Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Αργεντινή - Ιράν 1-0: Ο Μέσι… λύγισε τον Χαγκιγκί!

Αργεντινή - Ιράν 1-0: Ο Μέσι… λύγισε τον Χαγκιγκί! (photos)
Χρειάστηκε μια απίστευτη γκολάρα του Λιονέλ Μέσι στις καθυστερήσεις του αγώνα για να «κάμψει» η Αργεντινή την αντίσταση του Ιράν, στερώντας από τον Αλιρεζά Χαγκιγκί, τον πορτιέρο των Περσών το… βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή! Πρόκριση για την «Αλμπισελέστε».

Ο Αργεντίνος επιθετικός της Μπαρτσελόνα πήρε στις... πλάτες του την Αργεντινή και βρήκε τον... τρόπο να λύσει τον «Γόρδιο Δεσμό» της άμυνας των Ασιατών με μία απίστευτη γκολάρα στις καθυστερήσεις του αγώνα, βγάζοντας τους Λατίνους από την δύσκολη στιγμή, όταν όλα έδειχναν πως το «συγκρότημα» του Αλεχάντρο Σαμπέγια ήταν μία... ανάσα από την... γκέλα στον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, υπό το βλέμμα του Αρμάντο Ντιέγκο Μαραντόνα.
Η Αργεντινή με το «τρίποντο» απέναντι στους Πέρσες πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου, ωστόσο, οι Ασιάτες του Κάρλος Κεϊρός έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται... αδικημένοι από την εξέλιξη του αγώνα, αφού έδειξαν πως είχαν τον τρόπο να κρατήσουν την «Αλμπισελέστε» στο... μηδέν και να πάρουν τον δεύτερο βαθμό στην διοργάνωση.
Η εξέλιξη του αγώνα
Στο πρώτο ημίχρονο, η Αργεντινή ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει τους… διαδρόμους προς την εστία του Χαγκιγκί, μια και οι Πέρσες είχαν καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους και είχαν στήσει διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από τα καρέ της ομάδας τους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον εκνευρισμό των ποδοσφαιριστών της «Αλμπισελέστε», με βεβιασμένες ενέργειες και… απειλές κυρίως από στημένες φάσεις. Στο 6’ ο Αγκουέρο καθυστέρησε, δίνοντας την ευκαιρία στους αμυντικούς του Ιράν να διώξουν, όπως έγινε και στο 11’ με το σουτ του Μέσι να σταματά στα σώματα. Η καλύτερη ευκαιρία για την Αργεντινή ήταν στο 14’ με τον Ιγκουαΐν να βρίσκεται απέναντι από τον Χαγκιγκί, από κάθετη πάσα του Γκάγκο, αλλά ο πορτιέρο των Ασιατών απέκρουσε.
Μάλιστα, ο τερματοφύλακας του Ιράν ενήργησε σωστά και στο 22’ όταν έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Αγκουέρο, ενώ από το κόρνερ του Ντι Μαρία, η κεφαλιά του Ρόχο πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Φερνάντεζ στο 27’ έπειτα από φάουλ του Μέσι, αλλά και η προσπάθεια του Γκαράι στο 37’ και πάλι από φάουλ του Μέσι. Το Ιράν προσπάθησε να «χτυπήσει» σε καίριο σημείο του αγώνα, λίγο πριν το ημίχρονο, αλλά στο 42’ η κεφαλιά του Χοσεϊνί πέρασε άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου