Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

O ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με την ιστορία και.... το μέλλον του!!!

Ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης παρουσιάζει ένα κράμα δυσκολοκατάβλητης ομάδας και όλοι οι φίλαθλοι του περιμένουν ότι στο παιχνίδι με την Σάλκε, θα φορέσει το ευρωπαϊκό του κουστούμι και θα πάρει την πρόκριση για τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.



Όπως καταλαβαίνετε την τρίτη 27 Αυγούστου ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με την ιστορία αλλά και το μέλλον του. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι γεγονός ότι η έλευση του Ιβάν Σαββίδη έδωσε ελπίδες στο κόσμο του δικεφάλου ότι θα παρελάσουν από την Τούμπα μεγάλα ονόματα και η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα αποτελεί θέμα χρόνου. Αυτή η πεποίθηση επικρατεί στα μυαλά όλων των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει κάποια μεταγραφή που θα προκαλέσει πάταγο. Ασφαλώς και η προσθήκη του Στοχ δυναμώνει κατά πολύ το υπάρχον ρόστερ αλλά ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός είναι του ύψους και του βάθους. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από το βιογραφικό του. Συνεχίζοντας λοιπόν, θεωρώ ότι ο Σαββίδης ως ένας έξυπνος επιχειρηματίας δεν θα κάνει βιαστικές κινήσεις ούτε θα ξοδέψει λεφτά με το τσουβάλι. Ο Σαββίδης έχει κάνει μια επένδυση και περιμένει η επένδυση του να αρχίσει να αποφέρει κέρδη. Η ευκαιρία λοιπόν για να αποδώσει κέρδη η επένδυση του, είναι προ των πυλών.

Ο ΠΑΟΚ έχει μια χρυσή ευκαιρία να προκριθεί στους ομίλους του champions leauge και  να εκτοξεύσει τα οικονομικά του στο ζενίθ και παράλληλα να μειώσει κατά το ήμισυ τα έσοδα του Ολυμπιακού που εισπράττει ξεκούραστα τόσα χρόνια. Αυτό θα αποφέρει μεγάλο πλήγμα στον Ολυμπιακό και κατά συνέπεια το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει πιο ανταγωνιστικό και στο ΠΑΟΚ θα παρελάσουν επιτέλους τα μεγάλα ονόματα που όλοι ονειρεύονται.


Η Σάλκε έρχεται στη Θεσσαλονίκη πληγωμένη, αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός το πληγωμένο θηρίο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ένα απλό θηρίο. Αν η Τούμπα είχε κόσμο την τρίτη το βράδυ είμαι σίγουρος ότι κατά 90% ο ΠΑΟΚ θα προκρινόταν στους ομίλους. Έδρες φόβητρο σαν την Τούμπα δεν υπάρχουν πολλές στην Ευρώπη και η Σάλκε θα γονάτιζε μπροστά στην...κολασμένη έδρα του δικεφάλου. Επειδή όμως ο ΠΑΟΚ παίζει χωρίς κόσμο οι πιθανότητες είναι 50-50. Η γερμανική ομάδα έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή και είναι σίγουρο ότι θα ασκήσει πίεση από το πρώτο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να πάιξει με ψυχραιμία και να κρατήσει μπάλα σπάζοντας τα νευρά των Γερμανών ώστε να κάνουν το λάθος και ο δικέφαλος με φαρμακερές αντεπιθέσεις από τους Σαλπιγγίδη και Στόχ  να καταφέρει να σκοράρει. Φυσικά όπως αποδείχθηκε στο παιχνίδι που έγινε στη Γερμανία, παίκτες του ΠΑΟΚ που μπορούν να κρατήσουν την μπάλα είναι ελάχιστοι. Η απουσία του Λαζάρ θα είναι μεγάλη απώλεια γιατί ο Ρουμάνος είναι παίκτης που μπορεί να κρατήσει μπάλα και να δώσει ανάσες στη ομάδα του.  Εγώ αν ήμουν προπονητής θα έβαζα τον Γκαρσία. Αυτά τα παιχνίδια για τον Ουρουγουανό, είναι βούτηρος στο ψωμί του και θα τολμήσω να πω ότι είναι ο καλύτερος χειριστής της μπάλας από τους παίκτες που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με το μέλλον και την ιστορία του. Ας ελπίσουμε ότι οι παίκτες του στη τρίτη απόπειρα για πρόκριση στους ομίλους θα τα καταφέρουν και θα φανούν αντάξιοι των περιστάσεων.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου