Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η Γκάνα τρόμαξε τους Γερμανούς -Ισοπαλία μετά από συναρπαστικό ματς (2-2)

Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι Γερμανία και Γκάνα ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τον Μίροσλαβ Κλόζε να κλέβει την παράσταση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ τερμάτων του Ρονάλντο στην διοργάνωση (15).

Η Γκάνα τρόμαξε τους Γερμανούς -Ισοπαλία μετά από συναρπαστικό ματς (2-2)

Οι Γερμανοί πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Μάριο Γκέτσε να σπάει τον γόρδιο δεσμό, αλλά είδαν τους Γκανέζους να ξαναμπαίνουν γρήγορα στο ματς και μάλιστα να φτάνουν στην ανατροπή με σκόρερ τους Αντρέ Αγιού και Γκιάν Ασαμόα.

Ωστόσο ο «γερόλυκος» Κλόζε διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με κοντινή προβολή. Τραυματίας, με αίματα στο πρόσωπο από σύγκρουση, αποχώρησε από το γήπεδο ο Τόμας Μίλερ.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Γερμανία να έχει τον έλεγχο των κινήσεων αλλά την Γκάνα να είναι αυτή που απείλησε πρώτη. Στο 7ο λεπτό ο Ατσού βγήκε στην δεξιά πτέρυγα και σέντραρε ωραία στον Γκιάν αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε ψηλά. Οι Γερμανοί απάντησαν σχεδόν αμέσως, όμως το σουτ του Κροος μετά από καλή ενέργεια των συμπαικτών του σταμάτησε στην πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα.


 Η Γκάνα βγήκε και πάλι μπροστά, δείχνοντας γενικά διάθεση να μην κλειστεί στα καρέ της, με τον Ατσού να ολοκληρώνει μόνος του την προσπάθεια που ξεκίνησε και τον Νόιερ να διώχνει στο πλάι την μπάλα με μπλονζόν και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ ανέκτησαν την κατοχή και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους από τα άκρα, αλλά η καλά παραταγμένη άμυνα των Γκανέζων δεν άφηνε πολλά περιθώρια για κάτι τέτοιο. 

Η αμέσως επόμενη τελική ήρθε από το δεξί πόδι του Τόνι Κροος, αλλά το σουτ του δεν απείλησε τον Νταουντά. Το 33ο λεπτό επεφύλασσε την καλύτερη έως εκείνο το σημείο στιγμή του αγώνα, με τον Μουντάρι να σουτάρει από πολύ μακριά και να αναγκάζει τον Νόιερ σε μια εκπληκτική επέμβαση. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι κατοχές ήταν σχεδόν μοιρασμένες,, με τους δύο τερματοφύλακες να μην αισθάνονται κάποιον κίνδυνο, πέραν ενός σουτ του Γκέτσε που μπλόκαρε εύκολα ο Νταουντά.

Αυτό που δεν κατάφερε νωρίτερα ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, το κατάφερε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μίλερ έβγαλε ωραία σέντρα και ο Γκέτσε με κεφαλιά (η μπάλα βρήκε και στο γόνατό του) έκανε το 1-0 (51'). Ωστόσο οι τυπικά γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να το χαρούν καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Αντρέ Αγιού με το κεφάλι ισοφάρισε με το κεφάλι από γλυκιά σέντρα του Αφούλ. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 63ο λεπτό ο Κεντίρα δεν μπόρεσε να κόψει κάθετη πάσα προς τον Γκιάν και εκείνος από πλάγια θέση νίκησε τον Νόιερ με δυνατό σουτ για να κάνει το 2-1. 


Αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο χορτάρι (71'), ο Μίρο Κλόζε -στην πρώτη του επαφή με την μπάλα- έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας με κοντινή προβολή, μετά από κεφαλιά του Χέβεντες σε κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Γερμανοί. Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τα «πάντσερ» να έχουν κερδίσει το κέντρο, κάτι το οποίο προήλθε κυρίως με την είσοδο του Σβαϊνστάιγκερ στο ματς. Με το ρολόι να δείχνει 85' ο Μίλερ βγήκε στην πλάτης άμυνας, αλλά ο Ασαμόα τον πρόλαβε πριν πραγματοποιήσει την ανατροπή. 

Τον Ασαμόα μιμήθηκε σχεδόν στην επόμενη φάση ο Μενσά, αφού ο Κλόζε απλώς περίμενε την μπάλα για το 3-2 αλλά ο Γκανέζος πρόλαβε το γύρισμα του Εζίλ. Από εκείνο το σημείο και μετά τα «μαύρα αστέρια» προσπάθησαν να βρουν στόχο δις, αλλά αυτός που είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για γκολ ήταν ο Κλόζε. Ωστόσο αστόχησε

Ο MVP του coppa.gr: Είναι... αδικία προς τον Αφούλ που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά ο τίτλος του πολυτιμότερου πάει στον Μίρο Κλόζε, που με την είσοδό του στο παιχνίδι αφενός ισοφάρισε στο τελικό 2-2 και αφετέρου έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Που κρίθηκε: Στις αλλαγές του Γιόακιμ Λεβ. Όπως αναφέρθηκε, ο Κλόζε «γέμισε» την αντίπαλη περιοχή, ενώ πίσω του ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ έδωσε και πάλι ισορροπία στο κέντρο της «νάσιοναλ μάνσαφτ», κάτι που έλειπε στα τελευταία λεπτά με τον Σάμι Κεντίρα εμφανώς κουρασμένο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ – Ζ. Μπόατενγκ (Μουσταφί 46'), Μερτεζάκερ, Χούμελς, Χέβεντες – Λαμ, Κεντίρα (Σβαϊνστάιγκερ 69') – Εζίλ, Κρόος, Γκέτσε (Κλόζε 69') – Μίλερ

Γκάνα (Τζέιμς Απία): Νταουντά – Ραμπιού (Μπαντού 78'), Μεσά, Μπογιέ, Ασαμόα – Αφούλ, Μουντάρι – Ατσού (Μουμπάρακ 72'), Κ. Μπόατενγκ (Τζ. Αγιού 52'), Α. Αγιού – Γκίαν

coppa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου