Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Έλση Χριστόφια: Την απέλυσε το ΑΚΕΛ! Γιατί ζητά αποζημίωση από το κράτος;


Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε το ΑΚΕΛ, το οποίο προχώρησε σε σχέδια πρόωρης αφυπηρέτησης αριθμού μισθωτών του αλλά και σε πλεονασμούς. 




Πρόκειται για υπαλλήλους που πλησιάζουν ούτως ή άλλως στο όριο αφυπηρέτησης, ενώ ανάσα στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης δίνει και η κανονική συνταξιοδότηση αρκετών στελεχών του.



Περαιτέρω, με τη μη καταβολή 14ου μισθού φέτος και με τη μείωση του ποσοστού που συνεισφέρει το κόμμα στα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων, οι μισθοί έχουν μειωθεί στο ΑΚΕΛ κατά 12,5%.

Έκπληξη προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι μαζί με τους χιλιάδες συμπολίτες μας που αναμένουν να εξεταστεί η αίτησή τους γιαπληρωμή λόγω πλεονασμού περιμένει από τις 25 Ιουλίου φέτος, όταν και υπέβαλε τα σχετικά έγγραφα, και η τέως πρώτη κυρία Έλση (Ελισάβετ) Χριστόφια. 

Πηγές του «Πολίτη», κατά το σχετικό σημερινό του δημοσίευμα, που επιβεβαίωσαν την υποβολή αίτησης, αναφέρουν ότι η κ. Χριστόφια είναι μέσα σε αυτούς που δεν επέλεξαν το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης και απολύθηκε.

Το παράδειγμα του Υπουργού:

Η ενέργεια της κ. Χριστόφια να αποταθεί στο Ταμείο Πλεονασμού, αν όπως προνοεί η νομοθεσία έχει απασχοληθεί συνεχόμενα για 104 βδομάδες στο ΑΚΕΛ – γεγονός που επιβεβαιώνει πως λάμβανε μισθό από το κόμμα ενόσω ήταν πρώτη κυρία- είναι καθόλου νόμιμη εφόσον απολύθηκε.

Ωστόσο μία άλλη παρόμοια πρακτική ενός υπουργού που όταν έληξε η θητεία του πήρε επίδομα ανεργίας, είχε δύο χρόνια προηγουμένως κατακριθεί από το σύζυγό της κ. Χριστόφια!

newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου