Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Θα τεντώνει μες στην Τούμπα το σεντόνι! (vids)

...Θα τεντώνει μες στην Τούμπα το σεντόνι! (vids)
Στο μεγαλύτερο Αυγουστιάτικο φεγγάρι ο ΠΑΟΚ σεληνιάστηκε και κατάφερε αυτό που ψέλλιζαν όλοι πριν το παιχνίδι να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Σάλκε. Το κατάφερε με το γκολ που πέτυχε ο Στοχ στο 73’ ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1. Όχι ο Δικέφαλος δεν πήρε την πρόκριση. Υπάρχει ένα ακόμα δυνατό 90λεπτο στην Τούμπα εκεί θα φανεί αν αυτή η ομάδα έχει την ικανότητες να πετάξει έξω μια ομάδα με τριπλάσιο μπάτζετ από τους Θεσσαλονικείς.


Ο Γένς Κέλερ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Χίλντεμπραντ κάτω από τα δοκάρια. Ο Ουτσίντα δεξιά και ο Φουκς αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας οι Χέβεντες και Μάτιπ. Αμυντικά χαφ οι Χόγκερ και Τζόουνς, στις πτέρυγες οι Φαρφάν και Ντράξλερ. Στον άξονα ο Μέγερ και στην επίθεση ο Σαλάι.
Ο Χούμπ Στέφενς παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-2-3-1 με τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Λίνο και αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Κατσουράνης. Στη μεσαία γραμμή οι Λάζαρ, Τζιόλης με τον Λόρενς στην άξονα και τους Λούκας και Στοχ στις πτέρυγες. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε εξαιρετικά στο ματς και πίεσε τους Γερμανούς θέλοντας να τους πιάσει στον ύπνο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν στο πρώτο 5λεπτό τρία διαδοχικά κόρνερ αναγκάζοντας τον Κέλερ να σηκωθεί από τον πάγκο του και να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Η απάντηση της Σάλκε ήταν ασκήσει έντονη πίεση στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ με τους Λίνο και Στόχ να μην μπορούν να κρατήσουν τον Φαρφάν. Στα αρνητικά για την ομάδα του Στέφενς ήταν ότι μόλις στο 13’ ο Κίτσιου έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ βλέποντας την κίτρινη κάρτα.
«Έπνιξε» τον ΠΑΟΚ
Χωρίς καθαρή ευκαιρία για την Σάλκε μέχρι το κρίσιμο πρώτο 20λεπτό που προσπαθούσε να πνίξει με τις παράλληλες μπαλιές την πολύ καλή οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς που είχαν πολύ κοντά τις γραμμές του δεν είχε καθαρό μυαλό όταν είχε την μπάλα στα πόδια. Σ’ αυτό δεν βοήθησε ο Λούκας , αλλά και οι Τζιόλης, Λάζαρ.
Κοιμήθηκε η άμυνα και 1-0
Με τόσα λάθη στην άμυνα είναι λογικό κάποια στιγμή θα έρθει το μοιραίο. Στο 32’ οι παίκτες του Στέφενς μάρκαραν με τα μάτια με τους Κατσουράνη και Λίνο απλά να παρακολουθούν την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Φαρφάν. Ο Περβουβιανός με ένα διαγώνιο σουτ νίκησε τον Χακόμπο που απλά είχε σηκώσει τα χέρια θεωρώντας πως η μπάλα θα έβγαινε άουτ.
Το χέρι του Τζόουνς
Στην μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 38’ ο Λούκας την έστειλε στα πουλιά. Πριν όμως η μπάλα φτάσει στον Ισπανό οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Τζόουνς. Στη συνέχεια της φάσης ο Κατσουράνης έκανε το σουτ, οι Γερμανοί έδιωξαν πάνω στην γραμμή και ο Λούκας από καλή θέση και με ανοιχτό το πεδίο αφού κατέβασε με το δεξί αποφάσισε να σουτάρει με το κακό του αριστερό με αποτέλεσμα να αστοχήσει.
Χωρίς καθαρό μυαλό
Τα προβλήματα αντί να μειωθούν αυξάνονταν συνεχώς. Το εύκολο λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ ή αν προτιμάτε το πούλημα της μπάλας ήταν εκνευριστικό. Ο Στέφενς ήταν διαρκώς όρθιος και ζητούσε να παίξουν με καθαρό μυαλό. Λούκας και Στοχ ήταν εκτός αγώνα κάτι που δεν άρεσε στον τεχνικό του Δικεφάλου Από την άλλη οι Γερμανία έδειχναν πιο ήρεμοι μετά το 1-0 ενώ συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα απλά και όμορφα είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 69% έναντι 31% του ΠΑΟΚ.
Μπορεί στην ανάπαυλα ο Στέφενς να ζήτησε από τους Αθανασιάδη και Κάτσε να ξεκινήσουν ζέσταμα όμως ο Ολλανδός δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή στην 11αδα του. Όπως και ο Κέλερ που δεν είχε κανένα λόγω ν’ αλλάξει το σχήμα του.
Συμμαζεύτηκε και ανέβηκε
Μπορεί το εύκολο λάθος να μη περιορίστηκε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ όμως ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να απειλήσουν την εστία της Σάλκε. Στο 56’ ο Λούκας έκανε το σουτ με τον Χίλντεμπραντ να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Ισπανού.
Έξω ο Λόρενς
Ο Λίαμ Λόρενς που δεν μπόρεσε να βοηθήσει στον ρόλο που του ανέθεσε ο Στέφενς σε μια αντεπίθεση του ο Ιρλανδός ένιωσε ένα τράβηγμα με αποτέλεσμα στο 62’ ν’ αντικατασταθεί από τον Κάτσε. Ταυτόχρονα έγινε και η δεύτερη αλλαγή με τον «Κλαους» να παίρνει την θέση του Σαλπιγγίδη.
Το παστέλωσε ο Στοχ
Η Σάλκε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έδειχνε βολεμένη με αποτέλεσμα οι κατεβασιές του Φαρφάν να περιοριστούν, ενώ ο Ντράξλερ ήταν εγκλωβισμένος. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε και έδειξε τα δόντια του με τον βελτιωμένο Στοχ. Ο Σλοβάκος στο 69’ έστειλε μήνυμα στον Χίλντεμπραντ με το μακρινό σουτ με ην μπάλα να περνάει άουτ. Στο 73’ ο βραχύσωμος ακραίος πήρε σωστά την μπάλα στα πόδια και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1
MAN OF THE MATCH: Ο Μίροσλαβ Στοχ με το διαφορετικό πρόσωπο που έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο σήκωσε στις πλάτες του επιθετικά τον ΠΑΟΚ με τον Σλοβάκο πετυχαίνει και το γκολ που δίνει τεράστιες ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του ΠΑΟΚ στο γκολ του Φαρφάν κοιμήθηκε. Μάλιστα στο σουτ του Περουβιανού ο Χακόμπο σήκωσε τα χέρια του πιστεύοντας ότι θα πάει άουτ
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οι Βίτορ και Λάζαρ ήταν οι παίκτες που ήταν παρών σε όλες τις επιθέσεις της Σάλκες. Ο Πορτογάλος έβαλε ένα στοπ στον Σαλάι, ενώ ο Ρουμάνος έκανε πολλά χιλιόμετρα συμμαζεύοντας το κέντρο του ΠΑΟΚ.
Η ΓΚΑΦΑ: Η παρουσία του Λόρενς στην 11αδα του ΠΑΟΚ δεν βοήθησε όπως θα περίμενε ο Στέφενς.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Του έφυγε η φάση του πέναλτι του Γάλλου διαιτητή. Ο Στεφάν Λανουά μοίρασε πολλές κίτρινες και όλες στην πλευρά του ΠΑΟΚ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με τον περιορισμό της δεξιάς πλευράς στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε τον διπλό του στόχο. Ο πρώτος ήταν να πετύχει γκολ και ο δεύτερος να μην ηττηθεί. Το τελικό 1-1 δεν δίνει την πρόκριση στον Δικέφαλο καθώς υπάρχει ένα ακόμα 90λεπτο στην Τούμπα την προσεχή Τρίτη. Στην άδεια Τούμπα
Σάλκε (Γκενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Φουκς, Ματίπ, Μέγιερ(Κλέμενς), Ντράξλερ, Χόγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν, Σαλάι
ΠΑΟΚ: (Χούμπ Στέφενς) Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς(62’ Κάτσε), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης(62’ Αθανασιάδης)

Πηγή: gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου