Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μεξικό να το πιείς σε… σφηνάκια!

Μεξικό να το πιείς σε… σφηνάκια!

Πιο μεθυστικό κι από… τεκίλα ήταν το Μεξικό απέναντι στην Κροατία. Μ’ένα ισοπεδωτικό ξέσπασμα οι Λατινοαμερικάνοι καθάρισαν σε δέκα λεπτά (3-1) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «16» του Μουντιάλ.


Ζωντανοί από τη μάχη με τους Κροάτες βγήκαν οι Μεξικανοί!

Οι παίκτες του Ερνέστο Ερέρα επικράτησαν 3-1στην «Αρένα Περναμπούκο» και πήραν με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ μέσω του 1ου ομίλου.

Στα κρύα του λουτρού έμειναν οι παίκτες του Κόβατς, που παρότι πάλεψαν «προδόθηκαν» από τα αμυντικά τους λάθη και την έλλειψη φαντασίας στην επίθεση. Ο αρχηγός, Μάρκεζ, άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για τους Λατινοαμερικάνους στο 72’ και τρία λεπτά αργότερα ο εξαιρετικός Γκουαρδάδο κλείδωσε τη νίκη (75’).

Ο Τσιτσαρίτο μπήκε «φουριόζος» και έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη της ομάδας του κάνοντας το 3-1 με κεφαλιά στο 82ο λεπτό. Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να μειώσουν με τον Πέρισιτς στο 86ο λεπτό.

Την Ολλανδία θα συναντήσουν στους «16» οι παίκτες του Ερνέστο Ερέρα.


Το ματς:



Πολύ συντηρητικά μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς. Οι δύο προπονητές δεν θέλησαν να δείξουν τις προθέσεις τους και τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν με το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό. Οι Κροάτες κέρδισαν σταδιακά μέτρα στο γήπεδο, όμως δεν μπορούσαν να πλησιάσουν οργανωμένα την εστία του Οτσόα. Το Μεξικό, ενώ έμοιαζε να έχει παθητικό ρόλο λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά και στην πρώτη του φάση με τον Ερέρα τράνταξε το δοκάρι του Πλετίκοσα (16’), ενώ λίγο αργότερα ο Ερέρα δεν μπόρεσε να τον νικήσει από θέση τετ-α-τετ (19’).

Οι παίκτες του Κόβατς κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό με την τριάδα των Πράνιτς, Μόντριτς και Ράκιτιτς, αλλά συνέχιζαν να μην δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των Μεξικανών. Οι Λατινοαμερικάνοι ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας και δεν άφησαν τους Κροάτες να πλησιάσουν την περιοχή τους, ενώ με τα κόρνερ που κέρδισαν έπειτα από προσπάθειες του Γκουαρδάδο, άγχωσαν τον Πλετίκοσα και τους αμυντικούς του. Τελικά, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε καλύτερο ρυθμό, καθώς οι Κροάτες έπαιξαν πιο ανοιχτά. Η έλλειψη φάσεων συνέχισε να προβληματίζει και τους δύο προπονητές, που είδαν τους παίκτες τους να έχουν αρκετές σκληρές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Η ομάδα του Κόβατς προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Οτσόα, όμως οι αμυντικοί τους τις εξουδετέρωναν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι παίκτες του Ερέρα ανέβασαν τις γραμμές τους και με την είσοδο του Τσιτσαρίτο έγιναν πιο απειλητικοί, ενώ ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι για χέρι του Σρνα μέσα στην περιοχή. Το Μεξικό πίεσε τους Κροάτες και τελικά δικαιώθηκε, αφού ο Μάρκεζ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ έκανε το 1-0 στο 72’! Οι Κροάτες ρίσκαραν και έπαιξαν φουλ επίθεση, αλλά πριν προλάβουν να δουν τα αποτελέσματα οι Λατινοαμερικάνοι τους τιμώρησαν στην αντεπίθεση και κλείδωσαν την πρόκριση με τον Γκουαρδάδο στο 75’ να κάνει το 2-0. Ο ενθουσιασμός της ομάδας του Ερέρα «έβγαλε» ακόμη ένα γκολ με τον Τσιτσαρίτο στο 82’ να δίνει πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκριση. Ο Πέρισιτς τέσσερα λεπτά αργότερα μείωσε για τους Κροάτες, που τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρέμπιτς (89’). 


Οι συνθέσεις:



Κροατία (Νίκο Κόβατς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλικο (58’ Κόβατσιτς), Μόντριτς, Πράνιτς (74’ Γέλαβιτς), Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Όλιτς (69’ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς

Στον πάγκο: Βουκόγιεβιτς, Ζελένικα, Σίλντενφελντ, Μπρόζοβιτς, Μπαντέλι, Σαμίρ, Βίντα, Εντουάρδο, Σούμπασιτς

Μεξικό (Ερνέστο Ερέρα): Οτσόα, Μάρκεζ, Ροντρίγκεζ, Γκουαρδάδο, Αγκιλάρ, Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Βάσκεζ, Περάλτα (79’ Πένια), Ντος Σάντος (62΄ Τσιτσαρίτο)

Στον πάγκο: Κορόνα, Σαλδίδο, Ρέγες, Φαμπιάν, Χιμένεζ, Πουλίδο, Ταλαβέρα, Πόνσε, Μπριζουέλα, Ακίνο,

Διαιτητής: Ράβσαν Ιρμάτοβ (Ουζμπεκιστάν)

Γήπεδο: Αρένα Περναμπούκο 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου