Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά...

Οι τρεις πιο ακριβοπληρωμένοι προπονητές του Μουντιάλ –ειδικά ο Καπέλο με τα... 8 εκατ. ευρώ- δεν οδήγησαν τις ομάδες τους στην φάση των 16. Δείτε τα ποσά ανά κόουτς. «Πέρασε» ο πιο... φτωχός!

Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά...




Το αν τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία έχει «απαντηθεί» πολλάκις απ’ την ίδια την ιστορία. Μία έτσι, μία αλλιώς... Στην προκειμένη κι όσον αφορά το Μουντιάλ είναι γεγονός πάντως πως οι τρεις προπονητές που αμείβονταν με ένα «σκασμό» λεφτά για να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην επιτυχία, απέτυχαν... παταγωδώς! 

Πρώτος απ’ όλους ο Φάμπιο Καπέλο. Ο Ιταλός κόουτς ήταν μακράν ο πιο ακριβωπληρωμένος τεχνικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με κάτι παραπάνω από 8 εκατ. ευρώ ετήσιο μισθό(!), αλλά η Ρωσία έμεινε εκτός συνέχειας και μάλιστα... πανηγυρικά! 

Την ίδια κατάληξη είχαν και οι άλλοι δύο που συμπληρώνουν το «βάθρο». Ρόι Χότζον με 4,4 εκατ. ευρώ και Τσέζαρε Πραντέλι με 3,2 είδαν τις Αγγλία και Ιταλία αντίστοιχα να εμφανίζονται κατώτερες του αναμενόμενου στα γήπεδα της Βραζιλίας και να φτιάχνουν πρόωρα τις βαλίτσες της επιστροφής. 

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ακόμα δύο ονόματα πολύπειρων τεχνικών που οδήγησαν σε... ναυάγιο τις ομάδες τους αν και αμείβονταν με «δυνατά» ποσά. Πρόκειται για τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην Ισπανία που έχει λαμβάνειν 2,5 εκατ. ευρώ και τον Αλμπέρτο Τζιακερόνι της Ιαπωνίας που αμειβόταν (διότι παραιτήθηκε) με κάτι παραπάνω από 2 εκατ. 

Ο δικός μας, Φερνάντο Σάντος είναι 21ος ανάμεσα στους 32 με περίπου 650.000 ευρώ μισθό, ενώ ο... τρελό Μιγκέλ Ερέρα του Μεξικού αν και παίρνει μόνο 160.000 ευρώ και είναι... ουραγός στη σχετική λίστα, οδήγησε την ομάδα του στη φάση των νοκ-άουτ και μάλιστα εμφατικά! 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου