Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Υπερκαλύφθηκε η έκδοση του κυπριακού ομολόγου

Υπερκαλύφθηκε η έκδοση του κυπριακού ομολόγου

Η Κυπριακή Δημοκρατία συγκέντρωσε τελικά 750 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 4,75%, στην πρώτη της έξοδο στις αγορές από το 2010 - Κατά τη χθεσινή διαδικασία προσφέρθηκαν στην σχεδόν 2 δισ. ευρώ




Η Κυπριακή Δημοκρατία συγκέντρωσε τελικά 750 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 4,75%, στην πρώτη της έξοδο στις αγορές από το 2010. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τη σημερινή διαδικασία προσφέρθηκαν στην σχεδόν 2 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη της διαδικασίας επιβεβαιώνει το καλύτερο σενάριο που είχε μπροστά της η Λευκωσία.

Η Κύπρος έχει ήδη αντλήσει από τον Απρίλιο το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 6ετών τίτλων που έφεραν κουπόνι 6,5%. Οι Deutsche Bank AG, Goldman Sachs International, HSBC Holdings PLC, UBS Investment Bank και VTB Capital έχουν οριστεί ανάδοχες τράπεζες για την έκδοση του ομολόγου, η οποία αναμένεται να τιμολογηθεί κοντά στο 4,9%- 5%.

Από κυβερνητικής πλευράς αναφέρεται ότι τα προς άντληση ποσά του νέου ομολόγου δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν κεφάλαια που διατίθενται από το Μνημόνιο. Η έκδοση είναι επιτυχής παρά το γεγονός ότι η χώρα αξιολογείται με «Caa3» από τη Moody's, με «Β» από την Standard & Poor's Corp και με «B-» από την Fitch Ratings, δηλαδή σε μη επενδυτικές κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου