Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΕΛ: Όνειρο ήταν και πάει...


Άδοξα ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή περιπέτεια του ΑΠΟΕΛ καθώς γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 από την Ζούλτε Βάρεγκεμ στο ΓΣΠ, και αποκλείστηκε από την Ευρώπη χωρίς να πετύχει νίκη. Η βέλγικη ομάδα χωρίς να είναι καλύτερη, αξιοποίησε τις αμυντικές ολιγορίες των γαλαζοκίτρινων, και με δύο ουσιαστικές φάσεις κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ με Αλίμπου στο 12' και Νέσενς στο 90', και να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.


Το ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε καλύτερο στην αναμέτρηση, ωστόσο απλά κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά το σκορ με τον Αλωνεύτη στο 52'. Η ομάδα του Πάουλο Σέρτζιο παρουσίασε πρόβλημα στην αμυντική συμπεριφορά, με τον Γκιγιέρμε Αμορίν να υποπίπτει σε σημαντικά λάθη που στοίχισαν τα γκολ των αντιπάλων, ενώ παρουσίασε πρόβλημα και στην τελική προσπάθεια, καθώς ενώ είχε ευκαιρίες δεν είχε το καθαρό μυαλό για να σκοράρει.

Ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο τo ΑΠΟΕΛ πίεσε ασφυκτικά την Ζούλτε για να πάρει προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο στην συνέχεια δέχθηκε την ψυχρολουσία από τους Βέλγους. Δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικό το ΑΠΟΕΛ στην συνέχεια, ενώ ο Πάουλο Σέρτζιο προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον τραυματία Μαντούκα να αφήνει την θέση του στον Αλεξάνδρου (36’). Στην επανάληψη, ο Αλωνεύτης αξιοποίησε με γκολ την υπεροχή του ΑΠΟΕΛ, που στην συνέχεια πίεσε και μπορούσε να σκοράρει δεύτερο γκολ. 

Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση η Ζούλτε Βάρεγκεμ χτύπησε στο φινάλε, όταν ο Νέσενς με προβολή μετά από μπαλιά του Μπεριέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Υπάρχει πάντως μια ακόμη ελπίδα για το ΑΠΟΕΛ, καθώς σε έκτακτη συνεδρία της, η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε πως μια ομάδα από τις 30 ηττημένες των επαναλήπτικών θα αντικαταστήσει την Φενέρμπαχτσε, που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό. Παρασκευή στις 10 το πρωί θα γίνει η κλήρωση και υπάρχει πιθανότητα το ΑΠΟΕΛ να προκριθει στους ομίλους μέσω κλήρωσης.

ΦΑΣΕΙΣ

90+2' ΑΠΟΕΛ - Δοκάρι. 
Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Μοράις με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

90' Ζούλτε - ΓΚΟΛ. 
Σέντρα του Μπεριέρ, ο Νάασενς ανάμεσα σε Γκιγιέρμε και Ολιβέιρα, πλασάρει και νικά τον Πάρντο.

82' Ζούλτε - 
Σουτ του Κόντε, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στον Πάρντο.

62' ΑΠΟΕΛ - 
Αντεπίθεση για το ΑΠΟΕΛ, ο Σέρινταν κάνει τη χειρότερη επιλογή και σουτάρει από μακριά, έξω.

56' ΑΠΟΕΛ - 
Καλό σουτ του Γκόμες, αλλά η μπάλα κοντράρει και κατέληξε σε κόρνερ. Ο Σέρτζιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκιγιέρμε από καλή θέση έκανε την κεφαλιά έξω.

52' ΑΠΟΕΛ - ΓΚΟΟΟΛ. Ωραία συνεργασία των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ, ο Γκιγιέρμε γυρίζει στον Αλωνεύτη, ο οποίος σε κενή εστία στέλνει την μπάλα στα δίκτυα.

42' ΑΠΟΕΛ - 
Σουτ μετά από ώρα του Ντα Σίλβα, δεν απειλεί καθόλου τον Μποσούτ.

28' ΑΠΟΕΛ - Φάουλ σε πλεονεκτική θέση, ο Σέρτζιο εκτέλεσε όμως η μπάλα δεν πέρασε το τείχος.

12' Ζούλτε - ΓΚΟΛ. Κάθετη πάσα του Αζάρ στον Αλίμπου που μόνος απέναντι στον Πάρντο, πλασάρει και ανοίγει το σκορ.

8' ΑΠΟΕΛ - Μακρινό σουτ του Μοράις, ο Μποσούτ πέφτει και διώχνει σε κόρνερ.

ΑΠΟΕΛ (Πάουλο Σέρτζιο): Πάρντο, Σέρτζιο, Γκιγιέρμε, Ολιβέιρα, Ντα Σίλβα, Βινίσιους (68' Σωτηρίου), Μοράις, Γκόμες (78' Χαραλαμπίδης), Αλωνεύτης, Μαντούκα (36' Αλεξάνδρου), Σέρινταν.

Ζούλτε Βάρεγκεμ (Φρανκ Ντουρίν): Μποσούτ, Ντε Φάου, Νταένε, Ντίπλις, Κολπάερτ, Αζάρ (90+3' Εντιαγέ), Σκούλασον, Κόντε, Μαλαντά, Αμπίμπου (77' Μπεριέρ), Τραϊκόφσκι (68' Νέσενς).


Shootandgoal.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου