Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Καταλα-Νίλα!

Η αύρα της πρωταθλήτριας Μπαρτσελόνα πλημμύρισε τη Μαδρίτη! Με «όργια» του αναγεννημένου Μέσι, οι Καταλανοί υποχρέωσαν σε μεγάλη νίλα τη Ρεάλ (4-3) και ξαναμπήκαν γερά στη μάχη του τίτλου. 

Καταλα-Νίλα!




Η καρδιά της πρωταθλήτριας «χτύπησε» δυνατά μέσα στην Μαδρίτη! 

Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει χατ-τρικ (και να γίνεται δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος), η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» απ’ το Μπερναμπέου κόντρα στη Ρεάλ με σκορ 4-3, σε ένα ματς που συγκλόνισε τους πάντες! 

Φοβερή διακύμανση στο σκορ, με τους «μπλαουγκράνα» να προηγούνται, τους Μαδριλένους να παίρνουν δύο φορές προβάδισμα (δύο γκολ ο Μπενζεμά, ένα ο Κριστιάνο), τον διαιτητή να τα… χάνει (λάθος υπόδειξη πέναλτι υπέρ της βασίλισσας) και τον «Λέο» να υπογράφει τον θρίαμβο της ομάδας του (με δύο πέναλτι)! 

Έναν θρίαμβο που έβαλε ακόμα πιο γερά τους «μπλαουγκράνα» στη διεκδίκηση του… repeat, όντας πλέον στο -1 τόσο απ’ τους σημερινούς τους αντιπάλους, όσο και την Ατλέτικο! 

Το ματς: 

Αν μας έλεγαν να περιγράψουμε το κλάσικο των ονείρων μας, πιθανώς να μην… πιάναμε καν αυτό που βλέπαμε στο «Μπερναμπέου». Και δεν χρειάστηκε να… τρέξει πολύ το χρονόμετρο για να το συνειδητοποιήσουμε. Μόλις στο 7’ (κι ενώ είχαν ήδη προηγηθεί δύο πολύ καλές στιγμές εκατέρωθεν), ο Μέσι «τρύπησε» εντυπωσιακά την άμυνα της Ρεάλ και ο Ινιέστα «σκότωσε» τον Λόπεθ για το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα! Κι αφού ο Μπενζεμά έχασε το… άχαστο, κι αφού ο «Λέο» τον… μιμήθηκε σε τετ-α-τετ, ήρθε η απάντηση της «βασίλισσας» να ανάψει τα αίματα! Και μάλιστα σε απόσταση τεσσάρων λεπτών, ήρθαν τα πάνω-κάτω! 

Στο 20', ο Ντι Μαρία (που ήταν εξαιρετικός) έβγαλε για τον Γάλλο επιθετικό των Μαδριλένων, εκείνος πήδηξε στον Θεό και αυτή την φορά δεν έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει για την ισοφάριση. Και σα να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε τούμπα το ματς! Οι δυο παίκτες της Ρεάλ συνεργάστηκαν ξανά (η άμυνα της Μπάρτσα… κοιμήθηκε) και ο Μπενζεμά από κοντά και πιο εύκολα αυτή τη φορά, σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έκανε την ανατροπή! Όχι, είχε κι άλλο το πρώτο μέρος! Γιατί την ώρα που ο Πικέ κρατούσε τους Καταλανούς στο κόλπο (με σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή σε σουτ του Μπενζεμά), ήρθε στο 43’ ο Μέσι να ισοφαρίσει το ματς σε 2-2 με ωραίο τελείωμα στην περιοχή των Μαδριλένων, βάζοντας εκ νέου «φωτιά» στο ματς. 

Και λίγο αφότου ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, έγινε ο κακός χαμός! Και σε αυτό οφείλεται ο… διαιτητής! Γιατί έδωσε ένα πέναλτι υπέρ του Κριστιάνο (σε ανατροπή απ’ τον Άλβες) που μόνο αυτός το είδε, καθώς ο «CR7» ήταν μισό μέτρο εκτός περιοχής! Αυτό βέβαια, διόλου εμπόδισε τον Πορτογάλο (που ήταν σε κακό βράδυ) να δώσει για δεύτερη φορά προβάδισμα στην ομάδα του και να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς. Έλα, όμως, που δεν το χάρηκαν πολύ οι Μαδριλένοι. Στο 63’ ο Ράμος ανέτρεψε τον Νεϊμάρ (σε φάση που ξεκίνησε οριακά από οφσάιντ), ο αμυντικός της Ρεάλ αποβλήθηκε, ο Μέσι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα κι έγραψε το 3-3, σε ένα παιχνίδι που τα είχαμε ήδη δει όλα και είχαμε ακόμα περισσότερα! 

Γιατί η αναγκαστική πλέον υποχώρηση της «βασίλισσας» (με τον Μπενζεμά να βγαίνει και τον Βαράν να μπαίνει), δεν έμεινε… ατιμώρητη απ’ την Μπαρτσελόνα. Κι αν στο 74’ το δοκάρι σταμάτησε προσωρινά τον Άλβες, στο 83’ ο Μέσι δεν μπορούσε να πατήσει… φρένο! Με το τρίτο πέναλτι στον αγώνα (σε σωστή ανατροπή του Τσάμπι Αλόνσο στον Ινιέστα), ο «κοντός» εκτέλεσε τον Ντιέγκο Λόπεθ για το προβάδισμα των Καταλανών, που ουσιαστικά υπέγραψε το διπλό της ομάδας του με σκορ 4-3, φιλώντας το σήμα του συλλόγου του (ως πιστός μπλαουγκράνα)! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Πέπε, Ράμος, Κριστιάνο, Μπενζεμά (65’ Βαράν), Μπέιλ, Μαρσέλο, Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς (90’ Μοράτα), Ντι Μαρία 

Στον πάγκο: Κασίγιας, Κοεντράο, Νάτσο, Ίσκο, Ιγιαραμέντι 

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (78’ Αλέξις), Νεϊμάρ (68’ Πέδρο), Μέσι, Ινιέστα 

Στον πάγκο: Πίντο, Μπαρτρά, Αντριάνο, Σονγκ, Ρομπέρτο 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου