Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Είχε κέφια ο… Πογκμπά!

Η Γαλλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Νιγηρία, αλλά τα… κέφια του Πογκμπά άνοιξαν το δρόμο στους «τρικολόρ» για τη νίκη (2-0) και την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ!

Είχε κέφια ο… Πογκμπά!



Η Νιγηρία έβαλε δύσκολα για περίπου 80 λεπτά στη Γαλλία, ωστόσο ο Πολ Πογκμπά –εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Ενιάμα- άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με σκορ 2-0 και την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου εκεί οι «τρικολόρ» θα περιμένουν έναν εκ των Γερμανίας ή Αλγερίας.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσαν οι παίκτες του Κέσι, στις καθυστερήσεις, με το αυτογκόλ του Γιόμπο, την ημέρα που σημείωσε και την 100η του συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Χρυσή» αλλαγή για τον Ντεσάμ, περνώντας στην αναμέτρηση τον Γκριζμάν, ο οποίος έβγαλε από το «λήθαργο» την ομάδα του.

Το ματς


Η Γαλλία έδειχνε στα πρώτα λεπτά να περιμένει τη Νιγηρία, αλλά παράλληλα στις αντεπιθέσεις που έβγαινε ήταν νευρική, με αποτέλεσμα να κάνει πολλά λάθη στην τελική πάσα. Αυτό, επηρέασε αρκετά το ρυθμό της αναμέτρησης, ο οποίος ήταν πολύ αργός. Η αφρικανική ομάδα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, εκμεταλλευόμενη και την… απουσία των Μπενζεμά και Ζιρού, οι οποίοι ήταν πολύ καλά κλεισμένοι. Οι «τρικολόρ» στη συνέχεια ισορρόπησαν το ματς, αλλά ήταν προβλέψιμοι στην επίθεση, αφού απειλούσαν κυρίως από τα δεξιά με τον Βαλμπουενά. Έτσι, μοιραία στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε σκορ. 

Ο αργός ρυθμός και το κακό ποιοτικά παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γαλλία συνέχισε να… φοβάται να αφήσει χώρους στη Νιγηρία και γι’ αυτό οι Αφρικανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, προσπαθώντας να απειλήσουν τον Γιορίς. Μέχρι το 70’ οι «τρικολόρ» δεν… υπήρχαν σχεδόν στο ματς, ωστόσο η είσοδος του Γκριζμάν τους έκανε πιο «ζωηρούς». Στο τελευταίο τέταρτο, οι παίκτες του Ντεσάμ άρχισαν να πιέζουν, με τους αφρικανούς να οπισθοχωρούν και να δείχνουν πολλές αδυναμίες στα μαρκαρίσματα. Αυτό, εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι, με τον Πογκμπά να ανοίγει το σκορ στο 79’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Κέσι δεν έδειχνε να μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή και με το αυτογκόλ του Γιόμπο, στις καθυστερήσεις, σφράγισαν την πρόκριση για τους «τρικολόρ» με το τελικό 2-0! 

Οι συνθέσεις: 


Γαλλία (Ντεσάμ): Γιορίς, Ντεμπισί, Εβρά, Βαράν, Καμπάιγ, Βαλμπουενά (90+3’ Σισοκό), Ζιρού (62’ Γκριζμάν), Μπενζεμά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Κοσιενλί. 

Στον πάγκο: Ρουφιέ, Λαντρό, Σακό, Καμπελά, Μαβουμπά, Μανγκαλά, Σανιά, Ντιν, Ρεμί, Σνεντερλέν. 

Νιγηρία (Κέσι):
 Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Μίκελ, Μόουζες (89’ Νουαφόρ), Οσανίουα, Ονάζι (59’ Γκάμπριελ), Ομέρουο. 

Στον πάγκο:
 Ετζίντε, Αγκμπίμ, Ουζοενί, Οντουνλάμι, Ομποαμπόνα, Αζίζ, Ουτσέμπο, Αμεόμπι.


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου