Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το 74% των Βρετανών δεν ξέρει πού είναι η Ελλάδα στο χάρτη!

Το 74% των Βρετανών δεν ξέρει πού είναι η Ελλάδα στο χάρτη!Τα γεγονότα δείχνουν ότι το μάθημα της Γεωγραφίας δεν ήταν το "δυνατό σημείο" των Βρετανών αφού, όπως αποκαλύπτει έρευνα τουριστικού οργανισμού το 74% των κατοίκων της Γηραιάς Αλβιώνας δεν γνωρίζουν πού πέφτει στο χάρτη η Ελλάδα


Αν και η Ελλάδα είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Βρετανών για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και τα ελληνικά νησιά γεμίζουν από Άγγλους τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες, το 74% εξ αυτών δεν γνωρίζει πού πέφτει η χώρα μας στο χάρτη!

Όταν οι Βρετανοί ρωτήθηκαν από το διεθνή τουριστικό ιστότοπο Hotels.com να βρουν στο χάρτη την ευρωπαϊκή χώρα των διακοπών τους, τα αποτελέσματα ήταν ανέλπιστα και απογοητευτικά, αφού το 74% των ερωτηθέντων, αν και στην πλειοψηφία τους έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα στις διακοπές τους, δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Η Κύπρος είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα, αφού μόνο το 54% των ερωτηθέντων Βρετανών δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν στο χάρτη. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ερωτηθέντες εντοπίζουν καλύτερα στο χάρτη το Βιετνάμ και τη Ρουμανία, έστω και αν δεν τις έχουν επισκεφθεί ποτέ, ενώ το 90% των Βρετανών δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται η Βουλγαρία και το 88% πού βρίσκεται η Σιγκαπούρη.

Για να "παρηγοριόμαστε" εμείς οι Έλληνες, η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 10% των Βρετανών μπερδεύει την Πολωνία με τις ΗΠΑ, αντίστοιχο ποσοστό συγχέει την Νότιο Αφρική με την Ισπανία, ενώ το 12% μπερδεύει την Κίνα με την Βραζιλία.

Η kate Hopcraft, που είναι μία από τους διοργανωτές της έρευνας, έκπληκτη δήλωσε για τα αποτελέσματα: "Είναι σοκαριστικό να βλέπεις τόσους πολλούς Βρετανούς να μην μπορούν να δείξουν στην χάρτη κάποιους από τους πλέον δημοφιλείς μας προορισμούς. Και αυτό την στιγμή που ο κόσμος γίνεται όλο και πιο μικρός και οι άνθρωποι ταξιδεύουν όλο και πιο συχνά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου