Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ – Ηττα με 2-3 από τη Σάλκε και αποκλεισμός από το Champions League


Η επιλογή του Χουμπ Στέφενς να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 και τον Σαλπιγγίδη πίσω από τον Αθανασιάδη θωράκισε τον Δικέφαλο του Βορρά απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε την απαραίτητη υπομονή να γυρίσει την μπάλα. Η ομάδα του Στέφενς όμως αδιαφόρησε (όπως και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Γερμανίας) για την κατοχή της μπάλας, γεγονός που την κατέστησε εντελώς ακίνδυνη (μία τελική στο πρώτο ημίχρονο), άρα και προβλέψιμη.

Οσο περνούσε η ώρα τα πλάγια μπακ της Σάλκε, που έτσι και αλλιώς παίζουν ψηλά στο γήπεδο, πήραν θάρρος και ουσιαστικά άρχισαν να ενεργούν σαν εξτρέμ. Τα στόπερ και οι χαφ τους έψαχναν συνεχώς με μεγάλες μπάλες και από μία τέτοια έγινε η ζημιά στη φάση του 43' όταν ο ταχύτατος Ουτσίνα έφυγε στην πλάτη του Σκόνδρα και σέρβιρε το 0-1 στον Σάλαϊ. Σημαντική λεπτομέρεια, ο Ουτσίντα πιθανώς να έχει χρησιμοποιήσει το χέρι του στο κοντρόλ που κάνει.


Από τη στιγμή που το ημίχρονο δεν ολοκληρώθηκε με το βολικό, για τον ΠΑΟΚ, 0-0, έπρεπε να παρθεί κάποιο ρίσκο. Ο Δικέφαλος ανέλαβε την ευθύνη και ανέβασε την πίεση του και η έτσι και αλλιώς ευάλωτη άμυνα της Σάλκε αιφνιδιάστηκε. Στην πρώτη καλή κάθετη μπαλιά μάλιστα (Κίτσιου) ο Αθανασιάδης έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, εκτέλεσε στην κίνηση για το 1-1 στο 53! Ακόμα και ο συνήθως ψύχραιμος Στέφενς, που καθόταν πια στην εξέδρα, αφού είχε αποβληθεί στο ημίχρονο, πανηγύρισε.
Οι θετικές ειδήσεις συνεχίστηκαν για τον ΠΑΟΚ αφού στο 64' η Σάλκε έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζόουνς, όμως στο 67' αποδείχθηκε περίτρανα ότι σε τέτοιο επίπεδο η αριθμητική ισορροπία δεν παίζει αποφασιστικό ρόλο. Με μειονέκτημα παικτών στο γήπεδο ο Ντράξλερ έγραψε με άνεση το 1-2 σε μία φάση που η άμυνα του ΠΑΟΚ σάστισε.
Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ – Ηττα με 2-3 από τη Σάλκε και αποκλεισμός απ

Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι όποιοι προπονητικοί ενδοιασμοί για ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο πήγαν περίπατο. Οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης αποχώρησαν, οι Ολίσε και Νέτσιντ πήραν θέση στο χορτάρι και ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ μην έχοντας και άλλη επιλογή. Η ισοφάριση του Κατσουράνη στο 79' με κεφαλιά έκανε τους πάντες να αναθαρρήσουν, το σουτ του Στοχ λίγο αργότερα δημιούργησε προσδοκίες ανατροπής αλλά το ρίσκο πληρώθηκε. Στην αντεπίθεση του 89' ο Ντράξλερ και ο σκόρερ Σάλαϊ έσβησαν οριστικά το όνειρο του ΠΑΟΚ.
MVP
Χαφ υψηλών προδιαγραφών ο Ντράξλερ, έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση. Σκόραρε, με κίνηση στράικερ το αποφασιστικής σημασίας το 2ο γκολ, και με δική του προσωπική ενέργεια δημιούργησε το τρίτο. Ο καλύτερος παίκτης του τερέν μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη.
Aδύναμος Κρίκος
Θα ήταν άδικο να πέσει το βάρος ενός ολόκληρου αποκλεισμού σε ένα νέο παιδί όπως ο Γιάννης Σκόνδρας. Φάνηκε όμως ότι ο Τρικαλινός μπακ είναι ψάρι έξω από το νερό όταν αγωνίζεται στα αριστερά της άμυνας κάτι που φάνηκε και στο ματς του Αγρινίου. Ο Νίκος Σπυρόπουλος, κλασικό αριστερό μπακ, για άλλη μια φορά, ζέστανε τον πάγκο. Μία επιλογή του Στέφενς που θα συζητηθεί.
Σχόλιο
Πριν αρχίσουν τα σχόλια για τη διαιτησία και την άδεια Τούμπα να σπεύσουμε να τονίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από μία πιο ποιοτική ομάδα. Ενα σύνολο το οποίο εξακολούθησε να κάνει το παιχνίδι του ακόμα και όταν έμεινε με 10 παίκτες στο χορτάρι. Ο Δικέφαλος έχει μπροστά του το Europa League, που αν μην τι άλλο, ουδεμία ελληνική ομάδα έχει το δικαίωμα να το υποτιμά. Δεν κέρδισε ολοκληρωτικά την παρτίδα αλλά είναι ακόμα μέσα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Λούκας (80' Γεωργιάδης), Στοχ, Σαλπιγγίδης (74' Ολίσε), Αθανασιάδης (74' Νέτσιντ).
Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Φουκς, Σαντάνα, Χέβεντες, Χέγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν, Κλέμενς (61' Μέιερ, 70' Νόιστεντερ), Ντράξλερ (83' Μάτιπ), Σαλάι.
Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου