Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πω, πω… με-Γαλλία!

Εποχές του ένδοξου παρελθόντος της θύμισε η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» με μια ισοπεδωτική εμφάνιση διέλυσαν την Ελβετία (5-2) και δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν ακόμη και την κούπα.
Πω, πω… με-Γαλλία!


Το τελείωσαν πριν καν αρχίσει! Οι Γάλλοι διέλυσαν, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, τους Ελβετούς και χάρη στην επικράτησή τους με σκορ 5-2 βρίσκονται σχεδόν και με… τα δύο πόδια στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σαρωτικοί οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν στην «Αρένα Φοντέ». Οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν «τσακ-μπαμ» 2-0 με δύο γκολ σε διάστημα ενός λεπτού, καθώς μετά την κεφαλιά του Ζιρού στο 17’, ο Ματουϊντί πήρε την σκυτάλη. Το χαμένο πέναλτι του Μπενζεμά δεν πτόησε τους Γάλλους, που έκλεισαν το ημίχρονο στο 3-0 με γκολ του Βαλμπουενά στο 40’.

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι παίκτες του Χίτσφελντ ξεθάρρεψαν αλλά τους βγήκε ξινό. Οι «τρικολόρ» ξαναπάτησαν γκάζι και ο επιθετικός της Ρεάλ πήρε το αίμα του πίσω κάνοντας το 4-0 στο 67’, ενώ ο Σισοκό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0 με ωραίο πλασέ στην κίνηση στο 72’. Οι Ελβετοί ξύπνησαν στο φινάλε και κατάφεραν να μειώσουν με τους Τζεμαϊλί (80) και Τσάκα (87’).

Το ματς:



Πολύ δυνατά μπήκαν στο ματς οι δύο ομάδες. Το παιχνίδι από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου είχε πολλές δυνατές μονομαχίες και σε μία απ’ αυτές ο Φον Μπέργκεν τραυματίστηκε και χρειάστηκε να αποχωρήσει μόλις στο 9ο λεπτό. Οι Γάλλοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και με όπλο τις στημένες φάσεις έφερναν τη μπάλα στην περιοχή του Μπενάλιο. Οι Ελβετοί δεν άντεξαν και ο Ζιρού άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 17’. Οι «τρικολόρ» φόρτσαραν και με το που έγινε η σέντρα διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ματουϊντί, έπειτα από αντεπίθεση στο 18’.

Οι παίκτες του Ότμαρ Χίτσφελντ έκαναν αρκετή ώρα μέχρι να συνέλθουν από το «σοκ» των δύο τερμάτων ενώ οι Γάλλοι συνέχιζαν επιθετικά τροφοδοτώντας τα άκρα της επίθεσης. Οι Ελβετοί κατάφεραν να ανεβάσουν τις γραμμές τους αλλά ο Σακίρι σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 30’. Οι «τρικολόρ» έβρισκαν χώρους και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Το πέναλτι που έχασε ο Μπενζεμά (33’) δεν τους πτόησε και έπειτα από αντεπίθεση ο Βαλμπουενά έκανα εύκολα το 4-0 στο 40’, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Από τη μία πλευρά η ομάδα του Χίτσφελντ ήθελε να κοντρολάρει το ματς, ενώ και οι παίκτες του Ντεσάν έριξαν στροφές και έκαναν συντήρηση δυνάμεων. Η είσοδος του Τζεμαϊλί στα χαφ βοήθησε τους του Ελβετούς που έδειχναν να ισορροπούν την κατάσταση κάπως στον άξονα, «βγάζοντας» σουτ έξω από την περιοχή και φάσεις από τα άκρα.

Οι Γάλλοι θύμωσαν και ξύπνησαν βλέποντας τους αντιπάλους να απειλούν τον Γιορίς. Οι «τρικολόρ» ρόλαραν και πάλι και έτρεξαν στους άδειους χώρους που άφηναν οι παίκτες του Χίτσφελντ. Ο Μπενζεμά δεν συγχώρεσε το λάθος του Σεντέρος και στο 67’ κάνοντας το 4-0 πήρε το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι. Οι Ελβετοί έδειχναν διαλυμένοι και ο Σισοκό δεν έχασε την ευκαιρία κάνοντας το 5-0 στο 72’. Στο φινάλε πάντως, η ομάδα του Χίτσφλεντ κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, πρώτα με φάουλ του Τζεμαϊλί στο 80’ και στη συνέχεια με τον Τσάκα στο 87’.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν (9’ Σεντέρος), Ινλέρ, Σεφέροβιτς (70’ Ντρμιτς), Τσάκα, Μπεχράμι (46’ Τζεμαϊλί), Ροντρίγκες, Μεχμεντί, Τζουρού, Σακίρι

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζόμερ, Μπέρκι, Τσίγκλερ, Λανγκ, Μπαρνέτα, Στόκερ, Φερνάντες, Γκαβράνοβιτς, Σχερ

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Εβρά, Βαράν, Σακό, Ντεμπισί, Σισοκό, Καμπάιγ, Βαλμπουενά (82' Γκριεζμάν), Ματουιντί, Μπενζεμά (63’ Πογκμπά,), Ζιρού

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρουφιέ, Λαντρό, Καμπελά, Μαβουμπά, Μανγκαλά, Σανιά, Ντιν, Ρεμί, Σναϊντερλέν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Αρένα Φόντε», Σαλβαδόρ 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου