Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ενδεχόμενο ποινικής δίωξης κατά Χριστόφια εξετάζει ο Γ.Ε

Το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης κατά του τέως προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, εξετάζει ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης. 


Στη διάθεση του Πέτρου Κληρίδη, βρίσκεται από χθες η Έκθεση Γεγονότων της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, στην οποία περιγράφονται τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια ενώπιόν της, την περασμένη Πέμπτη.
Στην Έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται με πλήρη λεπτομέρεια τα όσα έλαβαν χώρα εντός της Επιτροπής, που οδήγησαν τα μέλη της στην έκδοση Ενδιάμεσης Απόφασης.
Με βάση την Ενδιάμεση Απόφαση, που εξέδωσε η Επιτροπή, ο τέως Πρόεδρος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με ποινική δίωξη, αφού, όπως υπεδείχθη, μέσω της Απόφασης, η συμπεριφορά του Δημήτρη Χριστόφια ήταν ασύγγνωστη και απαξιωτική των θεσμών και της ευνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κληρίδης μαζί με συνεργάτες του άρχισε χθες τη μελέτη της Έκθεσης και σύντομα, εντός της εβδομάδας, θα τοποθετηθεί.
Δηλαδή, θα αποφανθεί κατά πόσο δικαιολογείται καταχώριση ποινικής δίωξης εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας ή όχι, για το αδίκημα της απείθειας ή της μη συμμόρφωσης προς εντολή που έχει δώσει η Ερευνητική Επιτροπή.
Σύμφωνα, πάντως, με τη νομοθεσία, η συμπεριφορά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας ισοδυναμεί με ποινικό αδίκημα, που μπορεί να επιφέρει μέχρι και ποινή φυλάκισης ενός έτους ή/και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ.
Και η επιστολή των νομικών συμβούλων του Δ.Χριστόφια ενώπιον του Γ.Ε
Ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται και επιστολή των νομικών συμβούλων  του Δημήτρη Χριστόφια σχετικά με τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία.
Στην επιστολή κωδικοποιούνται όσα έχουν λεχθεί σχετικά με τη σύσταση και λειτουργία της Ερευνητικής Επιτροπής.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου