιζε. Πήγε στο πάρκινγκ ενός αστυνομικού τμήματος στο Κάνσας. Κάθισε κάτω από ένα δέντρο, κάλεσε την άμεση δράση και κατήγγειλε μία αυτοκτονία. Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, έβγαλε το όπλο και «φύτεψε» μία σφαίρα στο κεφάλι του. 



Στην αυτοκτονία του Μάρτιν Μάνλεϊ, κανένα ερώτημα δεν έμεινε αναπάντητο. Ο αθλητικογράφος είχε φροντίσει να το καλύψει στο site το οποίο ετοίμαζε για ένα χρόνο εξηγώντας τα πάντα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά- στοιχείο που ο ίδιος λάτρευε αφού το σύστημά του χρησιμοποιείται ακόμη για την αξιολόγηση των παικτών του ΝΒΑ- περίπου 150 Αμερικανοί αυτοκτονούν κάθε ημέρα. Η δική του περίπτωση όμως ήταν διαφορετική. Κανένας άλλος δεν έχει δώσει τόσο λεπτομερή εικόνα για αυτή την απόφαση. Γιατί ο αθλητικογράφος επί ένα χρόνο ετοίμαζε μυστικά μία ιστοσελίδα στην οποία εξηγούσε τα πάντα και είχε ρυθμίσει να «ανέβει» την ημέρα που εκείνος έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Οταν πεθάνει κανείς, τον θυμούνται με λίγες γραμμές στον επικήδειο που δημοσιεύεται την επόμενη ημέρα, όταν πλέον είσαι πολύ μεγάλος για να ενδιαφέρει κάποιον το ότι πέθανες. Η μπορεί να σε θυμούνται για χρόνια με ένα site σαν αυτό. Αυτή ήταν η επιλογή μου», είχε γράψει στην ιστοσελίδα του, που χωρίζεται σε 34 κατηγορίες. Σε αυτές έχει καταγράψει κάθε σκέψη του για την αυτοκτονία, αλλά και τη ζωή του.

«Δεν ήθελα να πεθάνω»

Το ασυνήθιστο στην περίπτωση του Μάνλεϊ δεν είναι μόνο ότι άφησε πίσω του το πιο πρωτότυπο «σημείωμα» αυτοκτονίας, αλλά και το γεγονός πως στην ιστοσελίδα του δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν ήθελε να πεθάνει.
Εγραψε πως ήταν απόλυτα υγιής και ευτυχισμένος. Χωρίς οικονομικά προβλήματα, δίχως κατάθλιψη, ενώ ήταν άνθρωπος που διασκέδαζε με τα χόμπι του και δεν ένιωθε μοναξιά. Απλά αποφάσισε πως τα 60 χρόνια ήταν αρκετά για να ζήσει, καθώς η παραγωγική του ηλικία ήταν παρελθόν, ενώ φοβόταν την αδυναμία των γηρατειών.

«Δεν ήθελα να πεθάνω. Αν μπορούσα με ένα μαγικό ραβδί να εξασφαλίσω ότι θα ζήσω ως τα 200 μου, θα το έκανα. Δυστυχώς δεν έχω αυτή την επιλογή. Αφού λοιπόν ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, το ερώτημα ήταν ένα: Θέλω να ζήσω όσο περισσότερο μπορώ ή να διαλέξω το χρόνο και τον τρόπο του θανάτου μου; Αυτή ήταν η επιλογή μου», εξήγησε ο αυτόχειρας.

Μάλιστα «φεύγοντας» έστησε και μία πλάκα. Στην ενότητα του site που γράφει για τη συλλογή από χρυσά και αργυρά νομίσματα που είχε, έγραψε κάποιες συντεταγμένες και μία φωτογραφία ενός πάρκου της περιοχής. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεκάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν με ανιχνευτές μετάλλων και φτυάρια στο σημείο και άρχισαν να σκάβουν. Δεν βρήκαν τίποτα όμως. Οπως ενημέρωσε η οικογένεια του Μάνλεϊ την αστυνομία, ο 60χρονος είχε ήδη χαρίσει τη συλλογή του.

Πηγή: CNN, iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου