Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Άνθρωποι που ισχυρίστηκαν ότι είναι... Μεσσίες!

Άνθρωποι που ισχυρίστηκαν ότι είναι... Μεσσίες!Με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι ο Ιησούς Χριστός, το να βρει κανείς πλέον το «Μεσσία του κόσμου», ίσως να είναι πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται.

Διαβάστε την ιστορία διαφόρων ανθρώπων που έχουν ισχυριστεί ότι έχουν... θεϊκή προέλευση.





A.J. Miller



Τον Ιούνιο, η Sheila Eldred από το Discovery News ανέφερε το όνομα ενός άνδρα από την Αυστραλία, του A.J. Miller, που ισχυρίζεται ότι είναι ο Ιησούς Χριστός στη δεύτερη εμφάνισή του στη Γη, κάτι που ανακάλυψε, όπως λέει ο ίδιος, το 2004. 

Sergey Anatolyevitch Torop



Ο Sergey Anatolyevitch Torop, γνωστός κι ως Βησσαρίων, ισχυρίζεται ότι είναι ο Ιησούς Χριστός που έχει έρθει για δεύτερη φορά ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο «Υιός του Θεού» από τη Σιβηρία, ο Βησσαρίων, ντύνεται και ανάλογα με την ταυτότητά που λέει πως έχει, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, που είναι ίσως κι ένας λόγος για τον οποίο έχει προσελκύσει 10.000 υποστηρικτές. 

Η αίρεσή του, η «Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης» (Church of the Last Testament) εδρεύει στα βαθιά δάση της Σιβηρίας και μπλέκει στοιχεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Βουδισμού, πεποιθήσεις της αποκάλυψης, του κολεκτιβισμού και της οικολογίας, σύμφωνα με το Atlas Obscura.

David Shayler



Πρώην κατάσκοπος, πληροφοριοδότης, ειρηνιστής, τραβεστί αλλά και αυτοαποκαλούμενος Μεσσίας, ο David Shayler έχει σίγουρα μια δυναμική καριέρα. Απέκτησε κακή φήμη όταν άφησε να διαρρεύσουν στον Τύπο πληροφορίες της ΜΙ5, επικαλούμενος την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα της, ενώ ο ίδιος έχει μια θεωρία συνωμοσίας σχεδόν για κάθε σημαντική εγκληματική πράξη ή τρομοκρατική πράξη βίας των περασμένων δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων και των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου αλλά και των επιθέσεων στο Λονδίνο. 

Oscar Ramiro Ortega-Hernandez



Το 2011, ο κάτοικος του Αϊντάχο, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, 21 ετών τότε, πιστεύοντας ότι είναι ο Ιησούς Χριστούς των ημερών μας και θεωρώντας ότι ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο Αντίχριστος, έφτασε στη λεωφόρο Constitution, στην Ουάσιγκτον και πυροβόλησε εννιά φορές με ένα ρουμανικό Cugir SΑ, ημιαυτόματο αεροβόλο όπλο, προς το Λευκό Οίκο, όντας μόλις 640 μέτρα μακριά. Μια από τις σφαίρες έφτασε κοντά στα διαμερίσματα που διαμένει η προεδρική οικογένεια, αλλά δεν διαπέρασε το προστατευτικό γυαλί. 

Τη στιγμή του πυροβολισμού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν βρισκόταν στο Λευκό Οίκο, καθώς παραβρέθηκε σε μια εκδήλωση στη Χαβάη. Ο Ortega αργότερα συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο στη δυτική Πενσυλβανία. 

Inri Cristo 



Ο Inri Cristo από τη Βραζιλία ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, ισχυριζόμενος ότι είναι η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού και όπως πολλοί από αυτή τη λίστα, έτσι κι αυτός, είχε στο παρελθόν προβλήματα με το νόμο, ενώ τον έχουν διώξει κι από αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. 

Αντίθετα όμως με τους υπόλοιπους Μεσσίες της λίστας, το αρχείο που έχει δημιουργήσει στην αστυνομία δεν προέρχεται από εγκληματικές πράξεις, αλλά λόγω διατάραξης κοινής ησυχίας στις δημόσιες συγκεντρώσεις του. 

Sun Myung Moon



Γνωστός τόσο για τους μαζικούς γάμους του όσο και για τις επιτυχημένες προσπάθειες του να μπλέξει τις επιχειρήσεις με τη θρησκεία και την πολιτική, ο Sun Myung Moon ανακήρυξε τον εαυτό του Μεσσία και έκανε μια μεγάλη συγκέντρωση με τους υποστηρικτές του στην «Εκκλησία της Ενοποίησης» (Unification Church), ενώ δεν δίστασε να αναγορεύσει τον εαυτό του και τη σύζυγό του «αληθινούς γονείς όλης της ανθρωπότητας». 

Σύμφωνα με τη νεκρολογία του που δημοσιεύτηκε στους New York Times το 2012, η θεωρία περί θεολογίας του Moon «ήταν μια μείξη της ανατολικής φιλοσοφίας, των βιβλικών διδαχών και αυτών που ο ίδιος θεωρούσε αποκαλύψεις του Θεού σε εκείνον». 

Wayne Bent



Ο Wayne Bent είχε όλα όσα θα έπρεπε να έχει ως αυτοαποκαλούμενος «Μεσσίας» προκειμένου να ενθαρρύνει τις ψευδαισθήσεις. Είχε συστήσει μια εκκλησία, με το όνομα «Lord Our Righteousness Church», ενώ διέθετε και κάμποσους αφοσιωμένους υποστηρικτές. Ο Bent, που υποστήριζε ότι ο Θεός του είπε πως είναι ο Μεσσίας το 2000, εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη του εκκλησιάσματός του, καθώς είχε σεξουαλικές σχέσεις με το «ποίμνιό» του, αλλά και με ανηλίκους.

Το 2008, ο Bent συνελήφθη με τρεις κατηγορίες για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους και τρεις κατηγορίες συμβολής σε πράξεις νεανικής εγκληματικότητας, σύμφωνα με το CNN. Ο Bent ισχυρίστηκε ότι ο Θεός του είπε να κάνει όσα έκανε, κάτι που φυσικά δεν αναγνωρίστηκε στο δικαστήριο και ο ίδιος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. 

Jim Jones



Ιδρυόμενη αρχικά ως Προτεσταντικό Χριστιανικό εκκλησίασμα, η αίρεση «Ναός των Ανθρώπων» (People’s Temple), που ιδρύθηκε από τον Jim Jones, εξελίχθηκε σε μια σέκτα που συνδύασε τη θρησκεία και την πολιτική κάτω από τις οδηγίες του χαρισματικού ηγέτη της, ο οποίος πίστευε ότι ήταν η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού, του Βούδα και άλλων ιστορικών προσώπων. Ο Jones χρησιμοποίησε την αφοσίωση των πιστών του για να τους εκμεταλλευτεί σωματικά και ψυχολογικά. Το πιο μεγάλο του έγκλημα όμως ήταν ότι οδήγησε πάνω από 900 ανθρώπους σε μαζική αυτοκτονία (συμπεριλαμβανομένων και 200 παιδιών) στη Jonestown στην Guyana.

David Koresh



Όπως και ο Jones, έτσι και ο David Koresh δημιούργησε μια αίρεση, που έγινε γνωστή ως Branch Davidians, ενώ ο ίδιος είχε την πεποίθηση ότι είναι ο «Υιός του Θεού». Επίσης, πίστευε ότι, όπως και ο Ιησούς, ήταν προφήτης και θα πέθαινε ως μάρτυρας. Το 1993, έπειτα από μια παρατεταμένη πολιορκία από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες στο ράντσο της αίρεσής του στο Waco του Texas, η προφητεία του Koresh πήρε δυστυχώς σάρκα και οστά, καθώς ο ίδιος μαζί με πάνω από 80 ανθρώπους πέθαναν σχεδόν μαρτυρικά σε μια πυρκαγιά. 

Αυτή η τραγωδία αποτέλεσε και την έμπνευση για τους τρομοκράτες Timothy McVeigh και Terry Nichols, που ήταν υπεύθυνοι για τις βόμβες που έπληξαν την πόλη της Οκλαχόμας.


Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου