Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η κριτική των διεθνών

Μπορεί να μην έθελξε με την εμφάνισή της, αλλά η Ελλάδα πήρε τον πρώτο της βαθμό στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και παρέμεινε ζωντανή στην πρόκριση μετά τη λευκή ισοπαλία με την Ιαπωνία. 


Το Sport24.gr αναλύει την παρουσία των διεθνών στην αναμέτρηση με την Κολομβία:
Καρνέζης: Επί της ουσίας χρειάστηκε σε δύο στιγμές και ήταν εκεί, στο σουτ του Οκούμπο στο 77' και στο φάουλ του Έντο στο 90'. Ήταν ήρεμος και αν πρέπει να βρει κανείς οπωσδήποτε ένα ψεγάδι του αυτό έχει να κάνει με την τάση του να μένει στο τέρμα σε 1-2 φάσεις που θα μπορούσε να βγει και να τις καθαρίσει.
Τοροσίδης: Πολύ καλός, δε δέχτηκε φάσεις στην πλευρά του, ενώ είχε και κάποια καλά ανεβάσματα. Εκτός των άλλων είχε στο ενεργητικό του και μία πολύ καλή στιγμή. Ήταν πιο δύσκολο για εκείνον να συνεισφέρει επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Μανωλάς: Συγκλονιστικός, πιθανότατα ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής. Δεν έχασε μονομαχία, στις περισσότερες φάσεις έβγαινε πρώτος και δεν ήταν λίγες οι φορές που έδωσε τη λύση την ύστατη στιγμή.
Παπασταθόπουλος: Έκανε σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι. Εκπληκτικός τόσο ψηλά όσο και χαμηλά, ενώ υπάρχει και φάση στην οποία νίκησε δύο Ιάπωνες ταυτόχρονα. Ωστόσο, θα μπορούσε να έχει χύσει την καρδάρα με το γάλα σε μία στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου που αδικαιολόγητα δεν απομάκρυνε την μπάλα.
Χολέμπας: Κακός για άλλο ένα παιχνίδι. Η καλύτερη φάση της Ιαπωνίας έγινε με τον Ουτσίντα να βγαίνει στην πλάτη του, ενώ συνολικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Επιπλέον, ναι μεν ανέβηκε κάποιες φορές αλλά οι επιλογές τους τις περισσότερες φορές ήταν κακές.
Κατσουράνης: Ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν υπήρχε παίκτης ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή, στο πεδίο δράσης του δηλαδή. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι αποβλήθηκε χωρίς λόγο επειδή δεν μπορούσε να προλάβει τους Ιάπωνες.
Μανιάτης: Έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Κάλυψε πάρα πολλά μέτρα, δεν πούλησε την μπάλα και είχε και μία στιγμή στο πρώτο ημίχρονο που ίσως θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη επιλογή. Κέρδισε και όλες τις εναέριες μονομαχίες του.
Κονέ: Τα έδωσε όλα. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν έγινε αλλαγή δεν είχε ανάσες. Έτρεξε, έδωσε κάποιες βοήθειες επιθετικά και χωρίς την μπάλα ήταν καλύτερος από το πρώτο παιχνίδι.
Φετφατζίδης: Κινήθηκε σε ρηχά νερά έχοντας αγωνιστεί κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο. Δεν τον βοήθησε και το παιχνίδι, αφού η Εθνική μας έπαιζε πίσω. Ακούμπησε μόλις 12 φορές την μπάλα και το μόνο θετικό είναι ότι ήταν αλάνθαστος στις πάσες του.
Σαμαράς: Είχε καλές και κακές στιγμές. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να πάρει πολλές προσπάθειες πάνω του. Κάποιες του βγήκαν, άλλες όχι. Έδωσε και βοήθειες στα μετόπισθεν.
Μήτρογλου: Όσο ήταν στο γήπεδο δεν μπόρεσε να προσφέρει. Βρέθηκε ελάχιστες φορές σε επαφή με την μπάλα, έχοντας όμως 1-2 καλές ενέργειες. Έγινε αναγκαστική αλλαγή με αποτέλεσμα να μην προλάβει να δείξει όσα θα ήθελε.
Γκέκας: Δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου. Δεν ήταν και εύκολο, όμως, δεδομένου ότι η Εθνική ανέβαζε λίγους παίκτες. Ωστόσο, δε ζήτησε μπάλα, ούτε επιδίωξε να συνδυαστεί με τους υπόλοιπους.
Καραγκούνης: Ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Πάλεψε πάρα πολύ, κάλυψε μέτρα και κέρδισε έξυπνα χρόνο όταν χρειάστηκε. Έδωσε μάχες, έκανε κλεψίματα και έδειξε πως αξίζει περισσότερο χρόνο.
Σαλπιγγίδης: Αγωνίστηκε για περίπου δέκα λεπτά και επί της ουσίας δεν μπορεί να κριθεί. Ήρθε σε επαφή με την μπάλα μόλις πέντε φορές.
ΣΑΝΤΟΣ: Έκανε λάθη τόσο στις αρχικές επιλογές του όσο και στη συνέχεια. Ο Χολέμπας ήταν προβληματικός και στο πρώτο παιχνίδι αλλά πήρε φανέλα βασικού. Ο Κατσουράνης ήταν δεδομένο ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει στην ταχύτητα τους Ιάπωνες, αλλά έπαιξε. Ο Γκέκας ήταν κακός κόντρα στην Κολομβία, αλλά όταν ο Μήτρογλου δεν μπορούσε να συνεχίσει, του δόθηκε η ευκαιρία.

Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου