Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Απόλλων-Ομόνοια 0-0: Έλειψε μόνο το γκολ!

Χωρίς γκολ έληξε ο πρώτος αγώνας για τον Απόλλωνα και την Ομόνοια στα πλέι οφ. Παιχνίδι για γερά νεύρα, με τρεις διακοπές, γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν μανιωδώς το γκολ, όμως κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Σαφώς καλύτερη η Ομόνοια και στα δύο ημίχρονα. Στους 60 βαθμούς ο Απόλλωνας, στους 48 η Ομόνοια. 






Εικόνα αγώνα:

Η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι στη Λεμεσό και έχασε ευκαιρίες για να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Οι Ρούμπιο, Εφραίμ και Σκέμπρι ήταν οι «μοιραίοι» του πρώτου μέρους, αφού και οι τρεις έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 14’, στο 32’ στο 36 και στο 39’ αντίστοιχα. 

Οι παίκτες του Καιάφα μπήκαν με περισσότερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου, κάνοντας δέκα τελικές προσπάθειες σε αντίθεση με την ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου που αρκέστηκε στις δύο τελικές για ολόκληρο το 45άλεπτο.

Το πρώτο μέρος ανήκε καθαρά στην φιλοξενούμενη ομάδα, αφού πατούσε αρκετά καλά σε όλες τις γραμμές, με τους Σκαραμοτσίνο και Χάρη Κυριάκου να κάνουν καλή άμυνα όπου χρειαζόταν. Ο Απόλλωνας πήγε να αιφνιδιάσει την Ομόνοια σε 2-3 φάσεις με τους Παπουλή (8, 25’)  και Σανγκόι (15’, όμως τόσο ο Ελλαδίτης όσο και ο Αργεντινός μπορεί να είχαν την διάθεση, απέναντι όμως σε μια καλή στημένη Ομόνοια, οι προσπάθειες του ήταν άκαρπες.

Οι «πράσινοι» πίεζαν συνεχώς, έμεναν ψηλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο αυτό που έλειψε ήταν το γκολ. Το β’ ημίχρονο θα λέγαμε ότι ήταν περισσότερο ισορροπημένο και από τις δύο ομάδες. Ναι μεν η Ομόνοια, ήταν και πάλι καλύτερη, ανέβηκε όμως και ο Απόλλωνας σε σύγκριση με το πρώτο μέρος. Ο «εξαφανισμένος» Σανγκόι του πρώτου μέρος, δήλωσε παρών, προσπάθησε σε δύο σουτ να αιφνιδιάσει τον Μορέιρα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα όμως ο Ζοσέ ήταν πάντα σε ετοιμότητα.

Ένας αγώνας που κινήθηκε σε πολύ λεπτές ισορροπίες. Είχε ταχύτητα, πάθος, γρήγορο ρυθμό, η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνεχώς και πλέον έμενε να δούμε την ομάδα που θα έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι όποια από τις δύο ομάδες έβαζε πρώτη γκολ, θα ήταν και η νικήτρια. Παρά τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων και την τεράστια ευκαιρία του Ασίς στο 85', το ντέρμπι στο Τσίρειο έμεινε στο 0-0.

MVP: Βάλε, έσωσε πολλές φορές την εστία του Απόλλωνα στις συνεχόμενες επιθέσεις και τα σουτ των πρασίνων. 
UP: Γιώργος Εφραίμ, ο αρχηγός της Ομόνοιας ήταν σε τρελά κέφια και αυτό που του έλειπε μόνο ήταν το γκολ.
DOWN: Ο Γκαστόν Σανγκόι, εκτός από λιγοστές φάσεις στο β’ μέρος, ήταν γενικά χαμένος.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο αγώνας κρίθηκε στις επιθέσεις των δύο ομάδων, αφού ήταν φανερό ότι όποια ομάδα έβαζε το γκολ θα ήταν και η νικήτρια.

Οι συνθέσεις:
Απόλλων:
 Βάλε, Στυλιανού, Ρομπέρ, Χαραλάμπους, Καρυπίδης, Γκουγιόν (90'Χάμπερ), Σανγκόι, Μεριέμ, Παπουλής, Γκαρσία (46'Λόπες - 88'Ρέινα), Χαμντανί.

Ομόνοια: Μορέιρα, Κυριάκου (46'Θερβέρα), Σκαραμοτσίνο, Σερφά, Λεάντρο, Μαρκάσα, Σερτζίνιο (83'Αντράντε), Φερνάντες (70'Ασίς), Εφραίμ, Σκέμπρι, Ρούμπιο.



balla.com.cy
Των Σάββα Νεοκλέους και Άντριας Χήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου